Ochiul de Tigru – Piatra Fecioarei

Ca sa il parafrazez pe Ion Creanga, nu stiu altii cum sunt…dar eu cand vad piatra Ochi de Tigru ma gandesc la Soare in Fecioara. Pietricica asta maro (pamant, Fecioara) cu dungi galbene (Soare) este usor de procurat si destul de ieftina, dar are un farmec aparte. Stim ca Fecioara este pamantul de la sfarsitul verii, incarcat de grane aurii, care abia asteapta sa fie culese. Reprezentarea grafica traditionala a acestei zodii este o tanara cu un spic de grau in mana. Rodul muncii fizice de zi cu zi, pe care il culegem dupa un an de truda. Intelegerea faptului ca nimic nu vine usor in viata, ca trebuie sa muncim si sa fim consecventi pentru a obtine ceea ce ne dorim.

Ochiul de Tigru combina energia pamantului cu cea a Soarelui, fiind o piatra care ne ancoreaza in real, in material, pentru a crea o baza si resursele necesare dezvoltarii spirituale ulterioare. Fecioara este guvernata de Mercur, asa ca aceasta piatra ne ajuta in perioadele in care avem nevoie de o gandire clara, metodica, analitica. Ne invata cum sa echilibram orgoliul (Soarele), punandu-ne zi de zi sa facem pasi marunti pe calea vietii (pamant, Fecioara). Pe de alta parte, ajuta persoanele care sunt excesiv de autocritice, sa se accepte pe ele insele asa cum sunt (Soarele vine si lumineaza tarana, galbenul din aceste pietre lumineaza si incalzesc maroniul tern). Daca ne simtim plictisiti de viata de zi cu zi, ne arata ca fericirea sta in lucrurile marunte si putem vedea frumusetea in tot ce ne inconjoara: Ochiul de Tigru poate ca nu este o piatra scumpa sau spectaculoasa, ca altele, dar fiecare bucatica in parte este unica, fiecare are dispuse altfel si in mod specific dungile si petele galbui.

Cine trebuie sa poarte Ochi de Tigru?

In primul rand Fecioarele, pentru ca le amplifica mult calitatile lor native. In al doilea rand Taurii si Capricornii, celelalte zodii de pamant, pentru ca le completeaza energia lor telurica. In al treilea rand Leii, pentru ca trebuie sa invete ca doar prin rabdare si munca isi pot pune in practica energia lor spectaculoasa.

Din punctul de vedere al tranzitelor astrologice, Ochiul de Tigru se recomanda a fi purtat atunci cand avem de-a face cu un tranzit favorabil, pentru a-i capta si utiliza mai bine energia. De exemplu, asa cum am scris in articolul despre Luna Plina de aici: https://www.facebook.com/…/a.80325764646…/1828270750627581/…
Maine 26 august, avem o configuratie astrologica foarte frumoasa, Zmeul, care are varful si punctul de realizare pe Soarele din Fecioara. Ochiul de Tigru se poate folosi acum in ritualurile si meditatiile de Luna Plina. Dar pe tot parcursul saptamanii viitoare, atata timp cat se va mentine Trigonul Regal pe semne de pamant, e bine sa avem asupra noastra un Ochi de Tigru. Tot in aceasta perioada e si cel mai bun moment sa-l cumparam.

In rest, il poate purta oricine, oricand are nevoie sa se impamanteze in concret, in material, sa se echilibreze si sa se linisteasca, sa se accepte asa cum este, sa-si depaseasca defectele, si sa vada ca viata este frumoasa…in fiecare spic de grau sau Ochi de Tigru pe care le-a lasat Dumnezeu pe pamant.

Comments are closed