Luna Plina pe axa Rac – Capricorn – 30 decembrie 2020

 

“Englezul care a urcat o colină dar a coborât un munte”

“Englezul care a urcat o colină dar a coborât un munte”, 1995, imagine din film

Luna in Rac in opozitie cu Soare in Capricorn si in sextil cu Uranus in Taur

 

Filmul “Englezul care a urcat o colină dar a coborât un munte” isi incepe actiunea in 1917, odata cu sosirea a doi cartografi in satul galez Ffynnon Garw, pentru a masura si a cataloga muntele din localitate. Foarte mandri de muntele lor, satenii afla cu stupoare ca acesta e doar o colina, pentru ca nu are inaltimea minima de 1000 de picioare (305 metri). Jigniti si furiosi, decid sa restabileasca onoarea si numele muntelui, si se pun pe carat pamant pentru a adauga cei 4-5 metri care lipsesc. Filmul este o comedie si poate parea plictisitor la prima vedere, dar pe parcurs te prinde umorul fin tipic englezesc, si intelegi ca nu este vorba neaparat despre partea materiala (constructia unei forme de relief), ci despre sateni si spiritul uman.

 

Ce legatura este intre acest film si Luna Plina de maine? No, haideti sa caram cateva roabe de pamant, pardon, sa analizam astrograma momentului, si vom vedea.

 

Pe data de 30 decembrie 2020, ora 5:27 are loc opozitia Soare in Capricorn – Luna in Rac. Sunt puse fata in fata rigorile sociale si implicarea sufleteasca. E bine sa respectam legile societatii in care traim, dar cu sufletul nostru cum ramane? Cum ne raportam, noi ca entitati energetice emotionale, la universul material care ne inconjoara? Ne construim o cariera, dar trebuie sa avem grija si de familie. Legile actuale sunt utile, dar nu trebuie sa ne uitam nici traditiile. E bine sa impartim lucrurile din viata noastra corect si logic, dar oare cum putem masura sufletul si nevoile sale? In bani, in metri, in kilograme? In film, satenii se decid sa ia pamant din gradinile lor, pentru a-l cara pe varful dealului, pentru ca acesta sa redevina munte, asa cum a fost mereu in sufletul lor. Se pune problema daca e legal sau etic acest lucru. “ Legal? Etic? Dar cat de legal a fost sa spuna ca 1000 de picioare este un munte, iar 984 de picioare nu este? Sa numim un om scund – baiat, iar un caine mic – pisica?” (se intreaba si argumenteaza hangiul satului). Aceasta Luna Plina aduce in prim plan asadar conflictul dintre nevoile noastre materiale, sociale (Soare in Capricorn) si nevoile noastre sufletesti (Luna in Rac, in domiciliu).

Conflictul este mediat de conjunctia Uranus Lilith din Taur. Luna este in sextil cu Uranus si Lilith, iar Soarele este in trigon cu acestea. Solutia se impune a fi una surprinzatoare, inovativa (Uranus), care sfideaza prejudecatile si tabuurile (Lilith), ceva care sa se concretizeze material (Uranus Lilith in Taur). Satenii au construit un munte, daca asta era necasar ca dealul masurat in prezent sa redevina muntele din sufletele lor. Psihologic, trebuie sa intelegem ca pentru a ne gasi locul sufletului nostru in exterior, trebuie sa ne construim acel loc. Ne impun timpurile sa ne schimbam? Ok, ma schimb, dar asa cum imi convine mie, si cum imi cere sufletul. Si e cam ultima sansa pe care o mai avem pentru perioada imediat urmatoare. Satenii, daca nu s-ar fi mobilizat imediat sa reconstruiasca inaltimea muntelui, atunci el ar fi fost calalogat ca deal/colina.

In fundalul Lunii Pline ne atrage atentia Neptun din Pesti, varful in care se varsa mai multe energii. Axa Destinului face careu la Neptun. Venus din Sagetator e in conjunctie cu Nodul Sud, si in careu cu Neptun. Mercur e in sextil cu Neptun. Probabil ca ne facem tot felul de vise si sperante ca am depasit trecutul, dar trebuie sa intelegem ca nu putem construi pentru viitor, ignorand trecutul. Daca te gandesti acum sa construiesti ceva (Mercur in Capricorn in sextil cu Neptun in Pesti), trebuie sa-ti indragesti si umbrele din trecut, pentru ca acestea sa nu ramana doar amagiri viitoare (Venus in Sagetaror in conjunctie cu Nodul Sud si in careu cu Neptun in Pesti).  Or fi carand satenii aia pamant pe deal, ca sa-l transforme in munte, dar trebuie sa accepte ca au carat doar pamant, fortand legile terestre. In anii urmatori, odata cu ploile, acel pamant poate fi spalat din nou si adus la baza dealului. Ca sa ramana munte, trebuie sa caute si sa gaseasca o strategie pe termen lung, acceptand faptul ca, daca au in vedere legile cartografierii, muntele lor e doar un deal, initial. Iar filmul ramane doar o comedie draguta, in care joaca, ceiI drept, mereu fermecatorul Hugh Grant. Apropos, chiar va recomand sa-l urmariti, e o pelicula usurica la prima vedere, dar e destul de interesant realizata, si…pam, pam, are la baza un fapt real. “Englezul care a urcat o colină dar a coborât un munte”

Revenind la Luna noastra Plina, energiile actuale sunt destul de amestecate, dupa cum am vazut mai sus. Uranus mediaza, dar nu armonizeaza, ci mai degraba dinamiteaza lucrurile. Fiecare intelege cam ce vrea din toata povestea, caci Neptun ne spune povesti frumoase, dar ne si baga in ceata. Planetele sunt destul de imprastiate, si energia se disipeaza. Ne-am dori ceva cu sufletul, dar nu prea stim cum sa concretizam. Construim ceva, dar e doar un fapt de moment. Probabil ca din toata energia asta o sa-l resimtim destul de tare si pe Chiron, locul in care ii putem ajuta pe altii, desi nu si pe noi insine (Chiron din Berbec e in careu cu axa Lunii Pline). Aceasta Luna Plina parca ridica mai multe intrebari, decat sa aduca raspunsuri.

O Luna Plina cu folos si intrebari interesante sa avem cu totii, dragii mei.

Storm in the Mountains – Albert Bierstadt

 

( PS: Ce mi se pare deosebit e faptul ca aceasta Luna Plina il “trezeste” pe Uranus. Maretul Uranus care pana acum a stat parca adormit. Desi a intrat definitiv in Taur inca din 2019 (a mai fost el pe acolo in vizita o tura si prin 2018), desi s-a scris pe atunci despre el, in ultimul timp a parut uitat, nebagat in seama. Au intrat Jupiter si Saturn in Varsator si s-a inceput energia de careuri, dar parca oamenii au vrut sa puna accentul pe conjunctia Jupiter Saturn, mai mult decat pe careurile care se vor forma cu Uranus. Acum aceasta Luna Plina, prin aspectele pe care le face, pune punctul pe…Uranus. Atentie, se trezeste “Big Bang Boy”. Au tot fost cutremure in ultimul timp, dar azi, 29 decembrie, chiar inaintea Lunii Pline, s-a inregistrat un cutremur de peste 6 grade in Croatia, care a produs pagube.)

Comments are closed