Luna Noua in Scorpion

12232906_872473602873972_7281366270222366875_oUn gand care nu-ti da pace. O intrebare obsedanta: De ce? Un adevar care te haituieste. Un foc interior ce te consuma. Ceva care exista in noi, dar pe care il cautam aiurea in departari. Dedesubturi. Emotii exprimate prin aschii ascutite de afirmatii. Cuvinte care taie obsesiv gandurile in felii. Inaintarea pe un drum in intuneric spre subconstientul colectiv.

S-au scris o multime de articole pe tema Luna Noua in Scorpion. Nu o sa ma repet. Voi face doar doua observatii cu privire la astrograma momentului.

In primul rand, planetele personale formeaza aspecte asa-zis pozitive, iar planetele transpersonale, aspecte asa-zis negative cu preponderenta. Transanta, dar inselatoare imparteala. Si la o privire superficiala, un raspuns efemer: puterea extraordinara de transformare a fiecaruia dintre noi in contextual zbuciumului care ne inconjoara. Daca ne uitam mai atent ne dam seama ca avem sansa acum sa vedem ceva cu claritatea unei taieturi de bisturiu, sa demascam o minciuna, sa dezvaluim un secret. Sau dimpotriva, sa manipulam sau sa fim manipulati cu o extraordinara finete.

Luna Noua in Scorpion  noiembrie 2015In al doilea rand, privind astrograma momentului, Uranus Rx in Berbec imi atrage cu preponderenta atentia. E ca si cum el ar fi cel care tine fraiele energetice in aceste zile, metaforic vorbind. Asa ca, o fi vorba de apa (Luna Noua in Scorpion, Ascendentul in Rac, semne de apa), dar toata emotionalitatea erupe ca un Vulcan, grupurile sociale sunt greu de potolit, imprevizibile (Uranus in casa 11, varful yod-urilor, formate impreuna cu Jupiter din Fecioara si Mercur, Luna, Soare din Scorpion). Se observa asa ca un steag fluturand dorinta de schimbare, un pic haotica. Si nevoia presanta de a face acum ceva care sa aiba insemnatate (Marte in conjunctie cu Nodul Nord). Iar undeva, in spatele a tot si a toate (Mercur in Scorpion), un flux subteran bine controlat: nu e vorba nici despre religie, nici despre credinte (careul Saturn in Sagetator – Neptun in Pesti), nici despre legi sau guverne (careul Uranus in Berbec – Pluton in Capricorn), ci despre pamant si teritorii, despre puterea de a imparti ceva concret si material (trigonal minor Jupiter in Fecioara – Pluton in Capricorn – Soare Luna Mercur in Scorpion). Toata aceasta configuratie imi aduce in minte o scena: spre sfarsitul unei nunti, undeva aproape de dimineata. S-a chefuit, s-a mancat, s-a dansat. Se mai aud chiuituri, lumea e cam cherchelita. Unii isi plang de mila, unii isi spun povestea vitii lor, altii suspina de dragul mirilor. Normal ca limbile sund cam dezlegate, grupulete formate, barfa in toi pe la colturi, mai hai si-o hora ca merge si inca un chiuit. Undeva intr-o camaruta din spate mirele, mireasa, parintii si nasii se retrag sa numere si sa socoteasca banii de dar, sa plateasca ce mai e de platit si apoi sa-i puna in siguranta.

Deschideti mintea larg la ce se intampla. Va fi mult praf in ochi, dar ceea ce se petrece acum este deosebit de important. Stai in umbra pentru a intelege intunericul si pentru a vedea lumina.

Comments are closed