Luna Noua in Scorpion

Live and let die!
Traieste si lasa sa moara!

“When you were young and your heart
Was an open book
You used to say live and let live
(You know you did)
(You know you did)
(You know you did)
But if this ever changin’ world
In which we live in
Makes you give in and cry
Say live and let die
Live and let die

What did it matter to ya
When you got a job to do you got to do it well
You got to give the other fella hell

You used to say live and let live
(You know you did)
(You know you did)
(You know you did)

But if this ever changin’ world
In which we live in
Makes you give in and cry
Say live and let die
Live and let die”

„Live and let die” este un cantec scris de Paul si Linda McCartney, in 1973, pentru filmul cu acelasi nume din seria James Bond. Versurile se refera la un tanar naiv care spune: „ Live and let Live” – „ Traieste si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca”. Pe masura ce trece prin viata, filozofia lui se schimba: „Live and let Die” – „Traieste si lasa-i pe ceilalti sa moara, pentru ca altfel te vor omora ei pe tine”. Cu alte cuvinte: „ Sunt satul de faptul ca se profita de mine. Voi face de acum ceea ce vreau. De restul nu ma mai intereseaza”. Sau asa, mai pe romaneste: „ ‘Tui mama ei de viata!”
Din punct de vedere astrologic, Luna Noua in Scorpion de acum sta sub semnul careului dintre Marte in Balanta („Live”) si Pluto in Capricorn („and let Die”). Marte si Pluto sunt guvernatorii Scorpionului.

Din punct de vedere energetic, situatia este exploziva. Creativitate la cote maxime: Jupiter si Venus din Scorpion sunt in trigon cu Neptun din Pesti. Dar fara capacitate adecvata de exprimare: Mercur din Sagetator este in careu cu Neptun din Pesti. Stam pe un butoi de pulbere: careul in T in formare dintre Marte in Balanta – Pluto in Capricorn – Uranus in Berbec. Dar nu stim cand si de ce va exploda: Luna Noua din Scorpion in inconjunctie cu Uranus Rx din Berbec. Atentie la Mercur si Saturn din Sagetator, care mediaza axa Marte-Uranus: lumea incepe sa-si ceara drepturile!

La nivel relational, parteneriatele tind sa fie aduse in situatii limita. Oamenii nu mai au rabdare si izbucnesc. Exista un sentiment de revolta profund in fata inechitatii sociale.

Din punctul de vedere al exprimarii artistice, genul muzical „rock” exprima cel mai bine energia acestor zile.

Psihologic, revolta nascuta din frustrare izbucneste ca un vulcan. Presiunea interioara acumulata in ultimul timp sparge incontrolabil barierele sociale pentru a-si gasi o cale de exprimare.

„Live and let die”
„Traieste si lasa-i pe ceilalti sa moara”

Guns N’ Roses
Arme (careul in T dintre Marte in Balanta – Pluto in Capricorn – Uranus in Berbec) si Trandafiri (Jupiter si Venus din Scorpion sunt in trigon cu Neptun din Pesti)

Rock it, baby !

Auditie muzicala: Guns N’ Roses – „Live and Let Die”https://www.youtube.com/watch?v=6D9vAItORgE

Comments are closed