Luna Noua in Fecioara

9 septembrie 2018

Ordine si disciplina

Fecioara este o zodie de Pamant, guvernata de Mercur. Concretul, materialul, tinde sa fie analizat si etichetat. Fecioara are nevoie de siguranta, iar siguranta inseamna pentru ea ordine. Lucrurile trebuie sa fie aranjate dupa un sistem bine pus la punct. Nu-i place sa improvizeze sau sa se aventureze pe taramuri necunoscute. Cere seriozitate din partea celorlalti, dar cel mai mult cere seriozitate din partea ei insisi. Vi se pare ca Fecioarele sunt critice cu voi? Insa autocritica lor e si mai puternica, in special daca exista si un Saturn puternic sau disonant in astrograma. Sunt persoane introvertite, analitice (cu exceptia celor care au marcaj pe Balanta sau Leu).

Luna Noua in Fecioara imprumuta mult din trasaturile enumerate mai sus. Urmeaza o perioada in care trebuie sa ne facem ordine in viata, sa analizam de ce avem nevoie si de ce nu, sa muncim la detaliile unui plan la care ne tot gandim de 4-5 luni incoace. Putere de munca avem, ne mai trebuie puterea de concentrare. Daca ar fi sa o luam metodic, organizat (la fel ca o Fecioara) in analiza astrogramei momentului observam urmatoarele configuratii:

Trapezul (Ordinea)

Trapezul este o configuratie astrologica alcatuita din 4 planete, care formeaza intre ele 3 sextile, 2 trigoane si o opozitie:

– Luna si Soarele din Fecioara sunt in opozitie cu Neptun din Pesti. Universul intotdeauna ne atrage atentia ca exista si reversul medaliei. Analiza este buna, dar trebuie completata de sinteza. Muncim zilnic, dar trebuie sa o facem pentru un vis, pentru un plan mai amplu. Avem nevoie de reguli pentru a ne pune viata in ordine, dar nu trebuie sa ne ingradim viata urmand doar reguli stricte. Suntem oameni, dar trebuie sa ne deschidem catre Divinitate, pentru a ne depasi conditia de organisme terestre. Acestea sunt dilemele cu care se confrunta axa Fecioara-Pesti in general, si de aici pornim analiza Lunii Noi de maine in mod special.

– Luna si Soarele din Fecioara sunt in trigon cu Pluto din Capricorn. Acest aspect ma duce cu gandul mereu la o “rotita bine unsa” dintr-un aparat de stat functionaresc. Ceea ce gandim si muncim acum, face parte dintr-o structura mai ampla. Saturn in Capricorn tocmai si-a revenit din mersul retrograd si readuce in prim plan lucruri nerezolvate din trecut.

– Neptun din Pesti e in trigon cu Jupiter din Scorpion. Observam in primul rand ca Jupiter e guvernatorul traditional al Pestilor. In al doilea rand Jupiter este in Scorpion, al carui guvernator e Pluto. Care Pluto, tocmai am vazut mai sus ca e in trigon cu Luna Noua. Planul material e dublat si frumos sustinut de planul spiritual, Divin. Inca odata revine idea: ok, muncim, dar pentru ce o facem?

– Pluto din Capricorn e in sextil cu Neptun din Pesti….cam de multisor, daca avem in vedere ca acest aspect se formeaza intre cele mai lente planete de pe astrograma. Avem de-a face aici cu un process de spiritualizare atat de profund si la un nivel atat de inalt, incat cam putini dintre noi il constientizeaza.

– Pluto din Capricorn e in sextil cu Jupiter din Scorpion. Jupiter a iesit si el recent din retrogradare. In acest moment sextilul despre care vorbim este chiar la grad exact si ne vorbeste de interesele material oculte de la nivel inalt.

– Jupiter din Scorpion e in sextil cu Luna Noua. Din punct de vedere psihologic, oamenii au tendinta acum sa doreasca sa faca curatenie in viata lor, sa reorganizeze ceva, dar se tem insa de schimbare.

Trigonul Regal pe semne de pamant (Disciplina)

– Mercur in Fecioara in trigon cu Saturn din Capricorn. Mercur se simte foarte bine in propriul domiciliu, avantajat fiind si de trigoanele pe care le formeaza. Cu ocazia Lunii Noi, observam ca Mercur este in locul in care s-a aflat Soarele acum doua saptamani, cu ocazia Lunii Pline de pe axa Pesti-Fecioara. Incercam sa rezolvam metodic acum o problema acuta cu care ne-am confruntat atunci. Trigonul la Saturn ii confera lui Mercur disciplina de care are nevoie, rabdare. Analiza este lucida, rece, dar concreta, la obiect.

– Mercur in Fecioara in trigon cu Uranus din Taur. In general Fecioara acumuleaza si acumuleaza, dar ii vine greu sa elimine reziduurile. Starea continua de responsabilizare nu o lasa sa se relaxeze. Trigonul la Uranus lucreaza exact in acest punct, si ne ofera posibilitatea de a renunta la ceea ce nu ne mai foloseste.

– Saturn din Capricorn in trigon cu Uranus din Taur. Ce mult am asteptat cu totii acest aspect! Il privim ca pe o baza solida pentru a construi. Pe de alta parte insa, atentie: culegem ce-am muncit in ultimele luni. Asadar nu e ceva ce ne pica “Para malaiata in gura lui Natafleata”, ci e “Dupa fapta, si rasplata!” Fiecare stie cel mai bine ce-a facut si ce asteptari are….

Cam asta ar fi articolul despre Luna Noua din Fecioara. Scurt, curat, concis si la obiect. Trei planete in Fecioara si muuuult Pamant. Ordine si Disciplina. Fati-ti treaba bine pe bucatica ta. Scrie conform regulilor pentru a-ti dovedi eficienta. Analitic si organizat. O perioada buna pentru a munci. Mai sunt cateva aspect in plus pe acolo, dar asta e esenta.

No, bun asa! Dar eu daca nu mai scriu cate ceva si pe langa, explodez, parol!!!!!!!! Oameni buni, mare atentie la Crucile cosmice care se formeaza intre: Uranus din Taur – Venus in Scorpion – Nodul Nord in Leu – Nodul Sud si Lilith din Varsator si Marte. Multe relatii vor lua sfarsit! Organizam, muncim, dar prin asta vom deranja pe altii, care se vor simti dati la o parte. Impunem disciplina, dar unii oameni se vor simti deranjati de regulile noastre personale, si ori vor fugi de noi, ori vor incerca sa ne impuna regulile lor. Analizam in detaliu fiecare bucatica din viata noastra, dar pierdem imaginea de ansamblu. Si atentie mare la Chiron: acolo, in umbra, ne invata niste lectii despre noi insine si despre durerile pe care le avem in suflet. Chiron face aspecte cu o insemnatate inversa la tot ce am scris mai sus: trigon si sextil la Axa Nodurilor lunare, si careu la Saturn. Pe de alta parte Chiron va fi exact pe axa Lunii Pline care se va forma peste doua saptamani. Lucrurile se leaga mereu ciclic, si evolueaza neincetat. Analizand, un lucru inseamna ceva, sintetizand, acel lucru e doar o rotita dintr-un mecanism mai amplu si poate avea o alta insemnatate.

Muncim, dar pentru ce o facem?

E frumoasa energia acestei Luni Noi, dar stam doar si o analizam sau o intelegem cu adevarat?

Dorim sa ne facem ordine in viata, dar suntem oare pregatiti pentru asta? Constientizam ca poate trebuie sa renuntam la anumiti oameni din jurul nostru? Avem puterea de a face apoi acest lucru?

Pictura: Johannes van der Aack – O batrana care sta si coase (1655)

Comments are closed