Luna Plina pe axa Capricorn – Rac 24 iunie 2021

Lungul drum catre Acasa in Sufletul nostru

Orice Luna Plina implica o dualitate. Soarele este in opozitie cu Luna. Ego-ul si sufletul se privesc ochi in ochi, dar nu se inteleg unul pe altul. Tu vrei ceva, dar sufletul tau tanjeste dupa altceva. Eu vad opozitiile dintr-o astrograma ca pe niste drumuri pe care le avem de parcurs, pentru a intelege dualitatile din noi insine.

Pe data de 24 iunie 2021, la ora 21:40 se formeaza Luna Plina pe axa Capricorn – Rac. Luna e in Capricorn si se opune Soarelui din Rac. De acum si pana pe data de 10 iulie incepe drumul Lunii catre casa ei, catre Rac si catre conjunctia cu Soarele (Luna Noua). Ce avem de inteles in aceste doua saptamani? Unde este Acasa pentru noi.

Odata cu intrarea Soarelui in Rac, zodie care este guvernata de Luna, a crescut dorinta noastra de a ne simti protejati, dorinta de a apartine unui mediu familiar, de a ne exprima sentimentele. E nevoia de confort emotional. Necesitatea de a te simti in siguranta, asa cum numai Acasa o gasesti. Nevoia de a fi pur si simplu iubit.

Dar sufletul nostru nu e Acasa. Luna este plecata in lumea larga, in Capricorn, cautandu-si rostul in societate si punand accentul pe autocontrol. Emotiile sunt ierarhizate pe structuri bine ordonate, conform nevoilor sociale. Daca voi munci destul de mult, le voi dovedi celorlalti ca merit sa fiu apreciat. Daca voi fi destul de serios, am sa primesc toate confirmarile de care am nevoie. Daca ii voi invata pe oameni sa ma respecte, atunci ei ma vor iubi.

Si aici intervine conflictul. Dualitati vechi de cand lumea, dintre Soare si Luna, dintre Rac si Capricorn, opozitia dintre doua planete, drumurile pe care le facem in viata.

Luna Plina din prezent este despre conflictul dintre nevoia noastra sufleteasca de a fi acceptati asa cum suntem si dorinta de a demonstra lumii ca meritam sa fim iubiti. Dualitatea dintre confortul emotional de acasa si validarea publica. Intrebari care se pot ivi acum: Merit sa fiu apreciat? Am siguranta sufleteasca? Ma simt mai bine cand sunt validat emotional din exterior? Cat de important este pentru mine sa apartin unei structuri sociale pentru a ma simti astfel mai multumit? Limitele exterioare imi confera structura interioara sau, dimpotriva, simt ca nu sunt lasat sa ma manifest emotional asa cum vreau?

In acest moment planetele sunt relativ raspandite peste tot pe Cer, formand numeroase aspecte. Ele ne spun mai multe povesti. Trebuie sa intelegem cum se intersecteaza toate aceste povesti cu drumul nostru.

Luna Plina sau opozitia Soare in Rac – Luna in Capricorn este frumos mediata de Jupiter din Pesti. E ca si cum ne-am crea un loc de refugiu, o zona de siguranta emotionala in care sa ne retragem atunci cand ne simtim presati. De altfel, Jupiter e si singura planeta care in acest moment are doar aspecte pozitive. Totusi, Jupiter este in miscare retrograda si se va intoarce in Varsator. Asadar energia este frumoasa, ne poate ajuta pe moment, dar este instabila. E ca si cum in drumul nostru spre Acasa intalnim un loc minunat. Ne oprim, ne incarcam bateriile, dar trebuie sa mergem mai departe.

In drumul nostru catre Acasa intalnim numeroase conflicte exterioare. E in plina formare un Careu in T intre Marte din Leu – Uranus din Taur – Saturn Rx din Varsator. Acest Careu in T nu are aspecte directe cu Luna Plina, dar are loc si isi manifesta energia in acelasi timp. Pe drum putem intalni pirati, banditi, revolutii. Cum ne lasam sau nu afectati de toate astea? Cum manageriem la nivel sufletesc, problemele din jurul nostru? Luna din Capricorn tinde sa ia distanta, sa se detaseze, simte nevoia sa ierarhizeze si sa dea sfaturi logice si organizate. Soarele in Rac mai degraba s-ar opri sa ofere o mana de ajutor, sa fie aproape de cei in nevoie.

Mercur tocmai a iesit din miscarea sa aparent retrograda. Toata lumea se bucura si este entuziasmata. Hai ca incepem sa ne exprimam mai bine. Incotro e drumul? Pe acolo, ia-o drept inainte si apoi la stanga! Trebuie sa fim atenti insa pentru ca Mercur este inca in faza de umbra si va forma iar careul la Neptun din Pesti. E mai degraba indicat sa ne ascultam intuitia, decat sa ne luam dupa vorbele altora. De ce ai intreba pe altul unde e Acasa pentru tine?

Axa Nodurilor Lunare este frumos aspectata de Saturn Rx din Varsator si Marte din Leu. Este important sa inveti ca atunci cand ti-e greu, ti-e greu cu un scop. Drumul e lung si plin de pericole, dar nu e o plimbare de placere, ci o intoarcere dificila si lunga inspre sufletul tau.

Venus este in Rac, in opozitie cu Pluto din Capricorn si in trigon cu Neptun din Pesti. Cat de adanc esti pregatit sa cobori in sufletul tau? Daca Jupiter ne oferea mai sus un refugiu minunat ca sa ne incarcam bateriile, Neptun in Pesti ne ofera un loc magic in care putem visa frumos si putem sta la povesti. Noaptea, sub lumina lunii, pe marginea unui lac, magia incepe cand oamenii isi deschid sufletul, isi povestesc viata. Cat de multa frumusete gasesti acolo, in adancul tau?

Orice Luna Plina in general este despre emotii si despre suflet, despre reactiile emotionale vizavi de ceea ce se intampla in viata noastra. De multe ori este mai importanta reactia noasta fata de un eveniment, decat evenimentul in sine. Pe de alta parte, oamenii preiau diferit, din punct de vedere emotional, acelasi eveniment. Din aceasta cauza, in consultatii, eu pun accentul pe a te cunoaste pe tine insuti, pe a-ti intelege sufletul, reactiile, nevoile.

Luna Plina pe axa Capricorn – Rac din 24 iunie este una complexa si complicata. Complexa, pentru ca ne vorbeste despre nevoia de siguranta sufleteasca in raport cu toata nebunia din jur. Complicata, pentru ca restul planetelor sunt raspandite pe Cer, formeaza multe aspecte, lucrurile se intampla si evenimentele vin peste noi. Este important sa intelegem faptul ca ceea ce trebuie sa gasim acum este un echiliblu emotional. Sa ne dam seama unde este Acasa al nostru, unde ne simtim confortabil. Poate ca am pierdut sentimentul de Acasa si atunci trebuie sa constientizam ca acesta nu e aiurea in lumea larga, impresionandu-i pe altii sau fiind sprijinul altora, ci in sufletul nostru.

O Luna Plina magica si minunata sa avem cu totii, dragii mei!

Pictura: Adrian Borda – We love dreaming into that dying light

Comments are closed