Zmeul piramidei de apa

Zmeul piramidei din apa
Puterea emotionala a creativitatii
1-5 iunie 2018

Ceva ascuns, adanc ingropat sau vechi, dar cu multa forta iese la iveala, sub o forma frumoasa, emotionandu-ne. Talentul din fiecare dintre noi.

Zilele acestea se formeaza pe cer o configuratie deosebit de frumoasa. In astrologie poarta denumirea de Zmeu. In acest tip de configuratie sunt implicate minim 4 planete: trei dintre ele formeaza un Trigon Regal, iar cea de-a patra este in opozitie cu una din primele trei si in sextil cu celelalte doua. Asadar, in Zmeu avem un Trigon Regal, un Triunghi Minor si o Opozitie care lucreaza impreuna.

Trigonul Regal sau Piramida, cum mai este denumit, se formeaza intre Venus din Rac, Jupiter Rx din Scorpion si Neptun din Pesti. Piramida in sine, ca si configuratie, arata un potential creativ deosebit. Piramida pe semne de apa ne ajuta sa ne integram foarte usor in sfera emotionala a vietii, sa ii intelegem pe ceilalti intuitiv si profund. Senzitivitatea este la cote maxime.

Probabil daca ar fi doar aceasta piramida, am visa frumos cu ochii deschisi…cam atat. Mie imi place aspectul de opozitie pe care il face Luna azi si Pluto in urmatoarele zile,din Capricorn, la Venus din Rac. Opozitia este productiva, provoaca la utilizarea oportunitatilor si a darurilor aduse de Trigonul Regal, ne scoate din starea de contemplare si ne indeamna sa interactionam cu ceilalti, adauga motivatie si potential. Luna este guvernatoarea Racului, in care se afla acum Venus, si venind in opozitie cu aceasta din urma, parca ii arunca o provocare: Ia sa te vad, mai Frumusete, ce faci tu in locul meu? Tu, care esti mereu admirata si laudata, poti oare sa creezi si sentimente profunde, poti sensibiliza pe cineva? Poti tu adauga emotie, admiratiei? Invata de la mine, Venus, ca nu vei putea fi cea mai fi mereu cea mai frumoasa din Lume, dar vei fi mereu cea mai frumoasa femeie in ochii sotului si a copiilor tai. Si apoi vine Pluto si intreba: Venus, in ce consta de fapt puterea ta? Frumusetea e trecatoate, fascinatia este eterna! Ai tu puterea sa fascinezi, dincolo si mai presus de frumusete? Marile femei din istorie au ramas de secole si milenii in constiita noastra chiar daca nu au fost neaparat frumoase, dar au fost puternice, creative.

Iar eu va intreb pe voi: De unde apucati Zmeul asta de coada si unde il lansati in viata voastra? Ca daca-l lasati acolo ascuns intr-o debara a sufletului vostru, nici nu va produce nimic, nici nu-l va vedea nimeni!

De multe ori in consultatii eu intreb:
– Ce este talentul?
Cadem de acord ca talentul este:
– O abilitate, o aptitudine, inclinatie inascuta sau dobandita intr-un anumit domeniu, capacitatea de a crea ceva, pricepere deosebita.
– Care este talentul tau deosebit?
Si raspunsul este de cele mai multe ori:
– Eu nu am niciun talent.
– Este imposibil, zic eu, toti avem ceva al nostru pus deoparte. Asta inseamna ca nu esti constient de talentul tau si nu-ti folosesti abilitatile.
– Nuu, eu chiar nu am vreun talent in mod deosebit.
– Ok, zic eu, hai sa o luam altfel: cei din jurul tau ce apreciaza la tine? Ce spun ei ca faci tu foarte bine?
– Aaaa, pai ca fac dulceata buna (sau ca scriu frumos, sau ca am plante frumoase asa cum n-au mai vazut la altii, sau ca reusesc sa adun familia impreuna, etc)..dar ce-i deosebit in asta? Oricine poate face asta!
– Tocmai ti-ai dat singur raspunsul, dar tot tu nu-l constientizezi, zic eu.Si adaug: eu habar n-am sa fac dulceata, de exemplu.
– A, pai e simplu, te invat eu.
– Poti sa ma inveti pana poimarti, n-am chef, n-am rabdare, n-am inspiratie si n-am “mana” la asa ceva, cum ar zice romanul. Deci talentul tau e sa faci dulceata buna, da?
– Pai ce mare talent, toata lumea poate face! mi se raspunde.
– A, da?, atunci zi-mi pe cine mai cunosti tu in jurul tau sa faca dulceata buna ca a ta? Concret, da-mi exemple!
– Aaa, pai doar eu fac…dar la ce-ar mai face cei din jurul meu daca eu fac si le dau si lor?
– Una la mana: lasa-i pe cei din jur, ca daca ei ar avea la randul lor talent sa faca dulceata, apoi ar face, indiferent ca faci si tu. Doi la mana: ce-am zis noi mai sus ca e talentul?
– O abilitate deosebita, o aptitudine, inclinatie inascuta sau dobandita intr-un anumit domeniu, capacitatea de a crea ceva, pricepere deosebita.
– Aham, si toate astea se poat aplica foarte bine la …dulceata ta.
– Pai ce talent extraordinar e sa faci dulceata? mi se raspunde
– Talentul nu e ceva extraordinar…extraordinar poate fi ce poti face tu cu talentul tau! Daca nu-l constientizezi si nu-l valorifici tu, ramane doar un banal…potential. Ai talent sa faci dulceata extraordinara, dar nu faci nimic cu el. Gandeste-te doar ca la nivel financiar, dulceata e unul din cele mai scumpe produse alimentare. Poti sa faci bani din asta, si un renume.

Si de fapt acum incepe in consultatie munca de dezvoltare personala pe acest subiect…probabil ca o sa va mai povestesc pe viitor.

(PS: puteti inlocui in acest dialog dulceata cu orice va este voua specific: scris, vorbit, impletit, pictat, cantat, sculptat, visat, etc.

PPS: Lasand orice forma de gluma deoparte, mie mi se par extraordinari oamenii care stiu sa faca dulceata buna, tocmai de asta am ales sa dau acest exemplu. Trebuie sa ai TALENT sa poti face dulceata. Si apreciez asta cu atat mai mult cu cat eu nu ma pricep.

PPPS: Exact impresia asta o aveam si eu apropos de scris si de consiliat oamenii. Am acest talent de cand ma stiu, dar nu-l foloseam ca nu mi se parea ca-i mare lucru. Credeam ca-i ceva absolute banal, ca oricine poate face asta. Iar apoi am constientizat ca totusi e talentul meu. Si azi imi citesc articolele mii de oameni si am o firma de astrologie si ofer consultatii. Din punct de vedere strict astrologic, am in astrograma mea natala un Zmeu cu varful pe Mercur. Din punct de vedere psihologic, a fost nevoie de constientizare. Din punct de vedere social, e multa munca in spate. Din punct de vedere temporal, sunt 17 ani de cand am pus prima data mana pe o carte de astrologie, 8 ani de cand m-am apucat de studiu serior, 5 ani de cand scriu…si inca mi se pare ca sunt la inceput si mai am multe de facut. Deci materializarea abilitatilor e un proces care dureaza in timp.)

Revenint la tranzitele din prezent, Venus e provocata si pusa la treaba. Este ajutata de Jupiter din Scorpion (capacitatea de a da o forma, puterea expresiei) si de Neptun din Pesti (creativitatea universala). Ceva ascuns, adanc ingropat sau vechi, dar cu multa forta (Pluto in Capricorn) iese la iveala (opozitia Venus – Pluto), sub o forma frumoasa (Venus in Rac), emotionandu-ne (Piramida pe semne de apa).

Sa nu uitam ca inca resimtim energia trigonului Mercur in Gemeni – Marte in Varsator, asadar gasim si cai de exprimare propice creativitatii de care dam dovada acum.

Deci potentialul creativ este foarte mare zilele acestea, dar trebuie pus la treaba.

Pentru a ilustra articolul de azi am ales o fotografie cu Piramida subacvatica de langa insula Yonaguni. In apropierea acestei insule, la 25 metri adancime a fost descoperita o piramida in apa, veche de mii de ani, unii cercetatori afirmand chiar ca a supravietuit timpului mai mult de 10 000 de ani. Originea nu se cunoaste cu exactitate: unii experti zic ca a fost facuta de oameni, altii ca a fost modelata de natura, cei mai multi sustin insa ca oamenii au lucrat asupra unei forme natural deja existente, desavarsindu-o. Are o latime de 183 de metri si o inaltime de 27 metri. E posibil sa fi facut parte dintr-o structura mai complexa, alaturi de alte cladidiri, de care era conectata prin coridoare si tuneluri. Desi cei mai multi cercetatori zic ca a fost construita la suprafata si apoi s-a scufundat terenul sau a fost acoperit de ape in urma topirii ghetarilor, nu se poate exclude nici ipoteza sa fi fost construita direct sub ape. Nu se cunoaste civilizatia care a facut-o, nu se stie in ce scop a fost facuta. Nu se cunoste legatura ei cu celelalte piramide de pe pamant. Nu s-au descifrat inca inscriptiile de pe ea. E o descoperire arheologica deosebit de importanta pentru istoria omenirii, o frumusete arhitecturala la nivel vizual si o enigma inca nedezlegata. Care ne emotioneaza pe toti prin implicatiile sociale pe care le-ar putea avea. Cercetatorii inca muncesc sa-I dezvaluie secretele si abia apoi sa se foloseasca de informatiile obtinute.

Exact la fel ca frumosul si complexul Zmeu astrologic din prezent, care are in componenta o piramida pe semne de apa.

Exact la fel ca Talentul pe care ni l-a daruit fiecaruia dintre noi Dumnezeu.

Comments are closed