Luna Noua in Fecioara 7 septembrie 2021

Identificare, catalogare, evaluare

In noaptea de luni spre marti, la ora ora 3:52 are loc fenomenul de Luna Noua la gradul 14 Fecioara.

Pe mine personal, energia acestei Luni Noi in Fecioara ma duce cu gandul la organizarea unei biblioteci. Cartile sunt obiecte materiale (pamant, Fecioara), care contin informatii (Mercur guverneaza Fecioara). Atunci cand scriem sau citim o carte, aceasta ne reprezinta pe noi in acel moment (Soarele in conjunctie cu Luna). Luam decizia sa pastram aceasta carte in biblioteca personala (Marte in Fecioara), o putem recomanda si altor persoane (Mercur in Balanta). Toti avem carti in casa, mai multe, sau mai putine. Fiecare dintre astrogramele noastre personale contine si sectorul Fecioarei. Dar nu orice raft de carti este o biblioteca. Tot asa, doar unii dintre noi avem planete personale in Fecioara. Pe langa faptul de a avea cartile in sine si de a afla informatiile din ele, putem spune ca avem o biblioteca atunci cand le identificam, catalogom si evaluam conform unui sistem de valori. Si aceasta este tocmai chintesenta Fecioarei. Atentia la detalii, dorinta de a intelege care este locul fiecarui lucru, impulsul de a catalaga informatiile din jur, nevoia de siguranta faptului ca exista o ordine la nivel material. Ca aranjam cartile in biblioteca dupa o anumita logica, borcanele in bucatarie pe diferitele tipuri de alimente, bijuteriile in cutiute sau propriile emotii dupa criterii concrete … fiecare obiect ori sentiment trebuie sa aiba locul lui in sistem.

Extrapoland la nivel social, adaugand si un strop de Balanta energiei din Fecioara, biblioteca este locul acela cu muuuulte carti, unde gasim tot ce ne intereseaza. Bibliotecile publice au existat de mii de ani. Asa s-a nascut nevoia de a tine o anumita ordine, de a organiza cumva zecile sau sutele de mii de volume, ca altfel nu s-ar gasi niciodata cartea cautata. Bibliotecile publice au inceput sa tina Catalogul Bibliotecii, un registru cu toate volumele. Cu timpul, doar simpla mentiune in Catalog s-a dovedit insuficienta, s-a ivit nevoia de a organiza cartile pe diferite criterii. In epoca moderna, primul care a creat un sistem complex de catalogare a cartilor conform unor multiple criterii a fost Antonio Panizzi. In 1841 acesta a conceput “ Cele 91 reguli de catalogare”, o lucrare pe baza careia a reorganizat British Museum Library. Datorita meritelor deosebite in acest domeniu, mai tarziu, regina Victoria l-a numit Knight Commander of the Order of the Bath. Sa mai zic faptul ca Mr Panizzi avea in astrograma natala Soarele si Marte in Fecioara, Mercur si Venus in Balanta iar NN in Gemeni? Hai ca zic … exact asa avea, iar “potriveala” astrogramei lui natale cu Luna Noua din prezent nu e doar o simpla coincidenta, ci o confirmare a faptului ca la orice nivel in lumea asta totul are o logica intrinseca.

Trecand mai departe, “Charles Ammi Cutter a făcut prima afirmație explicită cu privire la obiectivele unui sistem bibliografic în a sa Reguli pentru un catalog de dicționare tipărite în 1876. Potrivit lui Cutter, aceste obiective erau:
1. pentru a permite unei persoane să găsească o carte anume (obiectiv de identificare)
autorul
titlul
subiectul
data publicării
2. pentru a arăta ce are biblioteca intr-un domeniu anume (obiectivul de Catalogare)
de un autor dat
pe un subiect dat
într-un anumit tip de literatură
3. să ajute la alegerea unei cărți (obiectivul de Evaluare)
în ceea ce privește ediția sa (bibliografic)
în ceea ce privește caracterul său (literar sau de actualitate). “ (sursa https://ro.wikiqube.net/wiki/Library_catalog)

Si tocmai despre identificare, catalogare si evaluare este aceasta Luna Noua in Fecioara. Sa vedem cum si de ce anume.

Identificare. In primul rand observam faptul ca energia principala se concentreaza pe elementele de pamant si aer. Pe zodiile de pamant avem trei planete personale (Soare, Luna si Marte in Fecioara) si doua planete grele (Uranus in Taur si Pluto in Capricorn), iar pe zodiile de aer avem doua planete personale (Mercur si Venus in Balanta) si doua planete grele (Jupiter si Saturn in Varsator). Pamantul si aerul se combina printr-o multitudine de aspecte armonioase, dand nastere unei energii stabile, care ne pune la treaba, ne starneste sa ne organizam viata mai eficient si ne indruma sa ne reconfiguram sistemul de valori concrete, materiale. Am identificat energia acestei Luni Noi.

Catalogare. Pe de alta parte, in acest moment toate planetele grele sunt in miscare retrograda, iar toate planetele personale sunt in miscare directa. La nivel macro, lucrurile par cumva intepenite, blocate. Daca privim in jur, in societatea in care traim, avem sentimentul ca nu prea mai intelegem mare lucru sau nu ne integram eficient. La nivel personal insa, suntem favorizati si sustinuti sa incepem sa facem curat in viata noastra. Astia suntem si cu asta defilam, dar daca nu ne facem ordine in propria batatura, ce pretentii am avea sa le aratam altora cum sa o faca? Observam asadar ca trebuie actionat de la mic la mare, de la individ catre societate, de la unitate la sistem. Am catalogat energia acestei Luni Noi.

Evaluare. In plus, toate planetele grele sunt intr-o parte a astrogramei, iar toate planetele personale in cealalta parte. Si mai mult, Axa Destinului este cea care desparte figurativ, pe astrograma momentului, planetele grele de planetele personale. Este clar ca trebuie sa facem niste alegeri personale vizavi de mediul social in care traim. Cum ne raportam noi, ca indivizi la ceea ce se intampla in jur? Cat este Liber arbitru si cat este Destin? Daca facem ceva concret, material (Fecioara), acest lucru va avea un impact doar pentru noi insine sau ne vom lasa amprenta si pe cei din jur? Am evaluat energia acestei Luni Noi.

Trecand mai departe, sa analizam concret pozitia si aspectele fiecarei planete personale.

Identificare. Luna Noua inseamna aspectul de conjunctie dintre Soare si Luna. In acest moment conjunctia are loc in Fecioara, punand accentul pe detalii, informatii concrete care trebuie analizate. Conjunctia Soare Luna face trigon la Uranus din Taur. Detaliile si informatiile trebuie organizate intr-un sistem mai amplu de valori, pentru a fi fructificate. Stiu ca toata lumea lauda acest trigon, dar nu e “para malaiata in gura lui Natafleata”. Ne ofera doar o mare putere de reconfigurare materiala. Si hai sa va dau un exemplu concret. Sa zicem ca ti-a venit asa un chef mare si amok pe Luna Noua sa faci ordine si curatenie. In casa, in dulap, in cutia de cosmetice, in borcanele de muraturi, fiecare cu ce are. Anyway, asta-i exemplul cel mai uzitat cand vine vorba de Fecioare. Si asta e energia care se repeta an de an la Luna Noua in Fecioara. De obicei facem curat mecanic, pe baza unor vechi obiceiuri. Anul acesta insa trigonul la Uranus din Taur adauga metoda noua si eficienta sporita. Gasim o cale mai buna sa facem curat mai repede, investim intr-un aspirator mai bun, renuntam la a mai pune acele muraturi care stim ca nu le mananca nimeni, dar inventam un sortiment nou in schimb … cu alte cuvinte, tot munca de Fecioara, dar upgradata un pic de puterea de sinteza a lui Uranus.

Catalogare. Marte din Fecioara e in trigon cu Pluto din Capricorn. Marte reprezinta vointa spontana personala. Este felul in care actionam si reactionam pe moment vizavi de provocarile vietii. Pe de alta parte, Pluto, ca octava superioara a lui Marte, reprezinta vointa acumulata de noi de-a lungul intregii vieti, pana in acest punct. Este acea putere interioara, inconstienta pe care ne bazam pentru a actiona pe termen lung. Trigonul dintre acestea ne arata ca cele doua se sustin una pe alta, actionam spontan pe aceeasi frecventa de reactiune acumulata in timp. Vointa este ferma si se bazeaza pe puterea interioara. Adaugand in ecuatia si elementul pamant (Marte e in Fecioara, Pluto in Capricorn), simtim ca a venit momentul sa facem ceva concret, material, care sa ramana peste timp. Stiti faza cu borcanele de muraturi din paragraful anterior? Nah, bun, poate ca a venit vremea sa facem si o camara in care sa le punem!

Evaluare. Mercur, guvernatorul Fecioarei, e in Balanta, in trigon cu Saturn din Varsator, in trigon cu Nodul Nord din Gemeni. Aici trebuie sa fim atenti la alegerile pe care le facem. E buna energia acestei Luni Noi, dar prea multa Fecioara si toate planetele grele retrograde ne-ar face sa ramanem blocati in detalii, fara acest Mercur aerisit. La orice curatenie, e necesar sa si aruncam cate ceva. Pe de alta parte Fecioara are tendinta sa actioneze prea mult de una singura, in propriul ei sistem de valori. Mercur in Balanta adauga dorinta de socializare, alegerea de a alinia propriul sistem de valori la social. Parca trece mai repede timpul cand faci curat in doi, cand alegi sa ii implici si pe cei din jur. O biblioteca are degeaba 100 000 de carti, daca are doar un singur cititor. Evalueaza situatia, si daca poti face ceva concret si fain acum, alege ca acest lucru sa foloseasca si altora!

Una peste alta, Luna Noua in Fecioara de acum este despre identificare, catalogare si evaluare. Despre a-ti face concret un sistem de valori care sa dureze in timp. Despre analiza lucrurilor care par detalii in viata ta, dar pe care daca le legi unele de altele capeti noi intelesuri. Despre a construi ceva, incepand de la o simpla caramida. Despre un borcan de muraturi. Despre o biblioteca in care sa stii locul si rostul fiecarei carti. Despre mine, despre tine, despre fiecare in parte, caci fiecare graunte de pamant conteaza.

Pictura : The Bookworm – Carl Spitzweg

Comments are closed