Luna Noua in Rac 10 iulie 2021

Speranta si o rola de pansament

Una din primele mele amintiri din viata este privirea incarcata de dragoste a mamei indreptata asupra mea. Aveam aproximativ 3 ani si ma fripsesem cu ulei fierbinte pe un picior. Nu mai tin minte exact cum si nici nu mai conteaza, probabil un elan cu prea mult avant asupra unei tigai, intr-o secunda de neatentie a mamei, care de altfel era extrem de grijulie cu mine. Dar, nah, cu un pughibal de copchil nazdravan ca argintul viu, nu te pui! Asadar si prin urmare uleiul fierbinte a ajuns pe piciorul meu, eu am inceput sa urlu din toti rarunchii, mai de durere, mai de sperietura. Nu mai tin minte toata faza, nici macar durerea, insa mi-a ramas adanc intiparita in memoria privirea mamei in timp ce ma pansa: compasiune, iubire, intelegere. Probabil ca se speriase si ea, dar incerca sa nu-mi transmita asta, si-mi zicea ca totul o sa fie bine, ca are mama grija. Ochii ei erau tot balsamul de care aveam nevoie. Au trecut 40 de ani de atunci, dar si acum, de cate ori mi-e greu, de cate ori ma doare ceva, imi apare in gand privirea mamei. E cel mai bun pansament. O sa fie bine, puiul mamei!

Pe 10 iulie, la ora 4:17 a.m., avem Luna Noua la gradul 18 Rac.

Anul acesta Luna Noua in Rac este deosebit de frumos aspectata de Neptun in Pesti. Da, avem conjunctia Soare Luna in Rac in fiecare an, dar de fiecare data aspectele sunt diferite, iar anii trecuti a fost “inervata” ba de Pluto, Jupiter, Saturn in Capricorn, ba de Uranus in Berbec. Parca se ivea mereu ceva care sa nu ne lase sa ne bucuram complet. Acum insa conjunctia Soare Luna in Rac e un balsam pentru suflet. Pentru mine, trigonul Luna – Neptun este Speranta. Asa cum corpul are nevoie de mancare, mintea are nevoie de ratiune, omul are nevoie de planuri … sufletul are nevoie de Speranta. Iar Speranta se naste din Iubire. Un copil care creste fara dragostea unei mame (sau a unei figure materne) si fara speranta pe care i-o insufla aceasta, va fi un adult cu traume, oricati bani si invatatura si pozitie sociala ar avea! Un adult fara speranta e ca o inima fara suflet.

Trigonul dintre Luna Noua in Rac si Neptun in Pesti deschide un canal energetic foarte intens care picura un strop de Speranta in sufletele noastre. Privind invers, dinspre Neptun inspre Luna Noua, trebuie sa dam dovada de compasiune. Nu ne putem astepta doar sa primim si sa avem, ar fi bine si sa dam.

Luna Noua din Rac face sextil si la Uranus din Taur. Este pilonul care adauga un pic de concretete la toata energia frumoasa de apa. Taurul intotdeauna aseaza lucrurile, le materializeaza, le sustine. E rola de pansament care parca zbura in mainile mamei si apoi isi invaluia aripile in jurul piciorului meu ranit.

Totusi, in ultimul timp am cam fost presati intre careul in T declansat de focosul Marte in Leu si careul belicos si lesinat dintre Mercur si Neptun. Pe de o parte tot felul de actiuni in forta, atacuri, certuri si orgolii, pe de alta parte dezamagiri si incapacitatea de a vedea lucrurile clar. Senzatia e ca ne luptam cu morile de vant, iar asta ne seaca de putere. Luna Noua in Rac vine cu Speranta. Nu se rezolva totul ca prin minune, problemele din jur raman, careul in T Marte-Uranus-Saturn si careul Mercur-Neptun inca sunt active, dar Luna Noua le ajuta pe ambele. Face trigon la Neptun si-i da Speranta, acolo unde era dezamagire. Face sextil la Uranus si ne ofera o rola de pansament care sa ajute la vindecarea arsurilor martiene.

“ In Tibet, exista o zicala: Nenorocirea trebuie sa fie folosita ca sursa de putere. Indiferent de dificultatile cu care ne confruntam, de experientele dureroase de viata prin care trecem, adevaratul nostru dezastru este sa ne pierdem speranta. “ (Dalai Lama)

Acum doua saptamani, cu ocazia Lunii Pline pe axa Capricorn – Rac, va povesteam despre “Lungul drum catre Acasa in Sufletul nostru”. Acum am ajuns Acasa. Cu tot ce se intampla acum in jur, poate ca nu gasim neaparat Pacea si Linistea, poate ca Acasa al notru s-a schimbat fata de cand eram mici, poate ca nu e totul conform asteptarilor, dar in mod clar, odata ajunsi Acasa, exista Speranta.

Pentru mine Speranta s-a nascut din privirea mamei, atunci, in copilarie. O sa fie bine, mama!

Pictura: Gustav Klimt – Mother and Child

Comments are closed