Vulnerabilitate nascuta din frici si complexe

Soare in opozitie cu Pluto Rx
Venus in opozitie cu Saturn Rx

Fiintele umane sunt alcatuite din lumina si intuneric. Si o infinitate de nuante de gri izvorate din emotiile noastre. (Opozitiile de pe axa Rac – Capricorn).

Frica
Zilele acestea Soarele face opozitia anuala la Pluto, fortandu-ne sa ne uitam adanc in interiorul notru. Cata frica sau rusine e acolo, adanc ingropate? De ce fugim de noi, ascunzandu-ne in acceptarea celorlalti? Ce dureri proprii evitam atunci cand suntem agresivi cu ceilalti? Ce ne fascineaza, dar ne si rusineaza in acelasi timp?

Complexele
Tot in aceasta perioada incepe sa se formeze si opozitia Venus – Saturn. Atunci cand tu nu te iubesti pe tine insuti, inseamna ca nu te accepti asa cum esti. Iti vezi in primul rand defectele. Iti pui limite. Te devalorizezi. Complexele sunt ca un corset emotional autoimpus in speranta ca vei ajunge sa vezi frumusetea din tine.

Mijloc de exprimare? 
Cuvintele dor. Mercur Rx in careu cu Uranus. Suntem satuli de agresivitatea verbala. 
Ne retragem in tacere pentru a ne exprima. Neptun in sextil si in trigon cu planetele de pe Axa rac- Capricorn. Estetica uratului. Reevaluarea noastra spirituala. 

Vulnerabilitate.
Conform dictionarului, vulnerabil e cineva care ”poate fi ranit, care poate fi atacat usor, care are parti slabe, defectuase, criticabile”. Vulnerabilitatea e considerate o slabiciune, asa incat construim ziduri de protectie (Saturn), intre care inchidem frica noastra (Pluto).

Cam acestea sunt energiile astrale care ne influenteaza din punct de vedere psihologic zilele acestea, pana la Eclipsa. Ne simtim inconfortabil cu noi insine, inconjurati de emotii care ne bulverseaza. E ca o panza de paianjen care se intinde peste sentimentele noastre, si nu ne lasa sa vedem limpede lucrurile. De ce ne mai afecteaza inca lucruri petrecute acum multi ani? De ce, parca din senin, ma simt nemultumit? De ce ti-e teama sa faci ceva? Nu e o perioada buna pentru actiune, pentru ca orice actiune s-ar transforma in fuga de realitatea fricilor tale. Este, in schimb, o perioada buna pentru introspectie, pentru analiza interioara. 

Priveste-te in oglinda asa cum esti. Gol de haine, de prejudecati, de critici. Darama zidul format din tabu-uri! Cine esti? Cu ce drept te judeca altii? Cu cata neiubire te judeci tu? Nu te ascunde in cuvinte! 

Imagine: fotomodelul Adriana Donica
Am gasit aceasta fotografie pe net si m-a frapat puterea ei de a transmite emotii. Modelul este in pielea goala, dar nu pentru a exprima sexualitate, ci pentru a transmite vulnerabilitate. Privirea profunda inlocuieste 1000 de cuvinte. Tigara e un mijloc de revolta: hai judecati-ma daca vreti! Ochii transmit durere si deznadejde, dar si curaj. Ce e frumusetea in aceasta fotografie? Ideea transmisa. Estetica uratului. 

Vulnerabilitate nascuta din frici si complexe ca mijloc real de acceptare si exprimare a propriei individualitati.

A-ti privi in ochi propria vulnerabilitate este cea mai mare dovada de curaj!

Comments are closed