Soarele in Varsator 19 ianuarie – 18 februarie 2021

Electric Fire
 
In seara zilei de 19 ianuarie, la ora 22:40, Soarele paraseste Capricornul si se alatura planetelor Saturn, Jupiter, Mercur, in Varsator. Va forma conjunctii cu acestea si careuri cu Marte, Uranus, Lilith din Taur. Avem de-a face cu o energie foarte intensa si impredictibila. De obicei, despre Varsator se spune ca este o zodie rationala, de aer, orientata catre cunoastere si idealuri. De data asta insa Varsatorul este un Cocktail Molotov.
 
Toate cele trei planete de foc, guvernatoarele zodiilor de foc, sunt in conflict: Soare in conjunctie cu Jupiter in careu cu Marte. Foc in aer care ajunge pe pamant. Sau foc de pe pamant in aer. Incendii, sau aer incarcat cu foc si fum. De urmarit activitatea solara.
 
In acelasi timp observam ca cele trei planete care semnifica energie, sunt in conflict. Energia de baza a omului (Soarele) e in careu cu energia actiunii si luptei (Marte) si cu energia electrica (Uranus). Probleme legate de electricitate, de mediul online si de retelele de socializare online. Zborul avioanelor este afectat. Explozii. Prabusiri bruste. Migrari ale utilizatorilor dintr-o retea de socializare online, in altele.
 
Guvernatorii Varsatorului, cel vechi (Saturn) si cel nou (Uranus) sunt in careu. Traditii in conflict cu noile ideologii. Dorinta de libertate de exprimare dusa la extrem versus apararea cu orice pret a cutumelor deja inradacinate. Revolte sociale. Miscari telurice de orice fel, de la cutremure, la alunecari de teren.
 
Mercur in ciclul de retrogradare in Varsator si in careu cu planetele din Taur. Dureri de cap, suprasolicitare nervoasa, stres. Impunerea cu forta a unor decizii personale, luate sub impulsul momentului sau la furie. Atacuri la persoana.
 
Venus in conjunctie cu Pluto in Capricorn. Lilith in Taur, puternic provocat. Scandaluri si acuzatii legate de subiectele tabu cu privire la sexualitate. Reactii bursiere spectaculoase. Achizitii “pe sub perdea”. Iar cand Venus va intra in Varsator, vor fi si revolte impotriva restrictiilor financiare cauzate de criza Covid.
 
De data asta, Soarele in Varsator se joaca cu focul. Un foc electrificat, care danseaza exploziv in aer.
 
Despre tranzitele actuale s-a tot scris, iar efectele au inceput sa se vada deja. Toate planetele isi amesteca energia cu o putere deosebita. E greu de prevazut exact ce si unde va fi, pentru ca Varsatorul si Uranus poarta amprenta imprevizibilului si a spontaneitatii. Evenimentele se intampla acum, dar concluziile la nivel social le vom putea trage abia peste cativa ani, cand Jupiter si apoi Saturn vor face conjunctii la Uranus, si vor incepe noi cicluri energetice planetare. Abia atunci vom avea o privire de ansamblu si vom intelege locul actiunilor in angrenajul general si importanta lor in contextul umanitatii. La nivel personal, rezultatele actiunilor de acum se vor vedea intr-o prima etapa in aprilie. Atunci, planetele personale Soare, Mercur, Venus vor fi in Taur, in punctele la care fac acum careuri din Varsator.
 
Este foarte interesant de urmarit, de notat si de studiat ce se intampla in aceasta perioada. Din cate stiu eu, este o energie care nu s-a mai manifestat exact la fel in trecut niciodata. Si oricat de blamate ar fi careurile, ele dau nastere energiei care activeaza o astrograma. Fara careuri, nu am putea merge inainte, nu am fi fortati sa actionam. Fara careuri, energia ar fi doar statica, nu dinamica. La nivel social, e clar ca lumea trece printr-o criza, creata de o expansiune extrem de rapida, care trebuie sa reconfigureze umanitatea la un alt nivel. Atunci cand ceva creste brusc, trebuie sa se schimbe si mediul inconjurator, pentru a sustine acea crestere. Iar daca expansiunea si cresterea este un fenomen dorit si asumat, schimbarea deranjeaza vechile structuri si intampina un efect de rezistenta si de revolta.
 
Anul acesta Soarele in Varsator ne face sa dansam cu focul, pe muzica revoltelor.
 
Electric Fire

Comments are closed