Luna Noua in Berbec

16 aprilie 2018

Arhetipul femeii razboinice
Luptatoarea

Odata la 28 de zile, cand Soarele se intalneste cu Luna, incepe un nou ciclu emotional. De fiecare data pe cer sunt si alte tranzite interesante si poate chiar mai puternice. Energia Lunii Noi ne arata in schimb felul cum ne raportam emotional la contextul astral.

In acest moment sunt tranzite cu influente diverse si interesante. Careurile multiple care se formeaza intre planetele din Berbec si cele din Capricorn au fost intens dezbatute in ultimele zile si am cam vazut rezultatele, din pacate. Mercur tocmai a intrat in miscare directa, dar careul la Saturn ii pune frana si creeaza frustrare si dificultati in comunicare. Marte isi revarsa energia, prins intre doua planete grele, ambele stationare, pe punctual de a retrograda, si avem impresia ca nimic nu ne iese asa cum ne-am dori, ca inotam cumva impotriva curentului. Soarele e in conjunctie cu Uranus in Berbec, zodie guvernata de Marte: motoare turate la maxim, nevoia de schimbare. Dar e in acelasi timp in careu cu Pluto atat de saturnian in Capricorn: transformare interioara puternica. Asadar, de aceasta data, reactia emotional a Lunii Noi are si un character psihologic prin adaugarea in ecuatie a lui Pluto. Pe de alta parte, Luna Noua are loc in Berbec, zodie asociata destul de putin cu exprimarea emotionala. Si ca sa fie meniul complet: Chiron se pregateste sa intre in Berbec, Lilith e punct mijlociu intre Marte si Pluto si in conjunctie cu acestea, iar Eris sta exact langa Soare si Luna: rani vechi de vindecat, tabu-uri de dezgropat, complexe interioare de rezolvat.

Daca ar fi sa asociez un tipar feminine Lunii noi din Berbec, gandul ma duce la amazoane, la femeile razboinice. Acestea preluau o multime de caractere masculine, martiene: erau curajoase, luptau cot la cot sau impotriva barbatilor pentru libertatea si salvarea unei natiuni, iar pentru aceasta isi sacrificau de multe ori ceea ce am numi caracterele feminine, venusiene: eleganta, placerile zilnice, familia. Asemenea femei pot exista si in ziua de azi, chiar daca nu se mai duc la razboaie propriu-zise. Cand ne gandim la ele le numim femeile-barbat, femei masculinizate sau barbati cu fusta. Au un caracter extrem de puternic, pot infrunta probleme grele, lupta pentru ceea ce isi doresc. Barbatii sunt intimidati in fata lor. De cele mai multe ori creeaza mai degraba sentimente de teama sau de admiratie si respect, decat de dragoste sau afectiune. Insufla curaj si optimism. Arhetipul femeii puternice. Arhetipul Lunii Noi in Berbec in general. Pe o astrograma feminina gasim trasaturi specifice si la Venus in Berbec sau la un Marte puternic pozitionat si aspectat.

Am stat de multe ori si m-am gandit care este esenta acestui arhetip feminin. Ca in definitiv multe dintre noi, femeile, suntem curajoase, luptam pentru ceea ce ne dorim in viata, infruntam greutati. Cu aceasta ocazie a Lunii Noi de acum, intrebarea a revenit in gandurile mele. V-ati gandit oare ca si ele plang, sufera, simt durerea, umilinta, greutatile, la fel ca si celelalte femei? Cat de gresit este sa gandesti: da, ea e o femeie puternica si razboinica ca asa e ea, puternica, i-a pus Dumnezeu mana in cap si a inzestrat-o cu aceasta calitate si trece peste toate mai usor. Nu-i chiar asa! Cand tai in carne vie, tot sange curge si tot doare. Exact la fel. Asadar ce le face sa fie luptatoare? Care este esenta acestei Luni Noi?

Faptul ca se ridica atunci cand sunt in genunchi. Odata, si inca odata, si inca odata.

Uitati-va la fotografia aleasa pentru a ilustra acest articol. Mi se pare cea mai graitoare imagine a Luptatoarei. Este si mesajul transmis de aceasta Luna Noua. Esti puternica daca reusesti sa mergi mai departe. Sa fii invinsa, si totusi sa te gandesti cum te ridici. Sa ai rani si dureri vechi, dar sa fii capabila sa le depasesti. Sa te gandesti la luptele pe care le vei castiga in viitor, nu sa plangi dupa cele pierdute in trecut.

Imagine: For Honor warden – Fanart by Kim Junghun

Comments are closed