Mercur in miscare directa, in conjunctie cu Neptun in Pesti.

28 martie 2018

De multe ori ne petrecem prezentul regretand anumite lucruri din trecut. Consideram ca am luat decizii gresite. Sau ne intrebam daca am facut tot ce se putea pentru o anumita persoana. Plangem dupa timpul trecut. Ramanem agatati de indoieli.

Cum ar fi daca am putea da timpul inapoi? Daca am putea sa nu mai luam acea decizie gresita? Daca am putea petrece iar cateva clipe cu o persoana din trecut?


Ne gandim ca in prezent suntem destul de intelepti asa incat am putea fi capabili, daca am avea posibilitatea sa ne intoarcem in trecut, sa reparam greselile facute atunci. Sau am profita de sansele pe care le-am ratat. Sau am pretui mai mult timpul petrecut cu cineva.

Offf, ce bine ar fi sa ne putem intoarce iar la momentul cand aveam 20 de ani… Daca timpul asta s-ar putea scurge pentru cateva clipe inapoi, si nu inainte…

Imi pot imagina doua versiuni de reintoarcere in trecut.

Prima posibilitate ar fi sa ne reintoarcem in trecut cu mintea, cunostintele si resursele disponibile de atunci. Aceasta ar fi si mai mai realista versiune. Sa fim iar la 20 de ani, cu tot ce stim in momentul respectiv. Si atunci credeti ca am lua alte decizii oare? Nu! Cu siguranta ca am face exact aceleasi lucruri, daca am avea exact aceeasi minte de atunci in exact acelasi context. Si atunci pentru ce ar trebui sa ne reintoarcem in trecut, pentru a retrai acelasi lucru? Putem pur si simplu rememora,nu e nevoie ca timpul sa-si schimbe cursul.

A doua varianta ar fi sa ne reintoarcem in trecut cu mintea si cunostintele de acum. Asa am putea intr-adevar sa schimbam ceva. Cunoscand deja efectele din viitor ale unor fapte, putem decide sa procedam in alt mod. Sa zicem ca decidem sa ne terminam studiile, sau sa acceptam un job, sau sa ramanem cu o persoana de care ne-am despartit dintr-un moft, sau sa nu aveam o cearta cu o persoana care va deceda, sau sa facem pace cu un parinte, sau sa facem un copil, sau sa nu rupem o prietenie, sau… Dar v-ati gandit o clipa ca toate acestea pot avea repercusiuni in viitorul trecutului, adica in prezent? Sunteti gata sa anulati, sa renuntati la ce aveti in prezent, reparand greselile din trecut? Sunteti constieti ca atunci cand schimbati anumite decizii din trecut nu veti sti ce repercusiuni pot avea pentru prezent, asa cum nu stiati nici cand ati luat deciziile initiale in trecut? Si atunci pentru ce ar trebui sa ne reintoarcem in trecut, pentru a lua niste decizii de care iar nu vom fi multumiti? Nu suntem capabili sa ne descurcam cu greselile deja facute. Oare ne-am putea descurca cu alte greseli? Regretam ce am pierdut in trecut. Credeti ca nu am regreta sa pierdem si ce avem in prezent, ca efect al schimbarii trecutului?

Pe 28 martie 2019, Mercur revine in miscare directa. 
De cate ori aflam ca Mercur iese din retrogradare ne bucuram. Uraaa, am scapat de Mercur retrograd, gata cu intarzierile, cu incurcaturile. Dar de aceasta data, Mercur e in Pesti, in conjunctie cu Neptun si in careu cu Jupiter. Iese din retrogradare in plina fantezie si in afara realitatii. Reintoarcerea lui Mercur peste Neptun e mai puternica decat orice retrogradare a sa, iar careul la Jupiter e o exacerbare a iluziilor. Este exact ca dorinta de a schimba ceva din trecut. Pe de o parte, Mercur iese din retrogradare, deci da, intervine impulsul de a face ceva. Pe de alta parte, Mercur e in conjunctie cu Neptun in Pesti, asa incat nu prea avem contact cu informatiile reale, obiective, ci fantezii si vise. Iar careul la Jupiter din Sagetator ne da dorinta de a sparge tiparele obiective, fara sa ne gandim la consecintele realitatii. In acelasi timp, Soarele abia a trecut peste Chiron, iar ranile pe care le-am acumulat in noi de-a lungul timpului sunt deschis. Ne este dor si doare. Visam sa schimbam lumea cu o fantezie. Dorim sa schimbam trecutul, fara sa realizam ca nu suntem destul de intelepti nici sa traim in prezent. Regretam si plangem dupa persoane din trecut, fara sa realizam ca in acest fel nu le dam atentia cuvenita persoanelor din prezent.

Vom intelege ceva din toate acestea abia in saptamana 8-14 aprilie, atunci cand Mercur va face sextile cu Saturn, Pluto si Nodul Sud. Nu putem trai in trecut. Din trecut se invata pentru a trai frumos pentru prezent si viitor. Nu putem schimba durerea din trecut. Dar putem schimba regretele din trecut in speranta pentru viitor. Nu putem reveni la varsta de 20 de ani si sa luam decizii mai intelepte, dar ne putem maturiza acum.

Imagine: Salvador Dali

Comments are closed