Luna Noua in Taur

15 mai 2018

Arhetipul Mamei Natura
Ocrotitoarea

Luna este mama. Taurul este dragostea (Venus) fata de pamant. La nivel social, se traduce in sistemul de valori care ne dirijeaza lumea. La nivel psihologic, este nevoia de ordine, de stabilitate.

Luna Noua (Luna in conjunctie cu Soarele) in Taur se aseamana cu arhetipul Mamei Natura: totul in aceasta lume se naste, traieste si moare in armonie deplina cu legile naturale. Pamantul ne hraneste si noi trebuie sa-l respectam pentru asta. Legile naturii sunt legi divine si ne ocrotesc pe noi toti intr-un sistem de valori bine pus la punct. Din tarana ne nastem, si inapoi in tarana ne intoarcem.

Despre Tauri se spune ca sunt muncitori, ordonati, buni administratori ai resurselor, dar lenti si comozi. Nu prea au spirit de initiativa, pentru ca isi folosesc energia pentru a conserva o stare de fapt. Sunt stabili, dar statici. Orice schimbare li se pare un atac la ordinea lor bine stabilita. Sunt incapatanati si consecventi.

Luna este in exaltare in Taur si se simte foarte bine aici. O mama trebuie sa aiba grija de familia ei, sa ii ocroteasca pe toti, sa ofere stabilitate.

Luna Noua in Taur in general este un moment energetic benefic pentru:
– a propune scopuri practice, logice, metodice pe care sa le urmaresti cu rabdare si calm
– a munci din greu, dar cu rezultate pe termen lung
– a crea relatii armonioase cu membrii familiei
– a te simti in siguranta intr-un mediu protejat
– a iesi in natura

Luna Noua in Taur pe gradul 24, din 15 mai 2018 are urmatoarele caracteristici:

– Soarele si Luna din Taur sunt in trigon cu Lilith si Pluto din Capricorn. La nivel personal, in acest moment, putem lucra la nivelul nevoii noastre de securitate si valorizare interioara. Analizeaza unde anume esti capabil sa construiesti ceva pe termen lung. La nivel social, primeaza atasamentul fata de patrie, fata de glie, fata de trecut.

– Soarele si Luna din Taur sunt in trigon cu Marte din Capricorn. Profitati de impulsul martian la actiune, care ii lipseste de obicei Taurului, dar care este prezent acum.

– Marte este pe gradul 29 Capricorn si in careu cu Uranus de pe gradul 29 Berbec. Atentie la izbucnirile nervoase! Pot iesi acum la iveala sentimente de furie izvorate din frustrari acumulate de-a lungul timpului. Ziceam mai sus ca din punct de vedere psihologic Taurul este calm, linistit? Hmmm, sa fereasca Dumnezeu sa-l infurii insa! Este mult mai periculos ca Berbecul daca-l scoti din ale lui! In acest caz, Arhetipul Mamei Natura este reprezentat de partea sa negativa: mama devoratoare sau Gorgona. “Gorgonele erau în mitologia greacă creaturi feminine amenințătoare. Numele derivă de la cuvântul grec gorgos, care înseamnă „groaznic”. […]termenul se referă în principal la oricare dintre cele trei surori care avea părul din șerpi vii și veninoși și o privire îngrozitoare care îi transforma în stane de piatră pe cei ce le priveau. Deși două gorgone (Stheno și Euryale) erau nemuritoare, sora lor Medusa nu era, și a fost ucisă de semizeul Perseu. […]Feminitățile monstruoase ale mitologiei elene, întruchipări ale unor instincte agresive refulate, deschid o breșă în civilizația greacă a realului, în care iraționalul se suprapune necunoscutului.”

– Venus, guvernatoarea Lunii Noi, este in Gemeni, si nu are aspecte. Mercur, guvernatorul Gemenilor, este in Taur, domiciliul venusian, in conjunctie cu Uranus din Berbec si in careu cu Marte din Capricorn. Atunci cand Taurul este pus sa actioneze in fata unei situatii noi, el se simte in primul rand atacat si reactioneaza dezechilibrat cu un contraatac. Avem nevoie de noutate pentru a evolua, dar Taurul considera in prima instanta ca tot ce e nou ii poate strica echilibrul si se teme. Mercur aplica insa la un trigon cu Saturn din Capricorn: peste cateva zile, vom realiza ca putem integra in sistemul nostru de valori si noutatile, si atunci vom putea sa regandim si sa reconfiguram actiunile incepute in momentul Lunii Noi.

(La nivel social fiti atenti la ce se intampla acum in Israel: Deschiderea Ambasadei SUA la Ierusalim s-a soldat pana acum cu 43 de morti si peste 1900 de raniti, in Gaza. Pe astrograma Declaratiei de Independenta a Israelului din 14 mai 1948 observam Soarele pe gradul 23 Taur (in conjunctie cu Luna Noua in tranzit). Soarele natal e in careu cu Marte natal. Luna natala e in opozitie cu Marte in tranzit si in careu cu Uranus in tranzit. Din pacate lucrurile se vor inflama si mai tare in aceasta tara in anul 2021 pe tranzitele de atunci.)

Facand un rezumat, aceasta Luna Noua in Taur ne invata ca putem construi pe termen lung, dar pentru aceasta trebuie sa acceptam schimbarea. Nu este usor, pentru ca in prima faza, noi consideram ca schimbarea e ceva ce ne destabilizeaza si reactionam cu violenta si nervozitate pentru a ne apara vechiul sistem de valori.

Luna Noua linistita sa avem cu totii, ar spune un Taur veritabil.

Imagine: Taurus by Stella Im Hultberg

Comments are closed