Luna Plina pe Axa Fecioara – Pesti – 27 februarie 2021

Luna in Fecioara.

“Tanara fata se plimba pe malul marii. In fiecare seara venea aici sa se gandeasca. Departe de zgomotul cotidian, aproape de natura … O fascinau secretele stelelor si visa sa le poata descifra misterele. Avea in minte aspectele Lunii Pline si incerca sa-si imagineze ce inseamna ele …

Soare in Pesti in opozitie cu Luna in Fecioara.

Soarelele in conjunctie cu Venus in Pesti

Soarele in careu cu Axa Nodul Nodurilor Lunare

Saturn in Varsator in inconjunctie cu Luna in Fecioara

Uranus in Taur in trigon cu Luna din Fecioara si in sextil cu Soare in Pesti

Mercur in Varsator, in conjunctie cu Jupiter, in careu cu Lilith din Taur, si in trigon si sextil cu Axa Nodurilor Lunare”

…………………………………………………………………………………………………..…………………………………………………………………………………………

Soare in Pesti in opozitie cu Luna in Fecioara.

“ Sirena o privea de la departere pe tanara fata si incerca sa isi dea seama ce face. Nu mai vazuse pana acum fete de varsta ei. De obicei in larg se aventurau barcile cu pescari, barbati barbosi care faceau galagie si injurau zdravan. Erau invatate de mici sa stea departe de oameni. Dar tanara fata de varsta ei o fascina. Oare ce facea? Se uita din cand in cand la cer, apoi isi cobora privirea si privea in larg, ca si cand ar cauta sa inteleaga ceva, dar ce?

Sirenei ii placea lumea in care traia, imensitatea apei (Soarelele in conjunctie cu Venus in Pesti). Era libera sa viseze la ce voia, iar visele o purtau pe valurile marii in orice colt de lume. (Soarele in Pesti aplica la o conjunctie cu Neptun). Si totusi simtea ca ceva ii lipseste. Nu putea intelege oamenii. Nu stia cum era lumea lor. (Soarele in careu cu Axa nodurilor Lunare)”

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Saturn in Varsator in inconjunctie cu Luna in Fecioara

 

“Batranul anticar se bucura nespus. Cumparase in sfarsit cartea de povesti din care ii citea mama lui, cu 70 de ani in urma. O cautase o viata intreaga. Aprinse lumanarea si isi cobora privirea imbatranita.

Intoarse fila dupa fila … povestea era acolo, asa cum si-o amintea … despre o fata de pescari saraci, care isi dorise sa studieze stelele … citea si citea si isi dadu seama ca povestea ramaseses aceeasi, dar mama sa nu mai era acolo ca sa i-o citeasca … in toti acesti ani, el cautase amintirile cu mama sa, nu cartea in sine …

Isi dorea atat de mult sa isi fi trait viata asa cum ar fi vrut, nu sa fuga dupa himere si amintiri. Povestile din copilarie raman in copilarie, sirenele nu exista.“

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Uranus in Taur in trigon cu Luna din Fecioara si in sextil cu Soare in Pesti

“Au trecut anii si in sfarsit se putea bucura de munca ei. Ajunsese un astrolog vestit. Acum, dupa 20 de ani de studiu, putea intelege o parte din tainele stelelor. Atunci cand era tanara isi nota cu constinciozitate toate tranzitele pe o foaie de hartie si se plimba pe malul marii, incercand sa-si limpezeasca gandurile si sa dea o forma informatiilor seci si tehnice. Isi amintea chiar ca intr-o zi i se paruse atunci ca a zarit o sirena in larg. Da, probabil ca fusese tanara si naiva … sirenele nu exista.

Dar undeva acolo exista o lume larga si mare care asteapta sa fie descoperita. Bunicul sau anticar ii spunea ca povestile sunt scrise pentru a ne aminti de cei dragi. Dar ea s-a incapatanat sa vada adevarul de dincolo de povesti, sa observe ca dincolo de realitate, magia prinde viata, iar stelele isi transmit energia pana pe fundul oceanelor.”

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Mercur in Varsator, in conjunctie cu Jupiter, in careu cu Lilith din Taur, si in trigon si sextil cu Axa Nodurilor Lunare

“Mercur deschise un document Word si scrise titlul mare: Luna Plina pe Axa Fecioara – Pesti. Avea un articol de predat, dar lui, Mercur in Varsator, in conjunctie cu Jupiter, i se parea ca articolul penduleaza intre plictiseala din Fecioara si visarea din Pesti. Ce sa faca? Sa scrie ceva tehnic, concret, care sa mearga la inima specialistilor … sau sa scrie o poveste frumoasa care sa-I faca pe cititori sa viseze? Mercur in Varsator se simtea obosit si fara chef. Isi nota in graba:

Soare in Pesti in opozitie cu Luna in Fecioara.

Soarelele in conjunctie cu Venus in Pesti

Soarele in careu cu Axa Nodul Nodurilor Lunare

Saturn in Varsator in inconjunctie cu Luna in Fecioara

Uranus in Taur in trigon cu Luna din Fecioara si in sextil cu Soare in Pesti

Inchise ochii si realiza ca informatiile sunt importante (Mercur in conjunctie cu Jupiter), dar par sa nu aiba nicio legatura unele cu altele, intelesul de ansamblu ii scapa (Mercur in Varsator in careu cu Uranus din Taur). Isi dadu seama ca toate prejudecatile de ordin tehnic il impiedica sa vada limpede (Mercur in Varsator in careu cu Lilith din Taur). Apoi realiza ca lucrurile marunte se leaga in viata (Mercur in trigon si sextil cu Axa Nodurilor Lunare). Si incepu sa scrie despre o tanara fata care a zarit o sirena intr-o zi … “

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Dupa mai bine de doua luni in care energia Varsatorului a fost la putere, vreme in care am fost bombardati de informatii, parca ne-am saturat cu totii. Energia se schimba, planetele personale intra rand pe rand in Pesti. Mercur a iesit din retrogradare, dar este inca bezmetic. Marte se pregateste sa ia viteza si sa aterizeze in Gemeni.

In tot acest context, momentul de Luna Plina este unul deosebit de interesant. Soarele este in Pesti si ne atrage atentia ca am pasit in lumea intuitiei si a visarii. Am capatat in ultimul timp foarte multe informatii, dar ce facem cu ele, ce semnificatie au? Luna este in Fecioara si se opune Soarelui. Atunci cand lumea exterioara ne depaseste, ne simtim confortabil sa ne refugiem in lucruri marunte, in analize tehnice. Ceea ce stim ne aduce siguranta. Ni se pare ca daca o informatie nu are logica, atunci ea nu are valoare.

Este foarte interesant faptul cum aceasta opozitie Soare in Pesti – Luna in Fecioara se relationeaza in raport cu vestitul careu Uranus in Taur – Saturn in Varsator. Careul in sine ne avertizeaza ca trebuie sa depasim niste granite informationale rigide pentru a construi ceva nou. Luna Plina ne sfatuieste sa gasim un punct de echilibru intre nevoia de siguranta si dorinta de a visa. Luna Plina in semisextil si inconjunctie cu Saturn ne blocheaza aspiratiile facandu-ne sa credem ca e prea tarziu pentru noi, ca viata trece si poate ca nu am prins la timp momentul potrivit. Luna Plina in sextil si trigon cu Uranus din Taur ne dezvaluie ca povestea merge mai departe, ca orice moment din viata poate fi un nou inceput.

La fel de interesant e si felul in care interactioneaza Axa Nodurilor Lunare cu restul astrogramei. Aceasta este in careu cu Axa Lunii Pline, dar in sextil si trigon cu Mercur si Jupiter din Varsator. Lucrurile se intampla. Poate ca nu exact cum visam sa fie, poate ca nu e exact ce avem nevoie in momentul acesta. Dar peste ani, vom intelege care a fost rostul acelui lucru marunt la nivel de Destin.

Luna Plina de maine, 27 februarie, este dificil de explicat in cuvinte, trebuie simtita pur si simplu. Asa cum o sirena simte cum valurile ii mangaie solzii. Asa cum o tanara fata viseaza la stele in briza marii. Asa cum un batran se bucura si se intristeaza in acelasi timp la amintirea mamei. Asa cum un astrolog e fascinat de povestile din spatele informatiilor tehnice. Asa cum ratiunea nu va putea niciodata intelege magia, dar se poate totusi bucura de ea.

O sirena. O fata tanara. Un batran. Un astrolog. Un Mercur. Ce-i aduce pe ei impreuna? Viata! Cine spune povestea? Luna Plina pe Axa Fecioara – Pesti

Comments are closed