Jupiter in miscare directa in Scorpion

Un Vulcan subacvatic care erupe

Dupa o lunga si incomoda retrogradare, Jupiter isi reia in sfarsit mersul direct. Este un pas important din traseul jupiterian prin Scorpion. Privind retrospectiv, trebuie sa punctam cateva momente importante, pentru a avea o imagine de ansamblu.

Jupiter a intrat in Scorpion pe 10 octombrie 2017. Jupiter aduce o energie de expansiune, deschide drumuri, este extrovertit si jovial. Pe de alta parte are tendinta de a exagera, amplificand lucrurile dincolo de limita lor normala. Scorpionul este o zodie introvertita, analitica si prudenta in exprimare. Jupiter in Scorpion e ca si cum ai face un foc in apa. Asa, la prima vedere, zici ca apa stinge focul, ca nu-i mare chestie, predomina trasaturile scorpionice si gata. Ce te faci insa cand foc inseamna Jupiter, deci e ditamai parjolul? Pe de alta parte, daca ne uitam la aspectele principale pe care le va face cu alte planete grele, Jupiter se simte confortabil in Scorpion. Trigonul la Neptun din Pesti ii adauga viziune. Sextilul la Pluto din Capricorn ii da o forma si-l stabilizeaza. Planetele cu o miscare mai rapida vor veni insa si vor puncta diverse evenimente.

Toate acestea m-au facut sa ma gandesc la un Vulcan subacvatic. Toti am auzit de vulcani aflati in exterior, dar oare stiti ca exista peste 5000 ingropati adanc in oceane? Sunt mult mai greu de studiat datorita pozitiei lor si din cauza asta mai misteriosi, dar si mai fascinanti. Au rabdare sute si mii de ani pana erup. Atunci cand insa o fac, nu vedem un spectacol de foc si flacari, ci un nor imens de fum si un zgomot asurzitor. De multe ori atunci cand un Vulcan subacvatic erupe, da nastere unei insule si formeaza astfel un nou habitat natural. Focul din apa.

La nivel personal, Jupiter, guvernatorul Sagetatorului reprezinta intelepciunea care vine odata cu maturizarea, sistemul nostru de valori. Este Focul spiritual care ne deosebeste de animale. Scorpionul este misterul din noi, din apele noastre adanci subconstiente. Jupiter in Scorpion ne ajuta sa ne formam un sistem de valori aliniat la cerintele noastre interioare. Scoatem din adancul nostru ce este necesar pentru a evolua spiritual inspre exterior, inspre social. Se poate lucra in aceasta perioada foarte bine cu un consilier pentru dezvoltare personala. Atentie, asa cum Jupiter are nevoie de un an pentru a traversa Scorpionul, tot asa, dezvoltarea personala se face in timp, este un proces. Acest proces a inceput, asa cum am scris mai sus, pe 10 octombrie 2017.

Pe 10 decembrie 2017 Jupiter a juns la gradul 13 in Scorpion. Incepe ciclul retrogradarii. Este acelasi grad pe care va reveni la miscarea directa, dupa perioada de retrogradare. Jupiter incepe acea parte a procesului prin care focului i se da o insemnatate la nivel interior. Vulcanul subacvatic incepe sa fiarba, dar nu exista niciun semn exterior, nimeni nu-si da seama de asta.

Pe 9 martie 2018 Jupiter a intrat in miscare aparent retrograda la gradul 23 Scorpion. Focul din interiorul vulcanului fierbe si incep sa se vada semnele unei viitoare eruptii pentru cei care stiu cum si unde sa se uite si sa observe. La nivel personal, ne simtim presati, frustrati, manipulati. Exista o mare nevoie de exprimare, dar nu o putem face din cauza fricilor interioare, asa ca dam vina pe altcineva. Vrem sa spunem ce avem pe suflet, dar ne dam seama ca nu putem exprima exact ceea ce simtim pentru ca nu ne intelegem noi pe noi insine. La nivel social, sunt tot felul de jocuri politice de culise. Care pe care, cine-i mai puternic, cine stie sa manevreze lucrurile mai bine…

(Un lucru foarte interesant de observat: Jupiter retrogradeaza pe gradele 23 – 13 Scorpion. Exact pe aceleasi grade a retrogradat si Saturn cand a fost in Scorpion. Uitati-va in trecut la perioada octombrie 2013 – noiembrie 2014. Acum iese la lumina ceva de atunci.
Si inca ceva care sa va dea de gandit: actualul ciclu Jupiter Pluto a inceput in Sagetator, in decembrie 2007, la gradul 28 Sagetator. La gradul 27 Sagetator a retrogradat anul trecut Saturn. Si ciclul Jupiter Saturn se incheie in martie 2020, print-o noua conjunctie a lor in Capricorn. Saturn, guvernatorul Capricornului va fi si el atunci in conjunctie cu Jupiter si Pluto.) Aceste ultime idei le-am pus intre paranteze din mai multe motive: ele se adreseaza in special celor mai avansati in astrologie, iar pe de alta parte, la nivel de asimilare la nivel individual a informatiei, ar fi necesar consultatie cu astrograma personala in fata, nu doar un articol general scris.

Sa revenim. Dupa ce am facut o trecere in revista a evenimentelor astrologice de pana acum legate de miscarea lui Jupiter prin Scorpion, sa vedem ce se intampla in acest moment.

Jupiter revine in miscare directa. Si toata energia acumulata explodeaza. Vulcanul subacvatic erupe. Nu vedem flacari insa, ci este un spectacol invaluit in fum si cu un zgomot asurzitor. La nivel personal, o simtim ca o eliberare, ca o descatusare. Nu intelegem exact ce se intampla acum, dar simtim ca trecem la un nivel superior, in functie de astrograma personala. Acest lucru se intampla pe un anumit domeniu. La nivel social, avand in vedere ca Scorpionul guverneaza casa 8, casa banilor altora, putem observa evenimente la nivel de legi ce tin de finante, de interese financiare. Lovituri de imagine cu privire la persoane publice care au legatura cu finantele si cadrul legal anti-coruptie. Va rog sa observati ce s-a intamplat acum cu Laura Codruta Kovesi. Puteti analiza si traseul ei de pana acum in functie de tranzitele amintite anterior.

Ce urmeaza?

Pe 7 septembrie Jupiter va face sextil la Pluto din Capricorn. Metaforic vorbind, ia nastere insula vulcanica. Personal, vedem rezultatul spiritual benefic al procesului jupiterian prin care trecem.

Pe 6 octombrie 2018 Jupiter ajunge iar la gradul 23 Scorpion, grad la care a intrat in miscare aparent retrograde (in 9 martie 2018). Abia acum se incheie ciclul retrogradarii. Intelegem exact la ce ne-a folosit tot acest proces. Insula vulcanica este trecuta pe harta lumii oficial si incepe sa faca parte din habitatul natural.

Asadar Jupiter iese acum din retrogradare in Scorpion. Lucruri ascunse ies la iveala. Ce fel de lucruri? Pot fi informatii din subconstient care te ajuta sa iei o decizie. Pot fi raspunsuri pe care le asteptai si pe baza carora vei lua o decizie mai tarziu. Pot fi plati pe care le ai de dat sau de incasat. Poti sa iesi dintr-o situatie in care te simteai blocat. Un nou drum spiritual care se deschide.

Foto: Un vulcan subacvatic care erupe.

Comments are closed