Emotia zilei 14 ianuarie 2016

Luna in Pesti, 13 – 27 grade

emotia_zilei_14_ianuarie_2016“De cele mai multe ori ne complicăm existenţa încercând să ne regăsim în trecut sau în viitor, dar foarte rar în prezent. Ne-am învăţat să ignorăm prezentul, să nu trăim în el, ci să aşteptăm ceva mai bun de la viitor, sau să ne regretam trecutul.” (autor necunoscut)

Ziua de azi, 14 ianuarie este una foarte interesanta. Din punct de vedere astrologic se pune acentul in special pe Axa Destinului. Nodul Nord e la 23 grade Fecioara, Nodul Sud, la 23 grade Pesti. In conjunctie cu Nodul Nord este Jupiter Rx, la grad perfect, in conjunctie cu Nodul Sud este Luna, aceasta din urma trecand tot azi si peste Chiron. Tot la gradul 23, dar in Capricorn, are loc conjunctia Soare – Mercur Rx, care este in trigon cu Nodul Nord si in sextil cu Nodul Sud. Venus din Sagetator se desparte incet de conjunctia cu Saturn, dar incepe sa formeze un careu in T cu Axa Destinului.

Este o zi in care ne gandim foarte mult la viitor, dar prin prisma trecutului. Rani mai vechi care nu s-au vindecat isi cauta inca raspunsul si ne fac extrem de sensibili emotional. “As putea incepe o noua relatie, daca nu m-as mai gandi atat de mult la fosta.” sau “Mi-as dori un camin nou, dar mi-e frica sa nu se darame ca si cel vechi”.

E asa o dorinta profunda sa se intoarca si la noi norocul odata (Nodul Nord conjunct cu Jupiter Rx in Fecioara), ca sa reusim sa trecem peste suferintele din trecut (Luna trece peste Chiron si Nodul Sud din Pesti), incat uitam ca de fapt traim in prezent (conjunctia Soare – Mercur Rx in Capricorn), ca suntem constructorii propiului nostrum viitor (Soare si Mercur in trigon la Nodul Nord) pe baza experientelor din trecut (Soare si Mercur in sextil Nodul Sud). “Pot incepe o relatie noua, pentru ca nu ma mai gandesc la fosta”. ” Construiesc un camin nou, pentru ca acum, dupa ce l-am pierdut pe cel vechi, am experienta sa-l fac sa dureze”.

O zi cu extrem de multe constientizari pentru prezent, daca stii sa-ti construiesti viitorul, pe baza trecutului.

O zi cu multa melancolie, daca visezi la un viitor care sa te scape de trecut.

Pictura: Mikalojus Konstantinas Ciurlionis – “Kings’ Fairy Tale”

Comments are closed