Nu este de ajuns sa fii bun. Trebuie sa fii bun de ceva.

“Nu este de ajuns sa fii bun. Trebuie sa fii bun de ceva. ” Tudor Arghezi

Venus, Jupiter si Marte in conjunctie in Fecioara si, rand pe rand,in trigon cu Pluton din Capricorn

Foarte interesante tranzitele planetelor prin Fecioara din ultimul timp. De vreo doua luni incoace au intrat in acest semn, rand pe rand, Jupiter, Venus, Mercur, Soare, Marte.

Intrand in Fecioara au dat piept in primul rand cu Saturn, formand careuri la acesta. S-a pus problema unor piedici, amanari, presiuni cu privire la ceva care trebuia sa fie facut in mod practic, concret. Adica, hai, sunt intr-un impas, cam ce-ar trebui sa fac? Cum pot rezolva problema asta? La ce sunt eu bun, in definitiv?

Apoi, depasind careul la Saturn, fiecare din planetele enumerate mai sus au intrat in opozitie cu Neptun din Pesti. Mi-ar place sa fac asta. Ba ailalta. Mi-ar place sa fiu bun in domeniul cutare. Asa o stare de visare si de iluzii cum nu s-a mai pomenit. Ca un fel de amagire. In loc sa cauti raspunsul la ce esti bun pe lumea asta in mod concret, ai stat si ai visat la ce ti-ai dori sau la ce iti imaginezi ca ai fi bun. Mai pe romaneste, si eu as vrea sa fiu o zana buna care sa pot atinge cu o bagheta magica pe cei din jur si dorintele sa li se indeplineasca. Cum sa fac asta, oare? Offffff, Neptun… Venus este ultima care inca mai formeaza opozitia la Neptun zilele acestea. O fi ramas pe acolo un pic de praf de stele pe tastatura mea…

Haideti sa revenim cu picioarele pe pamant…pardon, in Fecioara si sa vedem ce se mai intampla. Ca deh, Mercur in Balanta, in careu cu Pluton din Capricorn ne cam trage de urechi: ce conteaza cu adevarat de fapt? priveste in esenta si nu mai fi superficial! Ca sa rezolvi o problema, trebuie sa treci la treaba. Pune mana si fa ce stii tu sa faci cel mai bine. Da, chestia aia la care esti tu bun in viata asta! Talentul tau special, abilitatea ta mai deosebita, lucrul pentru care te apreciaza cei din jur. Fiecare dintre noi avem ceva, oricat de marunt ar fi, orice denumire i-ai da, ceva-ul nostru la care suntem BUNI. Venus, Jupiter si Marte sunt in conjunctie in Fecioara si, rand pe rand,in trigon cu Pluton din Capricorn. Frumoase aspecte! Dar daca astepti sa cada “para malaiata in gura lui natafleata”, ramasei tot pe opozitia cu Neptun, musiu. Pune osu la treaba, si lucrurile se vor construi incet, dar trainic.

Esti bun de ceva?

Sau, parafrazandu-l pe Tudor Arghezi din punct de vedere astrologic, nu este de ajuns ca tranzitele astrale sa fie bune. Trebuie sa fie si bine folosite.

Comments are closed