Mercur in Berbec 4 aprilie 2021

Revolutie
Ce se intampla atunci cand lupta pentru idei (Marte in Gemeni) isi da mana cu niste minti infierbantate (Mercur in Berbec), cu scopul de a dobandi libertatea (Jupiter in Varsator)? O mica revolutie.
Mercur intra in Berbec pe 4 aprilie.
Timp de cateva saptamani vom trai intr-un context astral deosebit de interesant.
Jupiter este in Varsator din decembrie. Planeta sociala de foc in zodie sociala de aer.
Marte este in Gemeni de la inceputul lunii martie. Planeta personala de foc in zodie personala de aer.
Soarele este in Berbec de la sfarsitul lunii martie. Planeta personala de foc in zodie personala de foc.
Acum, pe 4 aprilie intra si Mercur in Berbec. Planeta personala de aer in zodie personala de foc.
Focul si aerul se combina, la nivel personal si social.
Mercur in Berbec era ultimul element din puzzle care mai lipsea.
Lumea fierbe inca de la inceputul anului, de cand Jupiter a inceput sa-si ia avant prin Varsator. Ce l-a tinut in frau pe Jupiter pana acum, a fost conjunctia cu Saturn si careul cu Marte, cat timp acesta din urma a fost in Taur. Nevoia de libertate si de expansiune sociala nu a avut capacitate de manifestare. Odata cu intrarea lui Marte in Gemeni, si dizolvarea conjunctiei Satun Jupiter, lucrurile au inceput sa scape de sub controlul oficial. Oamenii pun si isi pun intrebari. Cred ca e cea mai ampla discutie sociala la nivel mondial din ultimii 20-30 de ani: pana unde merge libertatea globala si unde incepe de fapt libertatea personala? Care este granita dintre drepturile mele si obligatiile societatii? Suntem oare liberi cu adevarat sau suntem incorsetati de libertatea sociala care ne impune limite? Lasand deoparte orice controversa legata de virus, va rog sa observati unde s-a ajuns cu toate discutiile legate de libertate, si cum toata societatea e divizata de interesele proprii. Deschideti larg ochii si priviti in jur: Mercur intra in Berbec.

Pana acum, Mercur a fost in Pesti. Careul la Axa Nodurilor Lunare si conjunctia cu Neptun ne-au impiedicat sa vedem lucrurile limpede. E ca si cum, cu toata dorinta noatra de a lupta sau de a ne afirma, noi am fost de fapt legati la ochi. Bezmetici. Fara instincte de supravietuire. Dusi pe apa de niste idei fanteziste si nerealiste. Cea mai buna cale de a scapa de dusmani e sa ii dezbini, sa ii faci sa se lupte intre ei. Cea mai usoara metoda de a supune o societate intreaga e sa-I arunci niste povesti sau praf in ochi si sa te uiti cum oamenii se cearta intre ei. Iar la nivel personal, cea mai facila autoiluzionare este sa crezi ca tu personal poti salva intreaga umanitate, desi nu-ti poti conduce propria viata. De cand cu retrogradarea sa in Varsator, Mercur ramasese rau de tot in urma planetelor Soare si Venus. Mental, nu am fost pregatiti pentru energia din jur, pana acum. Ne-am scaldat in apa calduta si atat.
Mercur intra in Berbec si cercul de aer si foc se inchide.
In primul rand observam ca triada Soare Mercur Venus se afla in sfarsit in aceeasi zodie. Capacitate de exprimare personala la nivel maxim. Care zodie? Berbec! Cea mai egocentrata. Fa ceva pentru tine, afirma-ti propria personalitate, lupta pentru ceea ce iti doresti! Cele trei planete, Soare, Mercur, Venus formeaza, rand pe rand, sextile la Marte si Nodul Nord din Gemeni si la Saturn si Jupiter din Varsator.
In al doilea rand, Marte si Mercur vor fi unul in domiciliul celuilalt si se vor potenta reciproc la maxim. Ideile zboara cu o rapiditate maxima, putem realiza foarte usor ceea ce ne punem in cap, suntem optimisti si increzatori cu privire la viitor. E fain sa fie Marte in Berbec si Mercur in Gemeni (in propriile domicilii), dar sa fie Mercur in Berbec si Marte in Gemeni (in receptie mutuala) e “cool” de-a binelea! E ca si cum si-ar imprumuta unul altuia calitatile. Mercur e bataios si activ, Marte lupta prin si pentru idei si conceptii.
In al treilea rand, sa nu uitam de Jupiter! Activismul social si nevoia de libertate. Pe 17 aprilie se formeaza trigonul dintre Marte in Gemeni si Jupiter in Varsator, iar pe 18 aprilie, sextilul dintre Marte in Gemeni si Mercur in Berbec. Avem de-a face asadar cu un trigon minor Mercur – Marte – Jupiter la gradele 26 Berbec – Gemeni – Varsator, cu varful pe Mercur in Berbec. Si mai mult, in acele zile Mercur va aplica la conjunctia cu Soarele, ajungandu-l din urma, in sfarsit. Ne incarcam bateriile la maxim. Nah, acum depinde de fiecare ce si cum are prin astrograma personala, si in ce fel alege prin liberul sau arbitru sa puna la treaba aceasta energie.
Ce lipseste? Pamantul si apa. Atentie mare, ca toata aceasta energie sa nu fie doar foc in vant. Incercati sa si concretizati ceva, sa aveti un rezultat palpabil, material. Si atentie iar la implicarea sufleteasca, sau mai degraba la lipsa ei…a trece peste cadavre doar pentru a castiga o lupta, lasa rani adanci pe termen lung!
Potentialul acestei perioade e maxim la nivel de exprimare si afirmare personala. Eu asemuiesc acest potential cu o mica revolutie la nivel individual. Sau miscari ample de strada la nivel social. Important e ca lucrurile se pun in miscare.
Go, go, Mercur in Berbec!
Lupta pentru drepturile tale, dar nu le incalca pe ale celor din jur!
Afirma-ti cu entuziasm parerea, dar nu pune pumnul in gura celorlalti!
Fa o revolutie a ideilor, nu un razboi al nervilor!
Nu te lasa calcat in picioare, dar nu lovi niciodata primul!
Fii liber, gandeste cu mintea ta!
Pictura: Liberty Leading the People (Libertatea conducand poporul) de Eugene Delacroix

Comments are closed