Luna Noua in Capricorn

17 ianuarie 2018

Stop. Sari !!!

Nop. De data asta nu voiam sa scriu despre Luna Noua. Dar mi-au picat ochii peste mai multe articole de acest gen. Hmmm…multe planete in Capricorn…responsabilitate si constructie. Sextilul cu Marte…energia necesara pentru a munci si pentru a pune bazele la ceva. Datorie. Respect pentru trecut. Munceste si totul va fi bine!

Recunosc, fac foarte bine la moral aceste articole. Afirmatiile positive si insamantarea unui nou proiect de Luna Noua ne mai scot un pic din cotidian…sunt ca un ceai caldut. Ooo, si ce caldut si confortabil sta Soarele langa Luna si langa Venus si in sextil cu Marte din Scorpion! Aaa…e pe acolo si Uranus care mai face cate un careu, dar sa fim Zen, sa nu lasam surprizele neplacute sa stea in calea muncii noastre…

Stop! Replay…6 planete in Capricorn…Saturn in conjunctie cu Lilith si cu Mercur, ultimul in sextil cu Neptun din Pesti. Pluton sextil Jupiter din Scorpion. Luna Noua in conjunctie cu Venus si in sextil cu Marte din Scorpion…Stop! Replay…Seteaza-ti intentiile pentru a construi ceva si fii perseverent in ciuda obstacolelor care se vor ivi… Stop! Replay…

Suntem cu totii angrenati in diverse structuri sociale: un servici, o casnicie, rate la banci, obligatii fata de alte persoane. Ne trezim dimineata, ne bem cafeaua, ne imbracam cu ce trebuie sa ne imbracam, ne incaltam, descuiem usa, incuiem usa…orasul cenusiu, blocurile inalte care ne inconjoara si pe care de obicei le ignoram pentru ca déjà ne-am invatat cu ele…servici, colegi, sefi, subalterni…casa, masa, copii, sot, sotie…descuiem usa…incuiem usa…Luna Noua ne face sa muncim mai cu spor…ceva probleme in fundal, dar trebuie sa ne construim solid viitorul pe baza trecutului. Stop! Replay…Luna Noua in Capricorn… Stop! Replay…

Stop! Please, stop!!!!

Opriti-va pentru o secunda si uitati-va in spate, peste umar. Nu, nu glumesc! Uitati-va in spate peste umar…Ce vedeti?
“Nimic.”
Cum nimic?
“Nimic in mod deosebit care sa merite mentionat…”

Inconjunctia aia dintre Marte in Scorpion si Uranus din Berbec o vede cineva?

“Unde? Peste umar la mine?”

Nop, in astrograma momentului de Luna Noua in Capricorn din 17 ianuarie 2018. E baza unui triunghi care are drept varf Luna Noua.

“Asa, si? Ce-i cu asta? Pe mine de ce m-ai pus sa ma uit peste umar?”
Ca sa-mi zici ce vezi acolo!
“In nici un caz inconjunctia aia, sau cum ii zici tu…”
Ok, si atunci ce vezi?
“Nu stiu, ca m-ai ametit de cap! Unde, in spatele meu? Biblioteca…carti…sau…cratiti…sau…un calculator..o pisica…copilul… Dar care-i legatura cu Luna Noua in Capricorn? Si ce inseamna inconjunctia asta ca nu pricep nimic!”

Stop! Replay…

Te uiti zilnic poate peste umar in spatele tau, dar nu mai observi nimic deosebit.
Ne uitam peste astrograma momentului si nu observam baza, fundamentul acestei Luni Noi: inconjunctia dintre Marte si Uranus. Ne-am obisnuit sa ignoram inconjunctiile intr-o astrograma pentru ca nu le dam importanta.

Ne-am obisnuit sa nu luam in seama lucrurile care exista de mult timp in jurul nostru si care fac parte din peisajul zilnic. Bun, si cum ne dam seam ace e important daca tot ne-am obisnuit atat de mult cu acel lucru, om sau idée, incat nu le mai dam nicio importanta? Raspunsul este simplu. Uita-te din nou in spatele tau, peste umar: daca ceea sau cine e acolo ar disparea maine, ar avea vreo importanta?

Stop. Forward.

Mie mi se pare ca acest moment de Luna Noua ne zguduie din temelii anumite notiuni de siguranta care faceau parte din viata noastra.

Suntem obisnuiti cu anumiti parametri, ne simtim confortabili in rutina zilnica, in structura sociala din care facem parte. Luna Noua in conjunctive cu Venus in Capricorn si in sextil cu Marte din Scorpion.

Dar ceva erupe surprinzator. Luna Noua in careu cu Uranus din berbec.

Si ne face sa ne reevaluam viata, sa ne dam seama cat de important e sau nu e un lucru, un om, o idée, o situatie in viata noastra. Uranus in Berbec in inconjunctie cu Marte din Scorpion.

De renuntat, va trebui sa renuntam la ceva, ca vrem, ca nu vrem, la momentul de Luna Plina din 31 ianuarie cand Soarele va fi in conjunctie cu Nodul Sud in Varsator.

Acum se zguduie pamantul sub talpile noastre.

Stop.
Respira.
Pregateste-te.
Sari !

Comments are closed