Intrarea planetei Venus in Taur si conjunctia acesteia cu Uranus

Despre intrarea planetei Venus in Taur si conjunctia acesteia cu Uranus,
~ despre marketing si comportamentul consumatorului
~ si despre doamna Adriana Manolica, profesoara mea preferata din facultate.
Ca un preambul la intrarea planetei Venus in Taur si apoi conjunctia acesteia cu Uranus, astazi o sa va prezint un videoclip deosebit de interesant. Doamna Adriana Manolica, profesor la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, departamentul Marketing, ne vorbeste cu profesionalism si caldura despre o tema actuala: “Focus pe consumator: Marketing.0”. Nu va speriati, pe cat de tehnic este titlul, pe atat de interesant si facil de inteles este continutul. Nu trebuie sa aveti cunostinte de specialitate, nu e un videoclip doar teoretic si plictisitor. Doamna profesoara ne prezinta cu entuziasm si caldura o tema deosebit de actuala: cum sa intelegi categoriile de consumatori, pentru a-ti vinde produsele pe piata actuala. Ca o mica provocare, ascultati si confirmati daca va potriviti ca profil uneia din generatiile X, Y, Z (de la minutul 12 incolo, in videoclip).

Ce legatura are acesta prezentare cu astrologia?
Pentru mine, astrologia este energie vie, in continua miscare si evolutie. Incerc sa nu ma limitez doar la informatiile si notiunile vechi, pentru ca traim intr-o lume care se schimba cu rapiditate, intr-o lume in care apar mereu noi idei si oportunitati. Iar acestea trebuie integrate in teoria astrologica. Astfel, in manualele clasice de astrologie gasim informatii despre domeniul de vanzari cu referire la Mercur, zodia Gemeni si casa 3. In prezent vanzarile au evoluat, a aparut notiunea de marketing, care include mult mai mult.
“În accepțiunea generală, marketingul reprezintă “știința și arta de a convinge clienții să cumpere”. Philip Kotler definea marketingul ca “un proces social și managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obțin ceea ce le este necesar și doresc prin crearea, oferirea și schimbul de produse și servicii o anumită valoare”. Simplist, marketingul reprezintă “arta și știința de a vinde”. “ (Wikipedia)
Observam asadar ca nu ne mai putem limita doar la Mercur, Gemeni, casa 3 (comert, vanzare). Trebuie sa ii luam in considerare si pe Uranus, Varsator sau casa 11 (proces social), Venus, Taur, casa 2 (produse si servicii de o anumita valoare). In plus, trebuie studiat comportamentul consumatorilor, si aici ne uitam la psihologia lor, in speta Pluto, Scorpion, casa 8. Toate acestea trebuie analizate in contextul obiceiurilor de consum (Saturn), dar si a gasirii noilor oportunitati pe piata (Jupiter).
La nivel de tranzite, Venus intra in Taur, miercuri, 14 aprilie. Va forma urmatoarele aspecte, rand pe rand: conjunctie la Uranus din Taur, careu la Saturn si Jupiter din Varsator, trigon la Pluto din Capricorn). Este clar ca trebuie sa analizam si sa invatam cum sa ne vindem marfa, cum sa ne valorificam pe noi, ca persoane, in societate. Tot complexul acesta de aspecte ale planetei Venus in Taur ma duce cu gandul la ideea de marketing personal. Si atentie sporita la a-ti analiza felul in care actionezi ca si consumator. Invata sa faci diferenta intre nevoile tale. Asta privind dinspre Venus inspre planetele grele cu care face aspecte. Invers, privind dinspre planetele grele inspre Venus, e interesant de observat cum va fi manevrat omul simplu prin presiunea economica a societatii (careul la Saturn), cum vor fi manipulate comportamentele de consum (trigonul la Pluto), cum vor fi implementate noi forme economice (conjunctia cu Uranus) si ce restrictii se vor ivi (careul la Jupiter).
Dincolo de tranzite, pe mine upgradarea informatiilor ma ajuta in consultatii. Intelegand ce e ala marketing, de unde anume imi culeg informatiile din punct de vedere astrologic, pot analiza foarte bine profilul vocational, daca observ tendinte si talente spre acest domeniu. Acum, in societatea in care traim, nu mai putem zice cuiva doar simplist ca ar fi bun in domeniul vanzarilor sau in sfera economica. Trebuie sa fim capabili sa analizam daca e vorba de marketing, management, public relations, public speaking, brand specialist, social media marketing, personal marketing, etc … cu toate deosebirile si nuantarile dintre ele.
PS: Multumiri speciale doamnei Adriana Manolica, care mi-a fost profesoara acum 20 de ani, care “imi ridica la fileu” provocari frumoase si acum, dupa atatia ani.

Comments are closed