Quo Vadis, Domine ?

Crucea cosmica pe semne mutabile.

Observam acum pe cer o configuratie astrologica numita Cruce cosmica.

Aceasta este formata din patru planete:

– Soarele in Gemeni – nevoia de comunicare personala
– Luna in Fecioara – nevoia de stabilitate emotionala
– Jupiter Rx in Sagetator – dorinta de apartenenta la un adevar social
– Neptun in Pesti – dorinta de a da un sens vietii noastre, din punct de vedere spiritual

Care este diferenta intre nevoie si dorinta? Nevoia este o necesitate, o trebuinta care trebuie satisfacuta pentru supravietuire si pentru a fi sanatosi fizic. Dorinta este o aspiratie, tendinta spre realizarea sociala si spirituala, sanatatea psihica.

Observam asadar ca nevoile si dorintele noastre sunt in relatie conflictuala.

Cele patru planete formeaza 2 opozitii si 4 cuadraturi:

– Opozitia Soare in Gemeni – Jupiter Rx in Sagetator – cearta – adevarul meu este mai important decat adevarul celorlalti

– Opozitia Luna in Fecioara – Neptun in Pesti – neliniste – vreau siguranta emotionala, dar nu vreau sa traiesc intr-o cusca, lasa-ma sa si visez

– Cuadratura Soarele in Gemeni – Luna in Fecioara – frustrare – simti ca sentimentele tale nu sunt intelese

– Cuadratura Soarele in Gemeni – Neptun in Pesti – ratacire – fugi de responsabilitati

– Cuadratura Luna in Fecioara – Jupiter Rx in Sagetator – instabilitate – parca nu-ti gasesti locul in lumea asta

– Cuadratura Jupiter Rx in Sagetator – Neptun in Pesti – pierderea credintei – te simti pierdut, dezorientat din punct de vedere spiritual.

E ca si cum am fi la o rascruce de drumuri si nu stim incotro sa o apucam. Ne simtim si dezorientati, suntem si nehotarati, cautam ceva, dar nu stim ce, am vrea sa fugim intr-o directie, dar nu stim in care, amanam sa luam o decizie. Nici macar nu stim incotro ne indreptam, asa ca e greu sa alegem o cale, si ne simtim pierduti, desi toate drumurile sunt in fata ochilor nostril.

Cele mai afectate sunt zodiile Gemeni si Sagetator. Comunicarea si drumurile. Cuvintele si ideile. Nevoia de comunicare personala (Soarele in Gemeni) vis a vis de dorinta de apartenenta la un adevar social (Jupiter Rx in Sagetator).

Pe de alta parte, Fecioarele si Pestii, desi sunt si ei implicati in aceasta Cruce, isi gasesc puterea in credinta, pentru ca formeaza un Dreptunghi mistic cu axa Nodurilor Lunare . Credinta in Dumnezeu, credinta in drumul tau in viata, credinta in idealurile tale…toate acestea te pot face sa mergi inainte, sa dai un sens greutatilor prin care treci.

Quo Vadis, Domine ?

Incotro, Doamne?

„Conform Legendei Aurea de Jacobus da Voragine, publicată în secolul XIII, în preajma capelei „Quo vadis, Domine?” din Roma de pe Via Appia, Petru l-ar fi revăzut ultima dată pe Iisus, în momentul în care voia să fugă din Roma, spre a scăpa de martiriu. Petru l-ar fi întrebat pe Iisus: Quo vadis, Domine? („Încotro te-ndrepți, Doamne ?”), la care Isus i-ar fi răspuns: “Vado Romam venio iterum crucifigi” (“Am venit la Roma, spre a fi din nou crucificat”). Rușinat de observația lui Isus, Petru s-ar fi reîntors la Roma, primind martiriul.” (sursa: wikipedia)

Pictura: Schnorr von Carolsfeld, Julius – Domine, quo vadis?

Comments are closed