Emotia zilei 12 februrie 2016

Luna in Berbec

emotia_zilei_12_februarie_2016“A fost o vreme când am crezut că fericirea mi se cuvenea datorită calităţilor mele. Şi, neobţinând-o, am socotit asta nu un nenoroc, ci o nedreptate care mi se făcea. M-am revoltat, dar destul de repede am constatat că lumii îi era indiferentă revolta mea în aceeaşi măsură ca şi nefericirea mea.” Octavian Paler în “Viaţa pe un peron”

Fiecare dintre planete ne spune o poveste.

Ce-mi place mie la energia Lunii este ca ne dezvalui povestea emotiilor noastre din spatele a ceea ce gandim sau facem. De multe ori, atunci cand intrebam pe cineva: “Cum a fost evenimentul X ?”, raspunsul este unul de genul: “M-am simtit extraordinar” sau “Am plans” sau “M-a afectat mai mult decat imi inchipuiam”. Evenimentele vin si trec. Impactul emotional este cel care lasa urme in noi insine.Zi dupa zi, nu are cum sa se intample lucruri mereu noi sau deosebite. Dar zi de zi traim si simtim viata pana in adancul sufletului prin emotiile si starile care palpita in noi. Poate ca la sfarsitul unei zile, cand te intreaba cineva: “Ce ti s-aintamplat azi?”, nici nu mai stii exact sau nu mai are importanta. Dar daca intrebarea este: “Cum te-ai simtit azi?”, ai vrea sa povestesti, sa spui ce ai pe suflet, stii daca esti vesel sau trist, implinit sau dezamagit.

In data de 12 februarie 2016, Luna se afla in Berbec,spunandu-ne poveste unei conjunctii cu Uranus, a unui sextil cu Soarele (sextilul crescator dupa Luna Noua), a unei inconjunctii cu Marte pe de o parte, si a unui trigon cu Saturn si trei careuri cu Pluton, Venus si Mercur din Capricorn, pe de alta parte.

Reactii emotionale puternice puse fata in fata cu frica de a nu dezamagi la nivel social.

Tot ce simti azi, este mult mai vulcanic decat de obicei, intr-o zi normala (conjunctia Luna Uranus in Berbec), emotiile tale corespunzatoare Lunii Noi de acum cateva zile incep sa prinda o forma (Luna in sextil cu Soarele), dar poate ca tii mult prea mult sentimentele tale in interior (Luna in inconjunctie cu Marte din Scorpion), pentru ca asa se cuvine din punct de vedere a normelor sociale (Luna in trigon cu Saturn), ceea ce te face sa erupi, dar paradoxal, in interior, sau sa nu fii deloc inteles (Luna in careu cu Pluto si Mercur din Capricorn).

Una peste alta, ca sa priceapa toata lumea…..o zi in care nu prea pricepem ce se intampla sau de ce se intampla ceva. Si tocmai de aceea emotiile sunt exacerbate. Bate asa un vant de razvratire si de libertate, da ar fi bine daca am avea clar in cap ce ne dorim. Ne complacem intr-o situatie calduta si comoda, da am vrea sa schimbam totul. Caldut si comod, bineninteles. Asa ca urlam la Destin si ne batem cu pumnul in piept: “Fii dragut cu mine, ca eu nu stiu cum sa fac asta!” Si apoi tot noi suntem revoltati ca altii nu stiu ce-i cu noi, cand de fapt nici noi nu stim.

Ceea ce simti acum de fapt este o emotie ce spune povestea intre ce a fost si ce va sa fie. O incrucisare de evenimente care isca o revolta in sentimentele tale la confluenta dintre trecut si viitor. Regretul de a fi facut doar atat pana acum. Dorinta de a pasi pe un nou drum. Revolta interioara contra lumii exterioare.

Comments are closed