Luna Plina pe Axa Gemeni – Sagetator 19 decembrie 2021

Cheer up !

………………

Cu totii simtim nevoia ca, inainte de a incepe o treaba serioasa, sa ne distram cat se mai poate. Ca e ultima zi de concediu sau de vacanta, de burlacie sau de studentie, parca ar merge o petrecere de pomina, o adunatura zglobie la un butoi de vorba. Te stradui sa prinzi din zbor ultimele sclipiri de libertate si ai un chef nebun sa faci ce vrei, sa pleci haihui cu o gasca vesela.

………………

Luna Plina are loc pe 19 decembrie, la ora 6:37 a.m., pe Axa Gemeni – Sagetator, la gradele 27. Fix inainte ca Venus din Capricorn sa intre in miscare aparent retrograda, cu trei zile inainte ca Soarele sa paseasca si el in Capricorn, si cu cinci zile inainte ca sa se implineasca pentru ultima data careul Saturn in Varsator – Uranus in Taur, chestii grele si serioase … Luna Plina o pune de-o distractie pe cinste. Hai, repede, repede, inrositi telefoanele, plecati pe la prieteni, scoateti paharele si pocniti sticlele.

………………

Luna e in Gemeni, iar Mercur, guvernatorul Gemenilor, desi a intrat deja in Capricorn, face un trigon la Uranus, asa ca sunt favorizate comunicarea de orice fel si drumurile scurte, intalnirile cu prietenii. Soarele e in Sagetator si face un sextil la Jupiter, guvernatorul Sagetatorului, astfel ca voia buna este la ordinea zilei, dublata de o energie extraordinara. E asa un freamat voios de du-te – vino, pofta de viata. E o Luna Plina vesela ca o petrecere nebuna.

………………

Atentie insa la cum incurcati borcanele! In valtoarea distractiei, tindem sa ne ametim si sa ne amagim mai mult decat e necesar (Soarele si Luna formeaza careuri la Neptun din Pesti). So, paharele sus, dar numarul lor conteaza. Atentie iar la oalele sparte! Marte e in conjunctie cu Nodul Sud si in careu cu Jupiter, avem tendinta de a ne arunca fara responsabilitate, cu capul inapoi intr-o relatie din trecut, fara viitor. So, have fun, dar ciorba reincalzita nu mai miroase a patrunjel.

………………

Ce se ascunde in spatele acestei Luni Pline, care este “the blind spot”? Nevoia de a fi iubit si apreciat. Luna din Gemeni este in inconjunctie cu Venus si Pluto din Capricorn. Ne simtim bine la o petrecere, cu prietenii, suntem bagati in seama, dar cand ne ducem acasa dupa, nu luam cu noi nici paharele, nici oamenii respectivi, ci o mare mahmureala si sentimentul ca distractia nu este iubire, iar vorbaria nu este apreciere.

………………

Luna Plina pe Axa Gemeni – Sagetator e un moment scurt, dar intens de veselie si voie buna. Dar fiti atenti sa nu o faceti prea lata si sa nu confundati lucrurile, luandu-le prea in serios, acolo unde e doar divertisment. De trezit, ne trezim noi din mahmureala saptamana viitoare si trecem la lucruri mai serioase.

………………

Cheer up !

………………

Pictura: Jacob Jordaens – The Feast of the Bean King

Comments are closed