Emotia zilei 17 ianuarie 2016

Luna in Taur

emotia_zilei_17_ianuarie_2016“Nu se cheamă bogăţie ceea ce se poate pierde. Numai comoara minţii, a sufletului tău, câştigată prin citirile tale, este adevărata bogăţie, căci ea nu se pierde, nu se prăpădeşte niciodată.” (Leonardo da Vinci)

Astazi Luna ajunge in Taur, de unde face opozitie la Marte din Scorpion si sextil la Neptun din Pesti. Creste nevoia de securitate emotionala in opozitie cu dorinta de control. “Am nevoie de liniste, de comfort, de stabilitate.” Bun, si ce faci ca sa le obtii? Opreste-te un pic din goana asta dupa bani sau lucruri materiale si da-ti voie sa realizezi ca valoarea ta sta in tine, trebuie sa o manifesti inspre exterior, nu sa alergi ca nebunul dupa obiecte care sa-ti acopere nevoi emotionale interioare.

Astazi e bine sa-ti pui intrebarea: “Ce ofer eu lumii, care este bogatia mea interioara?”

Cartea din imagine se numeste The Codex Leicester, apartine lui Leonardo da Vinci si a fost cumparata de Bill Gates cu peste 30 milioane de dolari.

Ceea ce a lasat Leonardo da Vinci ca mostenire omenirii este mult mai de valoare decat banii in sine. Inestimabile in ziua de azi, teoriile sale uimesc si fascineaza in continuare. Daca sa zicem ca la moartea lasa o avere echivalenta cu 30 milioane de dolari, cu siguranta ca in ziua de azi aceasta nu mai exista, fiind deja risipita.

Bill Gates, cel mai bogat om din lume la un moment dat, a inteles ca o mica parte din valoarea spirituala lasata de Da Vinci in urma face mult mai mult decat o avere masurata in bani.

Multa lume spune ca Luna in Taur are legatura cu banii sau cu posesiunile materiale. Gresit. Este comoara din sufletul tau, ceea ce poti tu oferi celorlalti ca plus valoare.

 

Comments are closed