Luna Noua in Gemeni – Eclipsa de Soare 10 iunie 2021

Intre amagire si dez-amagire
Anul acesta, Luna Noua din Gemeni este una deosebit de importanta si interesanta. Importanta, pentru ca are loc in apropierea Nodului Nord, generand astfel si o Eclipsa de Soare. Interesanta, pentru ca e in conjunctie cu Mercur Rx, in careu cu Neptun din Pesti si in trigon cu Saturn din Varsator.
Luna si Soarele sunt in conjunctie la gradul 19 Gemeni. Mercur retrograd e la gradul 20. Emotiile ne coplesesc, dar nu suntem capabili sa le exprimam sau nu putem sa le analizam cu obiectivitate. Momentul actual este unul important pentru viata noastra (Luna Noua e in apropiere de Nodul Nord), dar parca nu reusim sa-i vedem rolul la nivel de destin.

De multe ori m-am intrebat: de ce se amagesc oamenii? Este un mecanism de aparare in fata greutatilor vietii? Amagirea este la granita dintre negarea adevarului si minciuna. Sunt cuvintele frumoase care baga sub pres o situatie urata. Sunt proiectiile personale ale unor sperante distorsionate. Te amagesti ca iubesti din nevoia de a fi iubit. Te amagesti ca ai o cariera de succes, desi nu-ti place ceea ce faci. Triada Luna-Soare-Mercur Rx din Gemeni e in careu cu Neptun in Pesti. E o stare de visare, de confuzie, de victimizare, de negare a credintelor. Amagire.
“Şi iar a venit primăvara
Şi iar ne minţim că-i frumos
Şi iar frunzele urcă scara
Şi-i verde pămîntul pe jos.
(…) Dar bine-ai venit, amăgire
Mai stai, mai durează un pic
Această minţită iubire
Oricum e mai mult ca nimic.”
(Adrian Păunescu, “Amagire”)
Cand amagirea da piept cu realitatea, urmeaza dez-amagirea. Este un proces dureros, dar necesar. Iluzia se sparge in cioburi de minciuna. Ramane realitatea. Poate ca amagirea te-a facut sa mergi mai departe atunci cand ti-a fost greu, dar cand te trezesti din visare, iti dai seama ca esti in acelasi punct. Amagirea e doar o bula temporara de proiectii personale. Dez-amagirea e cand se sparge balonul de cuvinte frumoase si dai cu fundul de pamant. Luna-Soare-Mercur Rx-Nodul Nord din Gemeni in trigon cu Saturn Rx din Varsator, Saturn care e in careu cu Uranus din Taur.
“(…) Iubirile nu sunt iubiri
De se preschimbă când sunt despărţite,
Ori se-ncovoaie sub dezamăgiri.
(…) Dacă greşit se va fi dovedit,
Nu eu am scris, cum nimeni n-a iubit.”
(William Shakespeare, “Sonetul 116”)
Luna Noua in Gemeni transmite de aceasta data o stare, o emotie, mai mult decat un eveniment sau un fapt concret. E o stare de decompresie intre amagire si dez-amagire. E momentul ala cand nu-ti mai ajung cuvintele frumoase, dar nu esti inca nici pregatit sa infrunti realitatea. O stare de lehamite si oboseala, de “m-am saturat de toate tampeniile”, de “ce conteaza oare cu adevarat?”. O emotie dezechilibrata intre iluzie si realitate.
Sfatul meu? Ai rabdare! Acorda-ti timp sa incasezi socul de decompresie emotionala. Uneori avem nevoie de momente in viata in care sa nu facem nimic, pentru a ne permite sa ne regeneram. Asa cum organismul nostru are nevoie de somn. Asa cum creierul nostru poate uita lucruri dupa o trauma.
Intre amagire si dez-amagire, da-ti voie sa te odihnesti si sa te redescoperi asa cum esti.
“Uneori cuvintele nu trebuie sa existe, caci, daca exista, strica. Uneori vorbesti fara cuvinte. Uneori cuvintele ranesc pentru ca se revolta.
Uneori cuvintele trebuie sa taca, sa faca liniste si sa asculte cum vorbeste tacerea. Uneori cuvintele se rostogolesc in saruturi si nu se mai numesc vorbe, ci taina.” (Chris Simion, “Ce ne spunem când nu ne vorbim”)
Pictura: Charles Rain – “Eclipsa”
P.S. : Am folosit in mod special termenul “dez-amagire”. Desi forma gramaticala corecta a cuvantului este “dezamagire”, am ales ca in acest articol sa utilizez licenta artistica “dez-amagire” pentru a sublinia mai bine anumite idei.

Comments are closed