Luna Plina pe Axa Taur – Scorpion

24 octombrie 2018

Si maine e o noua zi !

De aceasta data avem de-a face cu o Luna Plina foarte interesanta si extrem de puternica.

Luna din Taur vine in opozitie cu Soarele din Scorpion. Axa Taur-Scorpion si casele 2-8 ridica problema banilor si a posesiunilor. Pe de alta parte, aceasta axa e guvernata de Venus (Taur) si Pluto (Scorpion): iubire si pasiune, dorinta si putere de a manipula, placere si obsesii. Se naste astfel un conflict intre iubirea de bani si dorinta de a poseda pe cel de langa tine.

Soarele tocmai a intrat in Scorpion si e in conjunctie cu Venus, guvernatoarea Taurului, zodie in care se afla Luna. Venus este in miscare aparent retrograda. Ne dorim ceva cu putere, cu pasiune. Este ca un foc interior care ne mistuie. Asta nu-i neaparat un lucru rau, dar ce te faci cand nu ti se raspunde cu aceeasi moneda? Continui sa speri ca vei fi iubit in aceeasi masura, pierzand poate ani din viata ta? Faci tot posibilul sa te iubeasca cealalta persoana, negand liberul sau arbitru? Il iubesti cu forta, manipulandu-l cu extrem de multa dragoste?

In opozitie este Luna din Taur. Emotii stabile, asezate, consecvente…daca nu ar fi vorba ca Luna e in conjunctie cu Uranus . Ati vazut vreodata un taur lovit instantaneu de dragoste, dar legat in lanturi (Uranus e in miscare aparent retrograda)? Fidelitate si gelozie. Dorinta de a-si dovedi iubirea, dar incapacitatea de-a o face. Incercarea de a cumpara cu bani sentimentele celuilalt.

Luna Plina e in careu cu Axa Nodurilor Lunare. Se formeaza asadar o Cruce Cosmica intre:

– Soare in conjunctie cu Venus Rx in Scorpion
– Luna in conjunctie cu Uranus Rx din Taur
– Nodul Nord din Leu
– Nodul Sud din Varsator.

Aceasta cruce cosmica e foarte puternica pentru ca Venus, guvernatoarea Lunii Pline e in conjunctie cu Soarele (guvernatorul Nodului Nord). Uranus, guvernatorul Nodului Sud e in conjunctie cu Luna. Atat Venus, cat si Uranus sunt in miscare aparent retrograda. In plus, Axa Lunii Pline taie Axa Destinului la grad perfect.

Dragoste cu nabadai, o iubire impotriva careia sta pana si Destinul.
Oooo, si cate povesti nu s-au scris pe tema asta!

Cu totii am auzit de romanul si filmul “Pe aripile vantului”. Si de Scarlett, pustoaica egoista si rasfatata ce iubeste un barbat pentru ca a fost singurul care a refuzat-o (Ashley), este iubita de un alt barbat care o ingroapa in bani (Rhett), si intre timp se mai casatoreste cu alti doi barbati, tot pentru bani…pentru ca in final sa-si dea seama ca nu l-a iubit niciodata pe Ashley, ci doar l-a dorit pentru ca nu-l putea avea…iar adevarata sa iubire, Rhett, o paraseste, satul de nevoia ei de putere si manipulare.

Toata povestea asta se invarte in jurul dragostei si a banilor, a obsesiei de a avea ceva, cand de fapt ai nevoie de cu totul alceva. Ambitie impotriva orgoliului. Un personaj principal in cautarea iubirii, dar care se casatoreste pentru bani. Si se pare ca Destinul ii sta impotriva: cu cat vrea mai mult un barbat, cu atat nu-l poate obtine. Cand are in sfarsit bani, nici nu-l poate cumpara si isi da seama ca nici nu-l iubeste. Iar cel care o iubise cu adevarat in tot acest timp, o paraseste, pentru ca reuseste sa-i omoare toata afectiunea lui prin faptele ei. Cu ce se alege Scarlett in final? Cu nimic!

Cam asa e si cu energia acestei Luni Pline. O lupta pentru putere. Dorinta de a avea bani si dragoste. Dragoste de bani…sau bani cu care sa cumperi dragoste. Oricum ai intoarce-o acestea doua se bat cap in cap pe opozitia Soare Venus – Luna Uranus. Si cand nu pricepi si nu pricepi ceva, vine Destinul si te da cu fundul de pamant (Axa Lunii Pline taie Axa Destinului la grad perfect), pana reusesti sa inveti lectia (Luna Plina e mediata de Saturn din Capricorn).

In functie de astrograma personala a fiecaruia dintre voi, energia actuala va poate influenta viata amoroasa, domeniul financiar, relatiile cu membrii familiei sau cu partenerii de afaceri, structura spirituala sau emotionala, etc. Punctul comun? Ambitia, orgoliul, dorinta de manipulare…eu am dreptate si facem asa cum spun eu! Nu conteaza daca e bine sau rau, conteaza ca eu vreau ! Acum! Asta! EU VREAU!

Luna asta Plina este despre a fi in genunchi din cauza ambitiei tale in legatura cu banii sau iubirea. E despre Scarlett prabusita in lacrimi, parasita de toti. Crucea Cosmica care implica Luna Plina si Axa Destinului.

Luna asta Plina este despre Scarlett care se ridica, si cu ochii in lacrimi spune: “Si maine e o noua zi !”. Este despre a invata lectia iubirii. Luna e in trigon cu Saturn, iar Venus e in sextil cu Saturn.

Oameni buni, la ce ajuta sa luptam incrancenati pentru o obsesie, din orgoliul de a avea dreptate? Unde ne oprim in goana noastra dupa putere? Pentru ce sa-i manipulam pe altii, cand nu ne putem conduce propria viata? Repetam mereu si mereu aceleasi greseli, dand vina pe Destin.
Acum este momentul sa intelegem de ce am ajuns aici. Si doare. Si suferi.

Si-ti dai seama ca din cauza banilor se distrug relatii umane. Iar orgoliul nu tine loc de “mi-e dor de tine”.

In mod concret, material, persoanele influentate direct de energia acestei Luni Pline se pot simti in aceste zile infranti, daramati, tradati, parasiti. E usor sa dai vina doar pe altii sau pe Destin. E simplu, pentru ca tu nu ai de facut nimic in acest caz, doar stai si bocesti. In schimb, daca ai puterea sa vezi unde gresesti tu, sa incerci sa faci ceva constructiv, o sa ti se para extrem de greu. Dar mereu e dificil sa inveti o lectie la care ai picat deja de multe ori. Alegerea e a ta, caci…

Si maine e o noua zi !

Comments are closed