Marte in Rac 23 aprilie – 11 iunie 2021

Protejeaza-ti sufletul

Pe 23 aprilie Marte intra in Rac si energia martiana azvarlita inspre exterior se mai potoleste. Marte a trecut prin Berbec si a ars ca o flacara, a fost in Taur si s-a razvratit, a fost in Gemeni si a produs furtuna. E bine si e de efect sa te poti exterioriza, dar la un moment dat obosesti.

Marte, intr-o astrograma, reprezinta energia cu care luptam in viata. Marte este o planeta de foc, voluntara, expresiva, exteriorizata. Marte se zbate, se arunca, se joaca, ataca si cucereste. Marte este optimist si plin de viata, dar si egoist.

Marte intra in Rac si lucrurile se schimba. Nu mai lupta pentru a cuceri, ci lupta pentru a proteja. Nu mai doreste atentie si victorii, ci doreste sa-i fie respectate sentimentele. Nu mai este egoist si individualist, ci actioneaza pentru cei care nu se pot apara. Se spune ca Marte este slab in Rac, Pentru ca nu se poate manifesta conform propriei naturi. Foc in Apa. Eu cred ca mai degraba Marte nu e suficient de spectaculos. Pentru ca rezistenta pasiva sau capacitatea de protectie pot fi si ele destul de puternice, daca sunt folosite corect. Ganditi-va la un popor care este atacat. In mod traditional si logic, Marte este apanajul atacatorilor. Si totusi, nimic nu este mai periculos decat un popor care isi apara pamantul. Un Marte cu arme de foc poate omora oameni. Un Marte cu suflet protejeaza o tara.

“- Cum? Când lumea mi-e deschisă, a privi gândeşti că pot
Ca întreg Aliotmanul să se-mpiedice de-un ciot?
O, tu nici visezi, bătrâne, câţi în cale mi s-au pus!
Toată floarea cea vestită a întregului Apus, (…)
– De-un moşneag, da, împărate, căci moşneagul ce priveşti
Nu e om de rând, el este domnul Ţării Româneşti.
Eu nu ţi-aş dori vrodată să ajungi să ne cunoşti,
Nici ca Dunărea să-nece spumegând a tale oşti. (…)
Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este,
Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste;
N-avem oşti, dară iubirea de moşie e un zid
Care nu se-nfiorează de-a ta faimă, Baiazid!”
(Mihai Eminescu Scrisoarea III)

Marte in Rac este si capacitatea de lupta a unei mame Pentru copilul ei. Da, o femeie e slaba in general, iar cei mici trezesc in noi sentimente calde si duioase. Nicio legatura cu Marte, ci cu Luna si Racul. Dar sa nu cumva sa-i ataci copilul unei femei. Il va proteja pana in panzele albe, cu toate puterile ei. Marte in Rac.

Intre 23 aprilie si 11 iunie, trebuie sa ne protejam interesele, sentimentele, sufletul, familia, tot ce este al nostru si ne este specific. Marte in Rac nu ataca, dar se apara. Acest interval se imparte in doua perioade.

In prima perioada, 23 aprilie -20 mai, Marte este in prima jumatate a zodiei Rac, formeaza sextil la Uranus din Taur si inconjunctie la Saturn din Varsator, iar Soarele este in zodia Taur.

In a doua perioada, 20 mai – 11 iunie, Marte este in a doua jumatate a zodiei Rac, formeaza trigon la Neptun din Pesti si opozitie la Pluto din Capricorn, iar Soarele este in Gemeni.

Acelasi Marte in Rac, doua capacitati diferite de exprimare.

In prima parte, odata cu sextilul Marte-Uranus (12 mai, gradele 11 Rac-Taur) si inconjunctia Marte-Saturn (15 mai, gradele 13 Rac-Varsator), se formeaza un triunghi destul de instabil intre aceste trei planete, pe fondul prezentei Soarelui in Taur. Lupti sa aperi ce e al tau. Recuperari de creante sau datorii. Pamantul se zguduie sub picioarele tale si incerci sa-ti tii echilibrul. Nevoia de a te adapta rapid din punct de vedere emotional, la atacurile materiale din exterior. Gasirea unor solutii practice, eficiente, pentru a proteja o situatie de fapt. Sextilu Rac-Taur e unul frumos la prima vedere, dar implica doua planete de forta (Marte-Uranus) si e dezechilibrat de Saturn (prin inconjunctia la Marte si careul la Uranus). Eu sunt foarte curioasa cum vor evolua lucrurile intre Ucraina si Rusia in acest context. Cum se va manifesta activitatea tectonica. Cum se vor mobiliza oamenii in situatia de criza economica in care suntem in prezent.

In a doua parte, odata cu trigonul Marte-Neptun (31 mai, gradele 23 Rac-Pesti) si opozitia Marte-Pluto (5 iunie, gradele 26 Rac-Capricorn), se formeaza un triunghi emotional intre aceste trei planete, pe fondul prezentei Soarelui in Gemeni. Manipulare prin cuvant, pe fond sentimental. Atunci cand nu ai arme concrete cu care sa te lupti, transformi sentimentele in arme si te folosesti de ele. Agresivitate pasiva. Pamantul se transforma intr-o mlastina sub picioarele tale si incerci sa te agati de ceva. Toxicitate si otravire. Materialul capata aroma de idealuri (triunghiul dintre Marte-Neptun-Pluto), dar se folosesc de el cei care sunt mai “buni de gura” (planetele personale sunt in Gemeni, in trigon cu Saturn si Jupiter din Varsator). Sunt curioasa cum se vor transa atunci lucrurile cu Aleksei Navalnii / Vladimir Putin. Cine va fi “eroul” si cine va fi “pionul” sacrificat pe altarul istoriei, in numele patriei. Ce manifeste ecologiste cu privire la protectia naturii se vor ivi. Cum vor aparea/se vor inventa/se vor dezvolta noi mijloace monetare virtuale care sa acopere criza economica.

Nu-i asa ca Marte in Rac nu mai pare atat de slab si superficial inteles? Abia atunci cand trebuie sa lupte doar cu mainile goale, cu emotiile sale, omul devine o fiara, Pentru ca este total imprevizibil. Pentru ca nu are ce castiga, dar apara tot ce are. Pamantul se zguduie cand nu mai rabda. O mama si copilul ei. Un om si patria lui. Marte in Rac.

Pictura: Pablo Picasso – Mother and Child

Comments are closed