Luna Plina pe Axa Taur – Scorpion

30 aprilie 2018

“Valorezi atât cât te apreciezi.” François Rabelais

Luna Plina are loc de data aceasta pe axa Taur – Scorpion, in careu cu Axa Nodurilor Lunare de pe Leu – Varsator. Soarele e in trigon, iar Luna in sextil cu Saturn Rx din Capricorn.

Luna facand opozitie la Soare, emotiile sunt puse fata in fata cu ego-ul. Luna fiind in Scorpion, emotiile izvorasc din subconstient. Pluto Rx si Marte, cei doi guvernatori ai Scorpionului sunt in conjunctie in Capricorn si in sextil cu Jupier Rx din…Scorpion. Avem asadar o Luna Plina cu accent pe latura sa scorpionica, subconstienta, ascunsa.

De multe ori m-am intrebat care este valoarea pe care ne-o dam noi insine?

Din punct de vedere monetar si ca statut social, valoarea reprezinta banii pe care ii castigam (Taurul). Banii se reflecta in respectul de sine (Soarele). Iubim sa stim ca avem valoarea noastra in lume (Venus guverneaza zodia Taur).

Ce se intampla insa cand de-a lungul acestei proces intervin distorsiuni ale felului cum ne raportam la realitate (Venus in Gemeni tinde spre un careu cu Neptun in Pesti) si cand nu mai avem incredere in noi (Mercur in Berbec in careu cu Saturn Rx in Capricorn)?

Atunci cand intervin piedici la nivel social, reactionam pe baza a ceea ce am inmagazinat subconstient de-a lungul timpului. Acum vedem daca suntem puternici sau slabi. Fara bani, inseamna ca nu valorezi nimic? Cand te uiti in oglinda, ce fel de om vezi? Dezbracat de toate conventiile sociale, de toate valorile monetare, ce ramane din fiinta ta?

Intotdeauna, momentul de Luna Plina este un moment de reflectie. Si poate unul de reflexie…mai ales in contextul scorpionic. Evenimentele sunt date de energiile planetare care s-au tot schimbat in ultimul timp. Luna Plina ne pune intrebarea: tu cum te raportezi la aceste evenimente?

Axa Nodurilor Lunare de pe Leu – Varsator e in careu cu Axa Lunii Pline de pe Taur – Scorpion. Soarele e guvernatorul Leului, in care se afla Nodul Nord. Nu suntem multumiti de pozitia in care ne aflam. Ni se pare ca destinul e cumva impotriva. De ce nu se mai termina toate greutatile? Oare nu sunt destul de bun?
Soarele e in trigon, iar Luna in sextil cu Saturn Rx din Capricorn. E timpul sa facem fata greutatilor cu resursele noastre interioare. Gandeste-te bine: care este punctul tau forte? Rabdarea, puterea de munca, ajutorul pe care il oferi celor din jur si faptul ca se pot sprijini pe tine.. e timpul sa realizezi ca aceste atribute sunt mult mai valoroase decat banii!

E Luna Plina.
Te uiti in oglinda.
Ce vezi, dezbracat de orice valoare monetara?
Cum te autoapreciezi?
Cat de importanti sunt banii pentru tine?
Tu faci banii sau ei te fac pe tine?
Daca de maine nu ai mai avea bani, cei din jur te-ar privi la fel?
Cine esti tu: cel care priveste in oglinda sau cel care te priveste din oglinda?

Pictura: Paul Delvaux – „Oglinda” , 1939

Comments are closed