Luna Plina pe Axa Leu – Varsator din 28 ianuarie 2021

Venus se ascunde in umbra lui Pluto.

Marte incepe sa o ia la fuga prin Taur – pe bune!, i-a ajuns si lui toate astea si mai bine o pupa pe Lilith.

Neptun s-a saturat sa vaneze cai verzi care zboara pe pereti prin Gemeni si fluturi fosforescenti prin Sagetator.

Mercur si-a bagat coada intre picioare si se pregateste de retrogradare.

Fotograf: Jean-Francois Berube. Piesa de teatru dupa cartea “Les Diablogues” de Roland Dubillard. Actori: Stephane Longpre si Linda Brunelle.

Luna din Leu urla regal si cere atentie.

Poc-poc, bum-bum, tzac-pac … ca la nebuni!

Popcorn, toata lumea?

S-a stricat programul astral de tranzite?

Cum poate sa arate asa o astrograma? Ca doar nu i-a turnat vecina de la 2 vopsea rosie in cap!

Suntem la limita dintre absurd si panica.

Manusile lui Bernie au inventat internetul, in timp ce lumea se lupta in strada pentru libertate.

Toti cauta ceva ce nu au pierdut.

Zapaceala teribila si risipa de energie.

Insomnii si epuizari nervoase.

Idei care zboara in toate partile cu viteza maxima, dar fara directie.

Dorinta de a face orice, nici nu mai conteaza ce.

E ca si cum ai lua niste energii, le-ai amesteca intr-un bol si apoi le-ai rasturna pe o masa si le-ai zice “arta”.

Marii castigatori ai acestui moment? Mass-media … e o Luna Plina uraniana, excitabila si expansionista.

Cine pierde? Cine isi inchipui ca implicarea sufleteasca in nebunia aceasta din jur, inseamna evolutie spirituala.

In acest moment Lumea e Teatru absurd.

“ Mulți văd teatrul absurd ca lucrări fără explicație logică și fără sens. Acesta subliniază incongruența dintre gândire și fapte, precum și neconcordanțe între ideologii și acțiuni. Personajele au un mare obstacol pentru a se exprima și de a comunica unul cu celălalt în mod constant. În piese de teatru, decorațiunile și scenografiile (obiecte și accesorii folosite) joacă un rol important ca un contrast cu conținutul, deoarece acestea au realitate imaginară a mesajelor care sunt destinate pentru a transpune ulterior. Acesta prezintă totul într-un cadru de o lume simplistă cu obiecte grele ce ajung să domine personajele. Ajung să arate teme foarte importante, de exemplu, cât de a fost de susceptibil civilizație, după o mare bătălie cum a fost cea a războiaielor mondiale.

Sunt percepute prin personajele sale o dezorganizare ce existau chiar și în modul în care comunică personajele între ele, de multe ori nu era nimeni de acord între părți, în cazul unui abuz de putere, în care cei bogați și puternici călcau în picioare pe cel mai slab și era puțin probabil să supraviețuiască în acel haos și confuzie. Parte interesantă al teatrului absurd este că nu dă răspunsurile pe care le așteaptăm, sau credem că vom aștepta, dar ne lasă interpretarea și analiza de fiecare dintre operele sale.” (Sursa: Wikipedia)

Exact asa mi se pare mie ca arata tranzitele actuale. Despre careurile dintre Varsator si Taur s-a tot scris, efectele s-au vazut deja la nivel mondial prin multitudinea de evenimente la care am asistat. Luna Plina (Luna in Leu in opozitie cu Soare in Varsator si in careu cu planetele din Taur), ne raporteaza emotional la toata nebunia din jur, in contextul stationarii in vederea retrogradarii, a lui Mercur. Cu Luna in Leu si in raport conflictual cu restul planetelor, am vrea sa avem sentimentul ca suntem stapani pe situatie, ca avem curajul sa luptam cu lumea din jurul nostru. Dar realitatea (planetele din Taur) nu mai este cea pe care o stim noi, iar sistemul de valori e complet volatil in acest moment (planetele din Varsator). Pe ce situatie iti propui sa fii stapan, daca situatia e absurda? Mercur (care e stationar, se pregateste de retrogradare si nu face niciun aspect cu restul planetelor) nu e capabil acum sa ne limpezeasca gandurile. Neptun, in careu cu Axa Nodurilor Lunare, ne baga si mai mult in ceata.

Intrebari pentru aceasta Luna Plina:

Cine sunt eu? Cum ma raportez la toata nebunia mediatica din jur? Imbratisez conflictele din exterior pentru a le intelege sau creez conflicte din interiorul meu catre cei din afara pentru a ma afirma?

Raspunsuri? Teatrul absurd nu da raspunsuri, ci te starneste sa-ti pui intrebari. Luna Plina pe Axa Leu – Varsator nu naste emotii dragute, ci ne forteaza sa ne analizam emotiile noastre negative, pentru a ne putem raporta la societatea care ne inconjoara.

Comments are closed