Luna Noua in Capricorn 10 ianuarie 2016

„Am învațat că toată lumea vrea să trăiasca pe vârful unui munte, fară să știe că adevărata fericire este in felul in care urci pantele abrupte spre vârf.” Gabriel José García Márquez

Momentul de Luna Noua este propice setarii de noi intentii. Pe data de 10 ianuarie Luna Noua este in Capricorn, asa ca sunt aduse in prim plan dorintele de a realiza ceva cu multa munca si seriozitate. Saturn, guvernatorul Capricornului este in conjunctie cu Venus, in Sagetator. Inca odata este accentuata ideea ca pentru a te putea bucura de viata, trebuie sa fii responsabil, chibzuit, rabdator in urmarirea telurilor tale.

Luna Noua in CapricornSoarele si Luna sunt in conjunctie cu Pluto si in trigon cu Jupiter retrograd si Nodul Nord din Fecioara, iar Mercur retrograd tocmai a revenit si el in Capricorn. Setare de noi intentii, dar pe baza unor idei mai vechi. Poate fi ceva ce iti doresti de mult, dar nu ai avut niciodata timpul sau curajul necesar.

Se creeaza o tensiune care pune presiune pe intentiile tale si elibereaza energia necesara pentru a te urni din loc, chiar daca acest lucru aduce cu sine sacrificii materiale (Uranus din Berbec e in careu cu Luna Noua din Capricorn, dar in trigon cu Saturn si Venus din Sagetator). E posibil chiar sa fii nevoit sa faci fata unor frici interioare (Luna Noua in careu cu Lilith din Balanta), pentru a reusi sa-ti vindeci rani mai vechi (Luna Noua in sextil cu Chiron din Pesti). Sa nu uitam ca pentru a escalada un munte, trebuie sa trecem peste frica de inaltime.

Luna Noua este propice pentru setarile de intentii, dar pentru a trece la actiune e cel mai bine sa asteptam sa treaca intai 48 de ore de la acest moment, ca “sa se limpezeasca apele” cum se spune in popor.

Metaforic vorbind, muntele pe care trebuie sa urci in luna ce urmeaza poate tine de:

– cariera, imagine publica – Berbec
– calatorii, evolutie spirituala – Taur
– transformari personale si initiere in mistere – Gemeni
– relatie de iubire, parteneriate de orice fel – Rac
– service, job, sanatate – Leu
– partener, dragoste, cerere in casatorie – Fecioara
– camin, casa, familie – Balanta
– drumuri scurte, frati sau surori – Scorpion
– bani, realizari din munca proprie – Sagetator
– realizari la nivel personal – Capricorn
– prieteni, relatii sociale – Varsator
– secrete, lucruri tainice sau care tin de trecut – Pesti

Bineinteles, acestea sunt doar idei extrem de generale. Trebuie sa priviti propria astrograma natala pentru a primi un raspuns personalizat.

Imagine: “Revelatia” – Boris Koodrin

Comments are closed