Luna Plina pe axa Sagetator – Gemeni 29 mai 2018

Paradoxul cunoasterii

“Cu cat stii mai putin, cu atat ti se pare ca stii mai mult.
Cu cat stii mai mult, cu atat ti se pare ca stii prea putin”.
Luna Plina de maine are loc pe axa Sagetator – Gemeni, axa informatiilor si a comunicarii in astrologie.
Luna Plina se formeaza pe aspectul de opozitie dintre Luna si Soare. Cei doi sunt pusi fata in fata, de data aceasta la o masa virtuala a discutiilor. E o perioada favorabila intalnirilor, schimbului de idei, calatoriilor. Soarele din Gemeni este in trigon cu Marte din Varsator si este vorbaret, volubil, plin de energie, cu incredere in el si pus pe fapte mari. (Atentie insa la ce se va intampla anul acesta cu Marte, atentie la gradul la care este, poate e momentul sa incepem sa studiem tranzitul lui cu adevaratat, la nivel profund.) De partea opusa, din Sagetator, Luna oglindeste emotional toate ideile solare si le metamorfozeaza in legi, principii, teorii, aducandu-le pe o treapta superioara. Daca aducem in ecuatie si Axa Destinului (Nodul Nord in Leu si Nodul Sud in Varsator), se formeaza pe astrograma momentului un dreptunghi mistic, o configuratie pozitiva, care sustine si potentiaza efectele acestei Luni Pline.Pana aici, toate bune si frumoase, vorba romanului. Puteti profita de aceasta energie ca sa iesiti din casa, sa va plimbati, sa comunicati, sa reluati legaturi mai vechi sau sa va faceti altele noi. Comertul este infloritor. Dezvoltarea si implementarea ideilor sunt favorizate. Jupier, guvernatorul Sagetatorului, in care se afla Luna, este in miscare aparent retrograda si in Scorpion, dar formeaza un trigon regal alaturi de Neptun din Pesti si Venus din Rac. Creativitatea este la cote maxime. Mercur, guvernatorul Gemenilor, in care se afla Soarele, este pe ultimul grad din Taur, va intra si el imediat in Gemeni si va capata energie de la Marte din Varsator.

Observam o evolutie deosebit de interesanta fata de Luna Plina din Taur din 30 aprilie 2018. Atunci Axa Lunii Pline a format o cruce cosmica cu Axa Destinului, acum, se formeaza un dreptunghi mistic. Informatiile care vin acum vor fi mai usor si mai benefic integrate la nivel de destin.

As asemana aceasta Luna Plina cu un tanar invatacel, plin de avant si cu incredete in fortele proprii. E gata sa cucereasca lumea, e dornic sa invete si crede ca le stie el cel mai bine pe toate. Parintii sunt tare mandri de el si se lauda peste tot in jur. Si daca intr-un colt acolo sta un batran garbovit si bolnav, bunicul sau bunica, care vrea sa zica ceva tanarului, toata lumea ii sare in cap: “Ia, taci ! tataie sau mamaie din gura, ce stii tu?Copii din ziua de azi sunt mult mai destepti decat pe vremea dumitale, nu te baga in treburi care te depasesc!”

Acum ganditi-va ca la nivel metaforic batranul ala e Saturn de pe astrograma momentului de Luna Plina de maine. Saturn, in miscare aparent retrograda in Capricorn, varf de Yod cu baza pe Soare din Gemeni si Nodul Nord din Leu. Saturn, intelepciunea trecuta prin viata, si care tinde la un trigon cu Uranus din Taur, informatia superioara. Crezi ca le stii pe toate? Crezi ca esti cel mai destept si numai tu ai dreptate? Mai gandeste-te odata! Saturn, varf de Yod, vine si ne trage de maneca:
“Cu cat stii mai putin, cu atat ti se pare ca stii mai mult.
Cu cat stii mai mult, cu atat ti se pare ca stii prea putin”.

Extrapoland la nivel social va rog sa observati ce s-a intamplat acum cu noua legislatie “GDPR” (General Data Protection Regulation) privind protecția datelor personale în Europa. O adevarata revolutie la nivel informatic si nu numai. Toata lumea spune ca e un pas inainte la nivel informational. Se pot crea acum si oportunitati la nivel comercial pentru cei care stiu sa profite de momentul oportun. Insa cate dificultati sunt la implementarea acestei legislatii in practica! Chiar daca acum consideram ca suntem la cel mai inalt punct de dezvoltare informational din istoria omenirii, si putem crea legislatii globale si bazate pe principii inalte, vedem ca nu e chiar asa in practica.

E bine sa ai idei marete si progresiste. E bine sa ai incredere in tine. E bine ca ai invatat si ai studiat. Dar niciodata nu considera ca le stii pe toate si esti cel mai destept si doar parerea ta este cea mai buna. Si daca te trage Saturn de maneca, fii recunoscator.

De-alungul istoriei, multi oameni intelepti au dat glas acestei idei, citez:
“Adevărata cunoaștere este a-ți ști dimensiunea ignoranței” (Confucius)
“Adevarata intelepciune e sa stii ca nu stii nimic” (Socrate)
“Unul dintre cele mai triste aspecte ale vremurilor noastre este că cei care au certitudini sunt proști, iar cei cu imaginație și competență sunt plini de dubii și indecizie” (Bertrand Russell)
“Ignoranța generează mai des încredere în sine decât cunoștințele” (Charles Darwin)
“Nătărăii se cred deștepți, dar înțeleptul știe că e prost.” (Shakespeare)
Pentru cei interesati, le recomand sa citeasca despre teoria Efectului Dunning-Kruger, din psihologie.

Luna Plina cu informatii interesante sa avem cu totii, dragii mei.

Imagine: Artus Wolffort – St Andrew

 

Comments are closed