Venus in Taur

Pe fondul intrarii planetei Venus in Taur, in timp ce Soarele si Mercur sunt inca in Berbec, observ zilele acestea faptul ca se intelesc scandalurile legate de bani, datorii, contracte, mosteniri, proprietati.

 

Venus

in Taur are legatura cu tot ce tine de sfera financiara. Aplicand la o conjunctie cu Uranus si la un careu cu Saturn din Varsator, Venus reaprinde probleme mai vechi legate de acest domeniu. Uranus pune accent pe ceva surprinzator, Saturn pe ingradirea dreturilor individuale in raport cu legislatia. Avem asadar evenimente care tin de bani sau proprieta

ti, situatii in care suntem pusi pe nepusa masa, la care nu ne asteptam, si care vin sa ne puna cumva “la colt”, simtim ca ne limiteaza libertatea.

Pe de alta parte, Soarele si Mercur sunt inca in Berbec, in conjunctie. Formeaza sextile la Jupiter din Varsator si Marte din Gemeni. Comunicare la cote maxime. Legat de ce am zis in paragraful anterior, pot veni somatii, mail-uri, scrisori, convocari cu privire la bani sau drepturi financiare. Soarele si Mercur din Berbec sunt si in careu cu Pluto din Capricorn. Intr-o forma sau in alta se pot isca asadar trageri la raspundere, acuzatii, certuri, divergente care au la baza impunerea cu forta, manipularea prin frica dusa pana la aproape de santaj. Ceva sau cineva vine si iti “forteaza mana” sa platesti sau “sa accepti” o incalcare a drepturilor tale materiale. Amenintari.

Tot in acest context observ ca vin si tot felul de pretentii de a lucra pe gratis, sau pe datorie sau pe fondul unei manipulari emotionale. Atentie mare la acest lucru. Si atentie iar la ofertele “de ajutor” financiar fara acoperire venite din partea altor persoane, doar din dorinta lor de “a se da mari”.

Pictura: “The Tax Collector and his Wife”, 1539, de Marinus van Reymerswaele

Comments are closed