Luna Plina pe Axa Leu – Varsator

24 ianuarie 2016

luna_plina_pe_axa_leu_varsator“E important să existe un secret şi presimţirea a ceva ce nu poate fi cunoscut. Ne umple viaţa cu o nuanţă de impersonal, cu ceva numinos. Cine n-a avut niciodată experienţa acestui lucru a pierdut ceva esenţial. Omul trebuie să simtă că trăieşte într-o lume care este misterioasă într-o anumită privinţă, să simtă că în ea se întâmplă şi lucruri a căror experienţă o poate avea, chiar dacă rămân inexplicabile, şi nu numai acelea care se desfăşoară în limitele aşteptărilor. Neaşteptatul şi incredibilul ţin de această lume.” – Carl Gustav Jung

Daca ar fi sa dau un nume acestei Luni Pline, i-as spune “Pasajul secret” si as scrie despre trigonul dintre conjunctia Mercur Rx Pluto in Capricorn – Jupiter Rx Nodul Nord in Fecioara.

Bine, ati spune, dar aceasta Luna Plina se formeaza pe Axa Leu – Varsator! Toata lumea vorbeste despre aceste zodii, despre caracteristicile lor, despre cat de inovativi ar trebui sa fim si cat de mult ar trebui sa punem accent pe afirmarea propriei noastre personalitati. Daca alegi sa privesti lucrurile doar la suprafata, da, poate te multumeste doar aceasta explicatie.

Toti am auzit de piramidele antice egiptene. Privite doar asa din exterior sunt un simbol al megalomaniei unor faraoni (caracteristicile semnului Leu), construite cu ajutorul unor metode tehnice foarte avansate pentru timpurile respective (caracteristicile semnului Varsator). Luna Plina pe axa Leu – Varsator. Punct. Si cine se multumeste doar cu atat ramane doar pe aceasta linie informationala.

Ramane insa de cercetat si de aflat ceva extraordinar de fascinant in legatura cu piramidele. Care e semnificatia lor adevarata? Ce mistere ascund? La ce folosesc pasajele secrete descoperite pana acum in interiorul lor? Cat de multe mistere ascund in continuare, in ciuda tehnicii extrem de evaluate din present? Trigonul dintre conjunctia Mercur Rx Pluto in Capricorn – Jupiter Rx Nodul Nord in Fecioara.

Dar haideti sa luam povestea cu inceputul. Adica cu Luna Noua din 10 ianuarie. Cand vorbim despre Luna Noua – Luna Plina, ne referim de fapt la doua momente din ciclul lunar: cel de debut si cel de maxima amplitudine, cel in care Luna este in conjunctie cu Soarele si cel in care Luna este in opozitie cu Soarele. Asadar povestea acestei Luni Pline incepe de fapt cu Luna Noua din Capricorn din 10 ianuarie. Am scris despre aceasta aici:https://www.facebook.com/alinaastro/photos/a.803257646462235.1073741828.427959170658753/903420109779321/?type=3&theater
Spunem atunci ca incepe escaladarea unui munte : “Soarele si Luna sunt in conjunctie cu Pluto si in trigon cu Jupiter retrograd si Nodul Nord din Fecioara, iar Mercur retrograd tocmai a revenit si el in Capricorn. Setare de noi intentii, dar pe baza unor idei mai vechi. Poate fi ceva ce iti doresti de mult, dar nu ai avut niciodata timpul sau curajul necesar. (…)Sa nu uitam ca pentru a escalada un munte, trebuie sa trecem peste frica de inaltime.” Bun, acum de Luna Plina, gasim de fapt un pasaj secret prin muntele ala, sau piramida sau cum vreti sa-i spuneti.

Haideti sa va explic din punct de vedere astrologic.

O sa fac intai o paralela intre Luna Noua de pe 10 ianuarie si Luna plina de pe 24 ianuarie:

La Luna Noua, Soarele, Luna si Pluto erau toate in conjunctie in Capricorn, in trigon cu Jupiter Rx si Nodul Nord din Fecioara, iar Mercur Rx tocmai revenise in Capricorn, dupa ce intrase in retrogradare pe primul grad din Varsator. La Luna Plina, Mercur Rx e in conjunctie cu Pluto in Capricorn si in trigon cu Jupiter Rx si Nodul Nord din Fecioara, iar Soarele e pe gradul 3 din Varsator, zona de unde Mercur a plecat in retrogradare. E ca si cum Mercur Rx si Soarele au facut schimb de locuri intre Luna Noua si Luna Plina.

La Luna Noua, Venus era in conjunctie cu Saturn, guvernatorul Capricornului. La Luna Plina, Venus abia a intrat in Capricorn.

Ascendentul Lunii Noi a fost in Scorpion, semn guvernat de Pluto, care se afla in Capricorn.

Ascendentul Lunii Pline e in Sagetator, cu Saturn, guvernatorul Capricornului pe prima casa, iar Jupiter, guvernatorul Ascendentului e in trigon cu Pluto din Capricorn.

La Luna Noua, Marte era in careu cu Mercur Rx, iar la Luna Plina, Marte e in sextil cu Mercur Rx din Capricorn.

Acum ca v-am impuiat capul de date tehnice, ce ati retinut? Capricorn in sus, Capricorn in jos.
Trigonul dintre conjunctia Mercur Rx Pluto in Capricorn – Jupiter Rx Nodul Nord in Fecioara.
E ca si cum intre momentul dintre Luna Noua din 10 ianuarie si Luna Plina din 24 ianuarie s-a sapat un tunel subteran capricornian. Un pasaj secret. Un lucru important care ne fascineaza si pe care trebuie sa-l intelegem.

Privind strict momentul astrologic de Luna Plina:
Luna este in Leu, Leul este guvernat de Soare
Soarele este in Varsator, Varsatorul e guvernat de Uranus
Uranus este in trigon cu Saturn, guvernatorul Capricornului
Uranus este in careu cu Mercur Rx si Pluto din Capricorn
Ascendentul este in Sagetator, guvernat de Jupiter, care se afla in Fecioara, guvernata de Mercur, aflat in Capricorn.
Trigonul dintre conjunctia Mercur Rx Pluto in Capricorn – Jupiter Rx Nodul Nord in Fecioara.

Ne-am intors de unde am pornit. Din nou si in continuarea ideii de mai sus.

Acum sa ne intoarcem la metafora cu pasajul secret, Sfinxul si piramidele egiptene. Probabil ca multi dintre voi va intrebati de ce v-am impuiat capul cu atatea date tehnice astrologice de aceasta data, ca doar Alina e o fata care povesteste atat de frumos si de poetic de obicei! De ce nu ne-a zis ea direct despre semnificatiile poetice si spiritual ale unui pasaj secret? Va rog sa va ganditi la cata munca si cate calcule matematice si fizice au presupus construirea acelor pasaje secrete din piramide! Au fost atat de complicate si elaborate incat nici in prezent nu au fost deslusite complet! Numai asa veti intelege mesajul acestei Luni Pline care consta de fapt in deslusirea trigonului dintre conjunctia Mercur Rx Pluto in Capricorn – Jupiter Rx Nodul Nord in Fecioara:

Zodii de pamant: multa munca, sapa adanc in viata ta, in sufletul tau.
Planete retrograde: incearca sa intelegi tot ce este incifrat in in destinul tau, pentru ca numai tu o poti face.
Trigon: energia circula intr-un mod propice, dar trebuie pusa la treaba, nu astepta sa-ti pice din Cer ceva!

Asadar acesta Luna Plina ne indeamna de-a lungul axei Leu – Varsator sa actionam conform sufletului nostru, dar mesajul este cel de pe trigonul mai sus amintit: cauta semnificatiile adanci din viata ta, descopera drumul secret care iti este destinat, sapa in fiinta ta pentru a te redescoperi, gaseste cheia pentru a deschide poarta spre ceea ce iti este menit si apoi ai curajul de a te aventura pe un drum necunoscut in trecut pentru a putea descoperi viitorul.

Mesajul acestei Luni pline e la fel de fascinant si de misterios ca si Piramidele egiptene. Si intr-un caz, si in celalat farmecul consta in a descifra codul metaforic prin prisma propriei astrograme natale, prin ochii proprii, prin spiritualitatea ta. Fiecare om care ajunge la Piramide, intelege si percepe altceva, conform propriei structuri personale. Pentru unii e doar o vacanta sau o curiozitate arheologica, pentru altii un vis de o viata sau intelegearea unui trecut dintr-o viata anterioara care nu le da pace.

Daca ar fi sa sintetizez mesajul Lunii Pline de acum, v-as indemna sa inchideti ochii, sa faceti bezna complet, sa stati asa 10 minute si apoi sa va inchipuiti un pasaj, un drum care vi se deschide in fata ochilor mintii (pentru ca cei fizici vor fi inca inchisi), si sa incepeti sa inaintati pe acesta adanc catre luminita din capat care nu este decat sufletul dumneavoastra. Mergeti incet calauziti de ochii mintii. Incercati sa vedeti ce senzatii va vin, ca amintitri va incearca, ce asteptari aveti. Cand ajungeti intr-un moment in care, relaxati fiind, credeti ca vedeti o lumina, deschideti brusc ochii fizici. Ce constientizati in acest moment? Raspunsul e acolo! Ascuns in drumul secret al inimii tale!

Comments are closed