Marte in Taur – 7 ianuarie – 3 martie 2021

Corida – lupta spectacol cu tauri

In mod normal, Marte isi manifesta energia cu cea mai mare putere atunci cand se afla in Berbec, zodia sa de domiciliu, teritoriul lui specific. Zic in mod normal, pentru ca desi Marte s-a aflat in Berbec in ultimele 8 luni, mie mi s-a parut a fi “incatusat” in ciclul sau de retrogradare. Pus in lanturi de aparenta sa miscare inapoi, el nu a mai avut aceeasi putere de a merge inainte, cum ar avea de obicei atat timp cat se afla in Berbec. Odata intrat in Taur, el se descatuseaza complet. Atunci cand se vorbeste despre Berbeci si Tauri, prin comparatie, primii sunt etalonul luptei, fortei, ultimii duc cu gandul mai degraba la pacifism si munca pamantului … hmmmm, dar ati vazut vreodata un Taur nervos si scapat de sub control? E mult mai spectaculos in forma sa de manifestare si in violenta. Si mai trebuie sa luam in considerare inca doua lucruri. In Berbec, Marte a fost singur. In Taur isi va uni fortele cu Uranus. In al doilea rand, din Berbec a format primele randuri de careuri la Jupiter si Saturn, careurile dinainte si din timpul retrogradarii, careurile de “incatusare”, asa cum le zic eu. Dupa ce reintra in mers direct, planeta care a fost retrograda, face iar careurile respective, cele de “descatusare” a energiei a intregului ciclu de retrogradare. Marte a facut careurile de “incatusare” la Jupiter si Saturn cat timp a fost in Berbec, dar face careurile de “descatusare” la Jupiter si Saturn, abia dupa ce intra in Taur. Hopa, hop si sa ne tinem bine!

 

Ati auzit de vestitele coride?

Bullfight in a Divided Ring – Attributed to Goya (Francisco de Goya)

“Corida (din spaniolă corrida) este o luptă cu tauri, organizată ca spectacol, practicată mai ales în Spania, în țările Americii Latine, Portugalia și în sudul Franței. Nu se știe cu exactitate când anume a început să se practice corida, dar există date veridice despre existența unor ritualuri în care erau sacrificați taurii încă din anul 1500 î.Cr. Se presupune că originea coridei se regăsește în sacrificarea ritualică a animalelor, închinată zeilor. Originile coridelor în forma actuală datează din secolele al XVI-lea și al XVIII-lea, fiind foarte sprijinite pe atunci de Casa de Austria. Coridele, deși blamate de diferite culturi, sunt considerate un produs al artei pure în Spania. Corida înseamnă victoria omului asupra unuia dintre cele mai de temut animale: taurul. Totul contează, conduita celor care se află în arenă dar mai ales egalitatea între forțe. Din această cauză taurul este rănit la începutul fiecărei lupte, pentru a egala astfel șansele între luptători. La 28 iulie 2010, regiunea autonomă Catalonia a adoptat o lege prin care interzice desfășurarea coridelor.” (sursa: Wikipedia)

Infruntarea dintre planetele din Taur si cele din Varsator, din ianuarie-februarie, mi se pare asemenea unei coride. O lupta organizata ca un spectacol. Energia materiala, animala, instinctuala (Taurul), in conflict cu oamenii care trebuie sa demonstreze “nu stiu ce” idealuri de superioritate (Varsatorul).

 

Bullfight – Francis Bacon

Punctual, tehnic, Marte in Taur face urmatoarele aspecte:

9 ianuarie – trigon Venus din Capricorn, gradele 0 Taur Capricorn

9 ianuarie – careu Mercur in Varsator, gradele 0 Taur Varsator

12 ianuarie – careu Saturn in Varsator, gradele, gradele 2 Taur Varsator

21 ianuarie – conjunctie Uranus in Taur, gradul 6 Taur

23 ianuarie – careu Jupiter in Varsator, gradele 7 Taur Varsator

29 ianuarie – conjunctie Lilith in Taur, gradul 11 Taur

1 februarie – careu Soare in Varsator, gradele 12 Taur Varsator

11 februarie – careu Mercur Rx in Varsator, gradele 17 Taur Varsator

14 februarie – sextil Neptun in Pesti, gradele 19 Taur Pesti

20 februarie – careu Venus in Varsator, gradele 23 Taur Varsator

24 februarie – trigon Pluto in Capricorn, gradele 25 Taur Capricorn

 

Fiecare dintre aceste aspecte are sensul si importanta sa, daca privim in amanunt. Si il vom discuta la momentul respectiv, in articole mai mici, individuale. Insa, daca privim in ansamblu, observam conflictul energetic Taur – Varsator. Si nu este o lupta cinstita, fata in fata, de tipul aspectelor de opozitii. Avem de-a face cu o lupta pe viata si pe moarte, cu atacuri din lateral, cu rasturnari de situatie si cu manevre adiacente. Careurile. La prima vedere oamenii tin cu toreadorii, care sunt tot oameni, sau cu Varsatorul, ca fiind o zodie mai elevata si mai spirituala. Poate ati citit articolele care slavesc intrarea lui Jupiter si a lui Saturn in Varsator. Reactia Pamantului va fi insa una dura. Nu poti pune mai presus de legile pamantului, legile oamenilor. Spiritualitatea umana poate creste doar daca respecta sacralitatea Universului. Unde este frumusetea de a omora un animal nevinovat doar pentru placerea spectacolului si pentru a demonstra ca tu, ca om, esti superior animalului doar pentru ca il poti ucide?

Odata intrat in Taur, Marte inainteaza descatusat, cu toata energia si cu toata viteza. Il dinamiteaza pe Uranus (care va iesi din miscarea de retrogradare pe 14 ianuarie), si va spulbera toate tabuurile (conjunctia cu Lilith). Va revolutiona societatea si miscarile sociale (careurile la Jupiter si Saturn), si va pune oamenii in fata unor decizii dureroase, dar necesare (careurile la planetele personale Soare, Mercur, Venus).

Marte este energia cu ajutorul careia luptam in viata. In Taur, el lupta pentru pamant, pentru posesiunile noastre pe care le-am dobandit muncind, pentru a ne apara valorile personale. Uranus este elementul surpriza, butoiul cu pulbere. Expansiune, dar si instabilitate, fluctuatii. Uranus in Taur reprezinta conceptele noastre de valori spirituale, dar care au o baza materiala. Uranus este guvernatorul Varsatorului, zodia cu care Taurul intra in conflict. Tot in Taur este si Lilith. Tabuuri legate de valoarea noastra ca om, care sunt aduse in prim plan. Ce se intampla acum in Taur, mi se pare a fi locul in care converg toate energiile. In primul rand pentru ca aici avem cea mai “grea”, “lenta” planeta dintre cele implicate in discutie (Uranus), in functie de ea se discuta ciclurile planetare ale celorlalte planete din conflictul Taur – Varsator. In al doilea rand avem aici cea mai energetica planeta (Marte), cea care misca lucrurile cel mai vizibil si concret, atunci cand se afla undeva. Planetele din Varsator (Jupiter, Saturn, Soare, Mercur, Venus), nu sunt mai putin importante, doar ca de la ele porneste impulsul care se va concretiza in Taur. Ce sunt coridele? Luptele cu taurii! Da, sunt initiate de oameni, dar taurii sunt “vedetele”. Este important sa intelegem dinamica careurilor Taur – Varsator asadar: energia porneste de la planetele din Varsator, dar se “varsa”, se concretizeaza in planetele din Taur. Planetele din Varsator vin si pun presiune, dar planetele din Taur reactioneaza, preiau si folosesc energia respectiva.

Avand in vedere numarul mare de energii planetare implicate in tranzitele despre care vorbim, este dificil de prognozat ce se va intampla. Da, va fi o corida, o lupta pentru spectacol.

 

At the Bullfight – Albert Lynch

La nivel social, este o perioada foarte interesanta. Grupuri sociale care isi proclama idealurile, dar incalca libertatile individuale. Structuri financiare ample, care esueaza la nivel individual. Programe financiare guvernamentale care falimenteaza populatia. Revolte ale oamenilor in fata obligatiilor financiare. Falimente si fluctuatii economice. Dar si descoperirea sau promovarea pe termen lung a unor noi forme economice. Bani virtuali. Dezvoltarea gospodariilor independente, care se autofinanteaza, in afara programelor sociale. Se vor acutiza coflictele dintre sustinatorii familiei traditionale si comunitartile LGBT. Gruparile spirituale si ideologice cresc in putere si intensitate, dar se manifesta unele impotriva celorlalte prin atacuri virulente. Noi avem dreptate! Ba noi! Sper din tot sufletul sa nu duca pana la atentate. Coordonarea la nivel global cam scapa de sub control, si comunitatile tind sa se organizeze mai degraba la nivel local. Rupere de organizatii teritoriale. Extrem de multe informatii azvarlite oamenilor, dar fiecare isi ia si isi foloseste partea lui de adevar. Caderi bruste de energie si de curent, sau de programe informatice si calculatoare. Schimbari surprinzatoare si conflicte la nivelul relatiilor de socializare online si la nivelul retelelor de socializare online. (In paranteza fie spus, chiar sunt curioasa si urmaresc ce se va intampla cu Facebook si ce decizii va mai lua Mark Zuckerberg, avand in vedere opozitiile sale planetare multiple de pe axa Taur-Scorpion.) Atentie iar la activitatea aeriana si la aterizari fortate la sol ale avioanelor sau, Doamne fereste!, la prabusiri. In meteorologie nu sunt specialista, dar urmaresc cu interes sa vad daca vor fi tornade, furtuni puternice sau alunecari de teren datorate viiturilor.  Iar, pentru seismologi e foarte interesant de urmarit cum actioneaza si interactioneaza faliile tectonice … se vor intensifica miscarile de scoarta terestra si vor fi cutremure. Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar energia care vine e destul de puternica, imprevizibila, si ne va oferi un spectacol pe cinste. Vedeti cuconitele astea doua cum stau cu gura cascata, elegante si degajate, uitandu-se la lupta pe viata si pe moarte din arena? Cam asa o sa stam noi sa ne uitam la spectacolul pe care ni-l ofera tranzitele astrale in urmatoarele doua luni.

 

La nivel personal, conteaza foarte mult sa va uitati pe astrograma natala. Taurii si Varsatorii vor fi direct implicati, in special cei care au planete in prima jumatate a acestor zodii. Reactii puternice vor resimti si Scorpionii sau Leii, sau persoanele cu planete aici. Complexitatea tranzitelor prezente este insa atat de mare, ca nu ma voi aventura sa prognozez nimic la nivel personal, fara o astrograma natala in fata. Vor fi si nervi, si draci, si munca pana la epuizare, si atac la persoana, si isterii, si dorinta de libertate, de a iesi din tipare, de a fugi, de a ataca, de a lupta….

Depinde insa de noi sa intelegem tot angrenajul din spatele spectacolului, si sa ne gasim sau sa ne asumam rolul din cadrul lui: spectator, gura casca, comercianti, profitori, organizatori ai evenimentelor, sau protestatari pentru drepturile fiecarei fiinte, oameni de servici care curata arena, fermieri care cresc recolta pentru tauri … toreadorul sau taurul. Uitati-va doar ce aveti pe astrograma natala pe Taur sau Varsator, si veti intelege. Oricum ar fi, o sa cam luam Taurul de coarne.

Sa inceapa corida!

 

Comments are closed