Eclipsa partiala de Soare in Rac

13 iulie 2018

Tu ai intalnit vreodata zane?

Poate ca este o intrebare utopica pentru zilele in care traim. Si totusi Destinul vine acum si ne intreaba acest lucru.Ca niste fiinte sociale ancorate in material ce suntem, raspunsul e simplu si transant:
– Nu!
Si daca eu totusi iti voi spune ca zilele urmatoare vei intalni o zana care se va intrupa din apa?
– Asta e chiar culmea! Povesti de adormit copii! Legende vechi de sute si mii de ani, de cand oamenii erau inculti si ignoranti! – probabil ca va fi raspunsul tau.
– Cei care sunteti parinti, le-ati spus vreodata copiilor povesti cu zane? V-ati intrebat de ce, cu ce-i ajuta pe copii?
– – Pai, sunt frumoase…vei raspunde. Si copii vor dormi mai bine, vor avea vise linistite, isi vor dezvolta creativitatea si increderea emotionala in sine, stiind ca langa ei este o zana care ii vegheaza.
– Si atunci cand suntem oameni mari mai avem nevoie de povesti cu zane?
– O, nu!!! Doar suntem adulti, ancorati in real, cu griji si responsabilitati, cine mai crede in zane?
– Gandeste-te mai bine… Nu cumva povestile sunt transformate in mituri si legende pentru oameni mari? Nu cumva zanele apelor capata denumiri in diverse culturi: Undine, Sirene, Nimfe, Nereide, Naiade?
– Ba da, dar tot nu sunt reale!
– Dar s-au scris tratate stiintifice despre mitologia lor, s-au publicat romane si poezii, s-au pictat tablouri! Toate acestea nu exista?
– Astea, da!
– Si atunci exista o multime de lucruri despre ceva care nu exista?
– Ei, nici chiar asa. Tratatele stiintifice au fost publicate pentru a analiza dezvoltarea spirituala a unor civilizatii, romanele sunt metafore, poeziile exprima sentimente si emotii, tablourile sunt frumoase. Sufletul uman are nevoie de toate acestea. Are nevoie sa se exprime.
– Dar sufletul exista?
– Sigur ca da!
– Arata-mi, te rog, si mie sufletul tau. Ce forma are, ce culoare, ce dimensiune, unde e situat?
– Pai sufletul e…suflet. N-am cum sa ti-l arat fizic!
– Atunci nu exista! E doar o poveste, la fel ca zana apelor…

Stau si ma uit pe astrograma momentului Eclipsei de Soare, adica la conjunctia Soare Luna in apropierea Nodului Nord. Aceasta conjunctie e in Rac (zodie de apa), in opozitie cu Pluto (planeta care guverneaza Scorpionul, zodie de apa), in trigon cu Neptun in Pesti (zodie de apa) si cu Jupiter in Scorpion (zodie de apa). Cum oare as putea exprima in cuvinte toata aceasta energie acvatica? Cum poti da o forma apei in starea ei naturala, fara sa o pui intr-un tipar lingvistic? Cum poti explica ceva care trebuie simtit, nu inteles? E oare mai putin important acest tranzit, daca el creeaza o emotie, si nu un eveniment? Sa nu intelegem de aici ca nu se va intampla nimic concret, material, ci ca de data aceasta emotia da nastere actiunii si nu invers. Soarele este eclipsat de Luna. Simtim ceva atat de puternic, incat vom reactiona pornind de la aceasta.

Trigonul Soare Luna – Neptun deschide un canal energetic extrem de subtil pentru intuitii, proiectii, viziuni. Opozitia Soare Luna – Pluto ne fascineaza si ne invaluie in mister, si ne face sa cautam adevarul din spatele iluziilor. Trigonul Soare Luna – Jupiter arunca ca un Vulcan in exterior emotiile acumulate. Nu avem cum sa gandim logic sau cum sa intelegem ceva (Mercur din Leu e in careu cu Jupiter si in inconjunctie cu Neptun). Daca va uitati si analizati rational dialogul de mai sus, este o eroare formala de logica. Iar ca reactie, e tocmai lipsa de reactie pentru viitor, adica te sperii, fugi, dai inapoi, renunti, te ascunzi, negi, contrazici, cauti scuze (Soarele este eclipsat, Uranus e in careu cu Marte Rx de pe Nodul Sud). Asta e ceea ce face un om modern si material in fata unui moment de Gratie Divina intrupat in propria sa umanitate: Emotia.

Ai avut dreptate, dragul meu cititor, atunci cand la inceputul articolului mi-ai spus ca nu vei intalni o zana intrupata din apa. Dar aceasta Eclipsa iti faciliteaza intalnirea unei Emotii intrupata din Suflet, o Emotie atat de pura si de puternica incat ar putea fi creata de intalnirea cu o zana. Gandeste-te: daca ar veni o zana la tine, cum ti-ai imagina-o?, ce ti-ar zice?, ce i-ai raspunde?, cum te-ai simti? Acea zana e de fapt Sufletul tau.

Si Sufletul tau exista!

Iar zana e povestea lui.

O Luna Noua minunata va doresc!

Imagine: Water – Jonathan Earl Bowser

Auditie muzicala: Sleepsong – Secret Garden

 

Comments are closed