Toate planetele grele in miscare retrograda 20 august – 6 octombrie

Atentie, se coc imediat cozonacii !
Nu deschideti usa la cuptor !!!

Poate ca ati auzit deja ca in momentul acesta toate planetele grele, transpersonale, sunt in miscare aparent retrograda. Nu-i nici “vai di’ capu’ meu”, nici nu vine sfarsitul lumii. Da’ trebuie nitica rabdare, ca lucrurile se coc la foc mic. E ca si cum am bagat cozonacii la cuptor si acum trebuie sa avem rabdare, sa nu-i deranjam prea devreme in procesul de coacere, sa nu deschidem usa la cuptor aiurea. Pe de alta parte, nici nu putem uita de ei, ca se ard! Deci e clar ca planetele astea retrograde se coc ele acolo in legea lor, noi stam pe margine si le pandim, nici nu putem interveni, nici nu le putem ignora! E interesant de urmarit insa cum reactioneaza fiecare.

…………………………………….

Jupiter : Hai sa bagam cozonacii la cuptor! Preincalzeste cuptorul!
Uranus: E setata temperatura care trebuie?
Neptun: Incetisor, sa nu-i scapi! Nu-i clatina! Trebuie tratati cu delicatete!
Pluto: Ati folosit reteta secreta, mostenire de familie?
Saturn: Da focul mai mic! Ai pus tot ce trebuie, n-ai uitat nimic?

…………………………………….

Uranus: Muta cozonacii mai sus!
Pluto: Mai jos!
Saturn: La mijloc!
Uranus: Nu conteaza, ca-i un cuptor modern si performant!
Jupiter: Bine ca-s in cuptor!
Neptun: Doamne ajuta, sa fie bine!

…………………………………….

Am pus cozonacii la cuptor, asteptam sa se coaca.
Uranus: Eu ce fac intre timp?
Jupiter: Oare s-au copt deja?
Neptun: Nu se ard?
Pluto: Oare cum e sa fii in locul lor?
Saturn: Daca nu-s copti?

…………………………………….

Oare cum se coc ei acolo?
Pluto: E un proces alchimic secret de mii de ani.
Saturn: Totul e sa folosesti temperatura corecta si timpul de coacere optim.
Neptun: E o intreaga poveste acolo …
Uranus: Ce poveste, frate? Sunt reactii chimice!
Jupiter: Da’ ce conteaza cum e procesul de coacere? Totul e sa fim optimisti!

…………………………………….

Cum ne dam seama ca s-au copt?
Jupiter: Trebuie sa-i verificam!
Saturn: Nu deschide usa! Sunt gata cand expira timpul, nu avem voie sa umblam la ei!
Neptun: Nu, lasa, ca se cunoaste dupa miros! Sunt gata cand miros ca la bunica …
Uranus: Apasa pe ecranul electronic, explica acolo cand sunt copti!
Pluto: Sunt gata cand le vine timpul!

…………………………………….

Haideti sa vedem acum si ingredientele tehnice ale retrogradarilor cu miros de cozonac.

…………………………………….

Pluto Rx in Capricorn
27 aprilie – 6 octombrie
Gradele 26 – 24 Capricorn

Intra in retrogradare primul, iese din retrogradare primul.
Intra in retrogradare pe un sextil la Neptun, se apuca de copt cozonacii asa cum stie el, dupa retete stravechi si secrete.

Iese din retrogradare pe un sextil la Neptun si un careu la Mercur Rx, termina de copt cozonacii plin de draci si nervi ca nimeni nu l-a ascultat si respectat, are ganduri de razbunare. Lasa ca si-au copt ei cozonacii, dar o sa le-o coaca si el lor!

…………………………………….

Saturn Rx in Varsator
23 mai – 11 octombrie
Gradele 13 – 6 Varsator

Intra in retrogradare pe un careu la Uranus din Taur si un trigon la Nodul Nord din Gemeni, se apuca de copt cozonacii metodic, conform procesului tehnologic, masurand atent toti parametrii si respectand timpul de coacere. Dar e foarte nervos pe Uranus ca tocmai i-a cumparat cuptor nou si nu stie exact cum sa-l folosesca, plus ca-l bate incontinuu la cap in loc sa-l lase sa se concentreze.

Iese din retrogradare tot pe un careu la Uranus din Taur si un trigon la Nodul Nord din Gemeni, termina de copt cozonacii, i-au iesit asa cum a vrut el, pentru ca experienta si-a spus cuvantul, nu a lasat nimic la voia intamplarii, dar acum se gandeste ca trebuie sa aiba o discutie serioasa cu Uranus si sa-l puna la punct.

…………………………………….

Jupiter Rx in Pesti si Varsator
20 iunie – 18 octombrie
Gradele 2 Pesti – 22 Varsator

Intra in retrogradare in Pesti, pe un trigon cu Soare in Gemeni, se apuca de copt cu bucurie. Lasa, ca nu cozonacii in sine conteaza, ci faptul ca-si va petrece timpul cu ceilalti si vor barfi.

Iese din retrogradare in Varsator, pe trigoane frumoase la Soare si Marte Balanta, termina de copt cozonacii teribil de mandru de el insusi. Oare cum s-ar fi descurcat ceilalti fara el? Saturn mai avea un pic si-l altoia pe Uranus, Uranus era frustrat si isteric de nerabdare, Neptun dezgropa toate amintirile cu povestile lui lacrimogene si nu avea niciun haz. Pluto se credea seful din umbra cu un aer de superioritate misterios de ziceai ca cine stie ce-a bagat in cuptor dinozaur stravechi, nicidecum niste bieti cozonaci! Noroc de el, Jupiter, ca a mentinut atmosfera cu voie buna.

…………………………………….

Neptun in Pesti
25 iunie – 1 decembrie
Gradele 23 – 20 Pesti

Intra in retrogradare pe un sextil la Pluto in Capricorn, un trigon la Venus in Rac, un careu la Mercur in Gemeni, se apuca de copt cozonacii cu inspiratie si cu increderea ca ai lui vor fi cei mai frumosi. Il cam enerveaza faptul ca Saturn i-a trimis lista cu procesul tehnologic si a zis ca il verifica daca a citit atent informatiile, dar lasa, ca se descurca el cumva! Statea langa bunica lui cand era mic si aceasta cocea si ii spunea povesti, ce amintiri minunate!

Iese din retrogradare pe un trigon la Marte in Scorpion si un sextil la conjunctia Venus Pluto in Capricorn, termina de copt cozonacii fericit. Intr-adevar, ai lui sunt cei mai frumosi, bine ca si-a ascultat intuitia. E incantat si de faptul ca si-a petrecut timpul cu planete dragi si s-a imprietenit cu Jupiter, pe care-l asteapta cu nerabdare sa intre la el in casa, la un pahar de vin.

…………………………………….

Uranus in Taur
20 august 2021 – 18 ianuarie 2022
Gradele 14 – 10 Taur

Intra in retrogradare ultimul, iese din retrogradare ultimul.
Intra in retrogradare pe un careu la Saturn, trigon la Marte si Mercur in Fecioara, se apuca de copt cozonacii intr-un cuptor nou si performant pe care tocmai l-a cumparat, dar are scandal cu Saturn, ca de ce nu l-a intrebat si pe el inainte sa faca schimbarea. I se pare ca timpul trece greu, mai ca ar da o fuga pana in oras, dar trebuie sa pazeasca totusi cuptorul. Pluto si Neptun sunt cam plictisitori, dar inofensivi, in schimb Saturn il calca pe nervi cu toate regulile lui.

Iese din retrogradare pe careu la Saturn si Mercur Rx Varsator, un trigon la Venus Rx in Capricorn. Hai ca a fost buna investitia, noul cuptor s-a meritat, dar el nu mai face cozonaci in veci! Auzi, sa ajunga sa se certe cu Saturn de la niste cozonaci!

…………………………………….

Observam asadar ca intre 20 august (cand intra ultimul Uranus in retrogradare) si 6 octombrie (cand iese primul Pluto din retrogradare), toate planetele grele o ard la foc mic. Mai in gluma, mai in serios, sunt exact ca niste cozonocei la cuptor care se coc in legea lor si noi nu prea avem ce face, decat sa avem rabdare cu ele. Energia lor lucreaza si nu e de ignorat, dar noi stam pe langa si ne simtim oarecum blocati in asteptare.

…………………………………….

Pandim cu totii cozonacii intre timp, ce sa facem? Oare nu se coc mai repede? Sa deschid astrograma si sa vad? Ba stai cuminte si ai rabdare! Vezi ca-I Mercur in Balanta si ala are chef de vorba, daca vrei sa treaca timpul mai repede!

…………………………………….

Pictura: Baking Bread de Helen Allingham

Comments are closed