Mercur in miscare retrograda 30 mai – 23 iunie 2021

In cautarea Taramului de Nicaieri
Pe 30 mai, Mercur intra in miscare aparent retrograda, la gradul 24 in Gemeni. Va reveni in miscare directa abia pe 23 iunie, la gradul 16 Gemeni. Mercur este retrograd relativ frecvent, de trei ori pe an, asa ca suntem invatati cu aceasta energie. Trecand peste notiunile generale de RE-gandire, Re-informare, RE-configurare, mie imi place sa ma uit si sa analizez ce este specific fiecarei perioade in parte. De aceasta data, cateva lucruri imi atrag atentia:
Mercur intra in miscare retrograda in Gemeni, zodia pe care o guverneaza.
Mercur face careu la Neptun in Pesti in toata aceasta perioada.
Mercur nu face niciun alt aspect exact la alte planete grele.

Observam asadar ca avem de-a face cu un Mercur exacerbat (in Gemeni, propria zodie), care functioneaza invers naturii sale (retrograd), iluzoriu (careul la Neptun) si complet rupt de realitate (nu face alte aspecte exacte la planetele grele).
Am stat si m-am gandit intens la semnificatia unui Mercur retrograd in Gemeni. Multa lume spune ca e interiorizat. Dar pe mine nu ma multumeste aceasta expicatie simplista. Un Mercur in Gemeni e un Mercur vorbaret si exteriorizat, oricat de retrograd ar fi el. Si atunci cum il poate afecta miscarea retrograda? Prin lipsa comunicarii! Da, vorbaria ramane, conform naturii sale, dar isi pierde functia de comunicare a informatiei. Altfel zis, pe fondul unui Mercur Rx in Gemeni, vorbim mult, dar nu reusim sa comunicam eficient, nu transmitem transmitem ceea ce zicem.

 

Am stat iar si am analizat careul Mercur-Neptun. Si aici e de observat faptul ca ambele planete sunt in zodiile pe care le guverneaza, deci foarte puternice. Mercur genereaza informatiile pe care le schimbam zilnic, este comunicarea directa prin intermediul cuvintelor. Neptun da nastere povestilor pe care le traim in viata, este conceptia noastra spirituala asupra lumii. Coreland aceste lucruri cu ce am scris in paragraful anterior, lucrurile se complica si mai mult. Pe de o parte vrem sa vorbim, sa ne miscam, sa schimbam informatii cu privire la ceea ce ne dorim in viata, pe de alta parte simtim ca nu ne sunt de ajuns cuvintele, ca lumea nu ne asculta sau noi insine nu ne intelegem, ca viata pe care o traim nu e de fapt povestea noastra. Un dor de duca pe aripi de zbor in conflict cu o tendinta de evadare dintr-o realitate nesatisfacatoare. In cautarea Taramului de Nicaieri.
Mercur Rx in Gemeni in careu cu Neptun in Pesti aduce o energie intensa, interesanta, dar cu rezultate inselatoare.
Pentru cei care au deja acest tip de energie in astrograma natala sau pentru cei pe care acest tranzit ii afecteaza la nivel sufletesc, perioada e rascolitoare. Se simt trasi catre marginea realitatii, iar dorinta de evadare in alta lume este extrema. Acest lucru se poate manifesta prin depresie, consum de substante interzise, alcool sau nevoia de a fuma. Vise puternice, dar care te storc de energie. Intensificarea sentimentului de neadaptare la lumea in care traim. Marginalizarea din partea altora pe considerente de rasa, limba, etc. Incapacitatea de a lua decizii pe baza unor argumente rationale. Sentimentul ca nu sunt intelesi cu adevarat de cei din jur. Fuga de realitate.
Pentru cei care nu au acest tip de energie in astrograma natala, perioada urmatoare e una plina de confuzii, incurcaturi si povesti neverosibile. Ni se pare ca oamenii din jur sunt neseriosi, isi schimba opiniile si deciziile de pe o zi pe alta. Apar in presa tot felul de istorisiri fantastice care nu au nicio acoperire in realitate. Minciuni, promisiuni desarte, multa vorbarie si dureri de cap din cauza stresului. Oboseala si accentuarea nevoii de a dormi sau un somn cu vise care iti consuma energia. Schimburi comerciale in care fiecare incearca sa-l insele pe celalat. Scheme financiare fanteziste.
Uneori ne saturam de tot si de toate. De probleme, de griji, de reponsabilitati. Am vrea sa inchidem ochii si, printr-o minune, sa ne trezim intr-o lume minunata, in care sa ne simtim liberi ca niste copii. Sa putem face din nou ce ne dorim, sa intindem mainile si sa zburam pe aripile viselor noastre. Sa cautam acel loc in care sa ne simtim in siguranta sa ne exprimam asa cum vrem, fara sa tinem cont de judecata nimanui. Sa nu conteze decat dorintele noastre, care sa se indeplineasca cat am clipi din gene. In cautarea Taramului de Nicaieri.
Exact ca Peter Pan care porneste in cautare de noi povesti si astfel ajunge sa cunoasca familia Darling, pe Wendy si fratii ei, pe care ii ia in zbor in lumea sa cu pirati si zane, intr-o calatorie fantastica si plina de energie. Haideti sa pornim in aceasta aventura, sa traim povestea lui Mercur retrograd in careu cu Neptun, dar sa nu ramanem pierduti acolo! Sa ne batem cu piratii si sa zburam cu zanele, pentru a invata sa apreciem cu adevarat oamenii reali din jurul nostru. E timpul sa dam piept cu iluziile noastre, sa invatam ceva din povestea asta, dar sa stim si sa mergem mai departe, atunci cand Mercur va reveni in miscare directa.
Imagine: Thomas Kinkade – “Tinker Bell & Peter Pan Fly to NeverLand”

Comments are closed