Soare si Mercur in Sagetator – Catre ce alearga caii salbatici ?

Soarele in Sagetator: 22 noiembrie – 21 decembrie
Mercur in Sagetator: 24 noiembrie – 13 decembrie

.

Anul acesta, Soarele si Mercur intra la diferenta de doar doua zile in Sagetator, strabat aceasta zodie umar la umar. Energia de baza a Soarelui este dublata pe aceeasi frecventa, de energia mercuriana. In aceasta periada, suntem ceea ce gandim, si comunicam eficient ceea ce dorim.

.

Sagetatorul este vazut in general, ca un om vesel, cu pofta de viata si generos. Atentie insa, ca e cam laudaros, si vrea mereu sa fie apreciat si sa aiba dreptate. Daca-i lasi spatiu destul pentru ca sa se desfasoare, te va pune si pe tine in valoare pe langa el, pentru ca nu e egoist. Daca nu, sare parleazu’. Are multa energie, ca e zodie de foc, trebuie sa se miste mereu si e in cautare de noi orizonturi, e zodie mobila. Se plictiseste repede de chestiile marunte si practice din jur, dar lupta pentru ideile si conceptiile sale pana la capat. Sagetatorii imi amintesc mereu de niste cai salbatici.

.

Dupa traseul apasator din Scorpion si careurile dificile la Saturn si Jupiter pe care le-au format de acolo, Soarele si Mercur se bucura si ne bucura sa-si ia avant in Sagetator. Ne creste tuturor pofta de viata si bucuria de a trai. Asta la modul general, pentru ca daca studiem cu atentie traseul lor prin aceasta zodie, diferentiem doua etape principale si alte cateva nuantari particulare, in functie de aspectele pe care le fac la alte planete. De precizat faptul ca Soarele si Mercur au un mers destul de rapid, aspectul in sine se formeaza la grad exact doar intr-o zi, si este in orb doar cateva zile inainte si dupa. Evenimentele mari, importante sunt date tot de planetele grele, iar Soarele si Mercur ofera energia si informatia necesare pentru a ne raporta la acelea.

.

Prima etapa dureaza de la intrarea Soarelui si a lui Mercur in Sagetator (22 – 24 noiembrie) si pana la Luna Noua din 4 decembrie, eventual cateva zile in plus, deci cam prima jumatate a Sagetatorului. Caii salbatici sunt in mediul lor natural si se bucura de libertatea calma si linistita, naturala. Bine, trebuie sa acceptam ca primele zile, 22-26 noiembrie, prin conjunctiile la Nodul Sud, aduc o energie mai ciudatica. Chiar ma intreba cine ieri: “E Mercur retrograde iar?” Nop, e bine mersi si-i sufla vantul in pupa, dar e asa mai uituc, sau incurca lucrurile, sau vin raspunsuri din trecut la care nu te asteptai, sau te cauta lumea sa rezolve o problema ramasa nefacuta, sau te intorci inapoi dupa un lucru, sau intarzii, sau incurci lucrurile. Abrambureli de moment care se rezolva in definitiv cu bine, pentru ca desi sunt pe Nodul Sud, Soarele si Mercur nu fac aspecte proaste in rest. Pe de alta parte, sunt cateva zile bune sa tragi anumite concluzii in legatura cu anumite situatii care au fost incalcite in ultima luna.

Pe 29 noiembrie Soarele si Mercur sunt in conjunctie la grad perfect, iar pe 30 noiembrie, formeaza sextile la Saturn din Varsator. Saturn adauga greutate idealurilor Sagetatorului. E o perioada constructiva, propice pentru a-ti pune in practica ideile, esti ascultat cu atentie daca vii cu propuneri si gasesti solutii practice pentru a-ti pune in aplicare dorintele. Exprimarea de sine este favorizata intr-un grup social. In aceasta saptamana, Soarele si Mercur mediaza careul Uranus-Saturn care ne-a dat batai de cap tot anul 2021. Pe 4 decembrie se formeaza Luna Noua, cam sub aceeasi energie, dar cu anumite detalii particular despre care vom vorbi la momentul respectiv.

.

A doua etapa incepe cam dupa Luna Noua si se termina dupa ce iese Mercur si apoi Soarele din Sagetator. Sunt caii aia salbatici care alearga si alearga cu viteza, pe coama de vant si numai Dumnezeu stie unde si cu ce scop. Sunt sextilele la Jupiter, dublate de careurile la Neptun.

Desi se petrec cam in aceeasi perioada, si isi amesteca energiile, Mercur (pe 8 decembrie), si Soarele (pe 12 decembrie) formeaza careuri intai la Neptun. In acelasi timp sa nu uitam de Marte din Scorpion, ajuns la gradul Eclipsei de Luna anterioare. Visam la cai verzi pe pereti, cand ar trebuie de fapt sa constientizam ca trebuie sa ne vindecam ranile interioare. Fuga de realitate, de noi insine, de probleme, nu rezolva nimic. Cuvintele frumoase, dar goale de continut nu ajuta (Mercur careu la Neptun), daca nu facem ceva ca sa ne vindecam suferinta din noi (Marte trigon la Neptun).

Apoi, pe ultima suta de metri, Mercur (pe 12 decembrie) si Soarele (pe 20 decembrie) formeaza sextile la Jupiter din Varsator. In acelasi timp, pe 13 decembrie, Marte intra si el in Sagetator, iar pe 16 decembrie este Luna Plina. E o nevoie acuta de a fugi, de a alerga, de a cuceri, de a demonstra … de a zbura cat mai sus, ridicand pamantul de sub talpile noastre in vazduh. Pot fi realizari marete sau dezvaluiri spectaculoase, dar si o pofta de viata nebuna, nebuna …

.

E o perioada navalnica, cu energie de foc, care ne poarta cu o viteza teribila in lumea larga, pana nu mai simtim nimic sub picioare, in cautarea unor idealuri ce ne framanta, cand fugim de fapt de niste dureri care ne macina.

.

Sunt caii salbatici care zboara peste campii, pana prind aripi in imaginatia noastra.

.

Pictura: Horses – Bruno Tina

Comments are closed