La ce te gandesti ? Mercur in Taur

Veronica Veronese

Veronica Veronese

In ultimul timp influentele astrale ale planetei Mercur ne-au cam pus pe ganduri. Aflandu-se in zodia Taur, pamant fix, ideile noastre tind mai mult catre lucruri practice, dorim sa valorificam in mod concret anumite planuri sau incercam sa ne dam seama cam cat “face” persoana si viata noastra. Luna plina din 29 aprilie, chiar langa Mercur, a reliefat si mai mult aceste dorinte si nevoi.

Am ales sa ilustrez aspectele pe care le face Mercur cu alte planete in aceasta perioada cu tablourile luiDante Gabriel Rossetti (12 mai 1828 – 9 aprilie 1882).  Poet si pictor prerafaelit, el picteaza in general femei, dar nu in ipostaze senzuale, nici nu le surprinde in actiuni obisnuite de zi cu zi. Picturile sale te fac sa-ti pui intrebarea: “Oare la ce se gandeste oare?” Vezi clar ca pe chipul acestor femei se oglindeste o idee, o hotarare, un vis sau o emotie. Pictorul are in astrograma natala Soarele, Mercur si Luna in Taur.

Mercur conjunct Soare in Taur

25 aprilie

Gandurile si ideile sunt indreptate in special asupra propriei persoane, ego-ul este puternic, incercam sa ne analizam si sa vedem ce putem face prin forte proprii.

Monna Pomona

Monna Pomona

Mercur in Taur sextil Neptun in Pesti

26 aprilie

Gandirea este intuitiva, suntem visatori si sensibili. Activitatile artistice si literare sunt favorizate.

Reverie

Reverie

 

Mercur  in Taur trigon Pluto Rx in Capricorn

29 aprilie

Creste capacitatea de investigatie interioara, au loc conversatii revelatoare, se pot pune la punct anumite strategii. Putere deosebita a cuvantului si a gandului. Ne gandim ce anume putem transforma, in sensul de revalorificare practica, in interiorul nostru.

Water Willow

Water Willow

Mercur conjunct Luna in Taur

29 aprilie

Constientizarea emotiilor, dorinta de a vorbi despre problemele sufletesti.

Joli Coeur

Joli Coeur

Mercur  in Taur sextil Jupiter in Rac

30 aprilie

Gandire pozitiva, optimism, expansiune a ideilor. Dar si conectare la Divinitate, rugaciune, meditatie.

Beata Beatrix

Beata Beatrix

Mercur in Taur sextil Chiron in Pesti

1 mai

Capacitate de vindecare a ranilor interioare prin cuvinte. Vorbiti cu cineva despre ce va doare sau fiti alaturi de cineva care are nevoie de sprijin

Aurea Catena

Aurea Catena

Mercur  in Taur opozitie Saturn Rx in Scorpion

2 mai

Critica si autocritica interioara. Vechi tensiuni inconstiente si nerezolvate ies la iveala. Esti pus fata in fata cu asumarea responsabilitatilor. Te simti blocat sau intarziat pentru moment.

Lady Lilith

Lady Lilith

Nu uitati ca in aceasta perioada, Mercur fiind in zodia de pamant a Taurului va poate ajuta sa va concretizati in mod practic mai usor ideile.  Odata fixate, planurile si tot ce se implementeaza acum prind radacini puternice. Nu va dovediti insa inflexibili sau prea rigizi, fiti deschisi la schimbare sau catre ideile altora.

The Blue Dress

The Blue Dress

 

 

Comments are closed