Eclipsa de Soare in Sagetator – 14 decembrie 2020

 

De cand am privit prima data astrograma momentului Eclipsei, nu-mi pot scoate din minte imaginile cu Festivalul de la Rio. Hola, hola, eee! sexy lady!!! Adica, Helloooo!!!, o Luna dodoloață, infocata si sclipitoare, care-i ia fata Soarelui, in Sagetator, dand dovada de o energie debordanta (trigon Marte), miscandu-se fara incetare (in conjuctie cu Mercur), pana ne ia mintile (careu Neptun).

 

 

Da, stiu, politically correct, ar fi sa scriu asa:

“Pe data de 14 decembrie 2020, la ora 18:16 are loc Eclipsa de Soare in Sagetator, la gradul 23:08.

Eclipsa corespunde momentului de Luna Noua (Luna in conjunctie cu Soarele in Sagetator), la doar 3 grade si ceva de Nodul Sud (care este la gradul 19:57 Sagetator). Eclipsele au caracter karmic, pentru ca sunt in apropierea Axei Destinului, iar efectele lor se intind pe o perioada de 6 luni, pana la un an. Sagetatorul este un semn de foc mutabil, plin de energie, asa ca sa ne asteptam la evenimente importante. Guvernatorul Sagetatorului este Jupiter, care se afla acum in Capricorn, in conjunctie cu Saturn, pe ultimele doua grade, si pregatindu-se sa intre in Varsator. Acest lucru creste greutatea momentului prin efectele sale sociale ample pe termen lung. Mercur, guvenatorul Gemenilor, in care se afla Nodul Nord, este in conjunctie cu Nodul Sud, Luna si Soarele. Comunicarea este la cote maxime, scotand la iveala secrete din trecut si iscand scandaluri cu privire la libertatile sociale si dreptul la opinie. Eclipsa este in trigon cu Marte din Berbec, adaugand curaj si avant faptelor noastre, dorinta de a lupta pentru idealurile noastre. Eclipsa este in careu cu Neptun din Pesti, avertizandu-ne sa nu ne amagim si sa nu punem mai presus de binele individual, binele societatii, pentru ca atunci vom ramane doar cu iluzii sociale, la nivel personal. Venus din Scorpion este in sextil cu Jupiter si Saturn din Capricorn, punand accent pe valorile durabile, care se construiesc in timp. Eclipsa are loc pe casa 6 pentru Romania (daca ridicam astrograma momentului pentru Bucuresti), in trigon cu Marte de pe casa 10: daca ai muncit consecvent si corect in trecut, acum poti culege roadele prin actiuni energice si hotarate. “

Exact asta ar scrie un Mercur corect asezat in Fecioara, consemnand cu rigurozitate si aplomb tranzitele din prezent, avand la indemana, pe birou, intr-o ordine desavarsita, toate materialele necesare, sorbind dintr-o cafeluta calda sau un suc de fructe sanatos. Si sa mor eu daca nu iubesc tare Fecioarele, ca altfel nu mi-as mai gasi in veci sosetele desperechiate, si nu ar mai face nimeni munca de cercetare care e in spatele articolelor noastre flamboaionte si stralucitoare.

Dar parca vad ca ma suna iar Flo si ma intreaba “Gazaaaa, dar ce inseamna aia cu Eclipsa? Daca-i karmic, e grav iara? Si Mercuru’ lu’ Peste’ ce face acolo, e de bine sau de rau? Imi cade iar copacul peste casa maine?”

(Nota bene: Flo e Florina, prietena mea draga, barometrul meu uman in ale astrologiei. Iubitoare de astrologie pana la stele si inapoi. Dar fara cunostinte tehnice astrologice, asa ca nu pricepe o iota din limbajul astrologic tehnic. Chietroiul meu de nadejde care ma aduce cu picioarele pe pamant intre oameni, daca ma dau prea savanta si imi scapa limbajul in sfere prea inalte, sus la cucurigu’ din deal al profunzimii mele interioare de nu mai pricepe nimeni nimic. Flo, love “iu’” si sa-mi traiesti o mie de ani de acum incolo. Aaaa, si Gaza sunt eu…de ce Doamne, iarta-ma! primesc numai diminutive de astea de gaza si gandac si bondar si albina, asta nu mai stiu, intrebati la cei din jurul meu…)

Asa ca Flo, nu ma suna, dar trage-ti ochelarii mai pe nas si citeste aici:

“De cand am privit prima data astrograma momentului Eclipsei, nu-mi pot scoate din minte imaginile cu Festivalul de la Rio. Hola, hola, eee! sexy lady!!! Adica, helloooo!!!, o Luna dodoloață, infocata si sclipitoare, care-i ia fata Soarelui, in Sagetator, dand dovada de o energie debordanta (trigon Marte), miscandu-se fara incetare (in conjuctie cu Mercur), pana ne ia mintile (careu Neptun).”

Stiti momentul ala cand vorbesti si vorbesti la telefon, si la un moment dat, dupa o ora sau doua, apelul se intrerupe. Sau momentul ala cand se blocheaza o pagina de internet sau un program si trebuie sa-i dam refresh? Vine un timp cand trebuie sa ne oprim, pentru a o lua de la capat. Sa ne oprim din munca, din alergat, din goana dupa bani, din respectarea tuturor responsabilitatilor… Iar omul nu e o masinarie. Traim intr-o societate care functioneaza insa ca o masinarie. Suntem integrati in structuri sociale, traim dupa reguli si legi, dupa standarde de performanta, ne valorizam in functie de potentialul muncii noastre. Urmarim mereu sa fim mai buni, sa facem bani, sa avem o funtie importanta, o familie perfecta, respectful societatii….Zi dupa zi, pas dupa pas, viata este o competitie cu rezultate dupa standarde de performanta. Si la un moment dat trebuie sa spunem stop, pentru ca intervene un blocaj. Si sa dam refresh vietii noastre, pentru a putea sa continuam.

Din punct de vedere socio-cultural acest lucru se reflecta foarte bine in istorie prin aparitia, din cele mai vechi timpuri, a unor adunari sociale de refulare. Li s-au spus festivaluri, targuri, carnavaluri, expozitii, spectacole, baluri, comedii, targuri. Sub o forma sau alta, indiferent de denumire, acestea au existat mereu si au avut o functie sociala foarte importanta. Sa ne amintim de Saturnalii, sarbatoarea romana, cand se suspendau toate activitatile, iar oamenii deveneau egali pentru cateva zile, stergandu-se granitele dintre sclavi si stapani pentru cateva zile. Se organiza un festival sub forma unui banchet public (convivum publicum), la care era toata lumea invitata sa participe. Rolurile stapan-sclav erau anulate sau inversate, oamenii se bucurau de toata libertatea cu privire la comportamentul lor din acele zile, exista libertatea de opinie, nimeni nu se mai gandea la ziua de maine, petreceau “aici si acum”. Facand o paralela peste timp, in ziua de azi, cel mai important festival de acet tip este Carnavalul de la Rio de Janeiro. Explozie de lumini, costume, dans si voie buna, accentul cade acum nu pe egalitatea dintre oameni, ci pe nevoia de a evada din cotidian, din munca. Dar oricum am privi lucrurile, este tot o eliberare din ierarhiile sociale. Mai caldut, mai asezat si mai in conventiile sociale este sarbatoarea Craciunului, cand oamenii impodobesc casa si bradul si se aduna in grupuri sociale pentru a comunica.

Oamenii muncesc, respecta reguli si norme sociale, si e normal asa. Dar avem nevoie din cand in cand de un refresh, de o descatusare, de o recalibrare. Avem nevoie de un boost de energie, sa ne reincarcam bateriile, sa mai uitam de griji pentru a ne reechilibra emotional. Avem nevoie sa ne purtam copilareste, sa facem ghidusii si prostiute, sa radem si sa glumim, avem nevoie de alti oameni in jur, pentru ca daca noi nu prea suntem in starea necesara, trebuie sa fie cineva care sa ne gadile sau sa ne enerveze pana cand reactionam in asa fel incat sa dam afara galgaitul care porneste din suflet si se opreste in gat.

Eclipsa asta de Soare e boostul nostru de energie. E carnavalul nostru in care vrem sa evadam ca sa ne reface fortele. E momentul in care vrem sa uitam de toate, pentru ca s-au adunat mult prea multe. Sagetatorul este reprezentat mitologic de catre Centaur, acea fiinta jumatate om, jumatate cal. Jumatatea animalica, instinctuala a Centaurului isi cere drepturile. Soarele este eclipsat, Luna este pe moment regina si stapana. Emotiile si sentimentele noastre, resursele noastre sufletesti, sunt prinse intre trecut (Nodul Sud, gradul 19 Sagetator), intre ratiune (Mercur gradul 20 Sagetator) si vointa sau exprimarea de sine (Soare gradul 23 Sagetator), si reuseste sa le domine pe toate. Acolo, in Sagetator, intre gradele 19-23 (dar mai adaugati un orb de 5-6 grade), acolo e locul unde tu ai pus mult suflet in trecut, iar acum trebuie sa scoti afara si sa folosesti. Sa canti, sa dansezi, sa plangi, sa urli, sa nu-ti pese de modalitatea ta de exprimare. Sa ai toata libertatea. Atentie insa: sa ai libertatea ta nu inseamna sa incalci libertatea celorlalti, libertatea ta nu inseamna automat si libertatea celorlalti si nu trebuie sa te minti cu privire la consecintele faptelor tale (Neptun din Pesti in careu cu planetele din Sagetator si in careu cu Axa Nodurilor Lunare). Din punct de vedere socio-cultural este echivalentul festivalurilor de care am scris mai sus. Din punct de vedere uman este acceptarea sufletului tau asa cum este el, nu cum il vrea societatea sa fie. La nivel faptic, tare mi-e mie teama de izbucnirea unor scandaluri sociale care o sa scoata la iveala niste inselaciuni de toata uratenia.

Marte din Berbec aspecteaza frumos Eclipsa. Dar Martele asta parca e scapat de la balamuc. O fi stand el in domiciliul sau, in Berbec, de pe la sfarsitul lunii iunie incoace, dar a fost atat de incorsetat de careurile la planetele grele din Capricorn si de retrogradare, ca s-a simtit ca un berbec in cusca. A acumulat o tona de frustrari. E ca o oala sub presiune pe cale sa explodeze. Oamenii sunt irascibili, cu nervii in pioneze si satui de toate regulile si normele, si “fa asa” si “nu fa asa” ca te vorbesc vecinii. Marte e punctul de descatusare a energiei Eclipsei. Ok, e misto si cool si beton si blana (sau cum mai vreti sa-I ziceti, ca io-s baba si habar n-am termenii astia moderni, si iar rade fie-mea de mine ca folosesc termini de astia invechiti)…deci e misto tare ca Marte e acum in trigon cu Soarele si Luna si Nodul Sud (Eclipsa) si Mercur, si in sextil cu Nodul Nord, dar el ne atentioneaza ca oala aia a fiert destul, e gata, da pe-afara. E cool sa ai trigoane pe semne de foc, sa ai in sfarsit energie destula dupa toata perioada asta de blocaj, dar stii ce sa faci cu toata energia aia? Ca daca te duci si iei oala fierbinte de pe foc cu mainile goale, sufli apoi la degetele pana la anu’. Trebuie sa ai foarte mare grija unu la mana, unde si cum dirijezi energia de acum. Si doi la mana, atentie!, energia asta dureaza doar cateva zile, dar tu trebuie sa stii sa o dirijezi in asa fel incat sa-i vezi efectele benefice pana la la anu’ pe vremea asta, indiferent de tranzitele mai grele care vor veni. Daca nu stii sa profiti de o energie puternica, dar rapida, se creeaza doar un efect de bubble, care iti da doar efervescenta, zapaceala si dureri de cap. Deci, uitati-va cu atentie pe astrograma natala, si vedeti exact ce aveti in jurul gradului 20 din Berbec, pentru a vedea unde sa folositi efectele Lunii Noi.

Adicalea, ca sa pricepeti mai bine tot contextul actual: Societatea si normele si legile care ne incorseteaza si de care suntem satui sunt planetele (Pluto, Saturn, Jupiter) din Capricorn. Locul in care avem nevoie de un carnaval/festival pentru a elibera din presiune sunt planetele si punctele (Soare, Luna, Mercur, Nodul Sud) din Sagetator, cum dirijam energia depinde de Marte din Berbec, iar ce intelegem din toata povestea asta e in functie de Neptun din Pesti. Pentru a intelege exact, efectiv, cum te afecteaza pe tine toata povestea asta, e necesar sa vezi cum se aplica pe astrograma ta natala. Pare dificil? Suna-ti astrologul personal, la capatul celalalt al firului vei auzi vocea care sta si invata si cerceteaza astrologie de multi ani de zile, pentru o consultatie care dureaza pentru tine o ora sau doua.

Priviti cu atentie aceasta fotografie. Ce vedeti? O tipa exuberanta, imbracata intr-un costum sclipitor care da un spectacol de cateva ore pentru ca un million de oameni sa se distreze. Parerea spectatorilor? Super tare tipa, dar probabil ca ei ii vine usor sa faca asta, pentru ca ea e tanara, frumoasa, arata bine, ii place sa fie admirata (Soare in conjunctie cu Luna in Sagetator in trigon cu Marte din Berbec). Ce se afla in spate? Un an intreg de munca fara spectatori, munca acerba si indarjita zi de zi, bani investiti in costume, o echipa intreaga care nu se vede si care munceste fara sa-I vada nimeni (Nodul Sud in conjunctie cu planetele din Sagetator). Efectul? Iluzia ca esti cel mai important om din lume si ca doar spectacolul tau conteaza pentru intreaga lume, pentru un moment (Neptun in careu cu Axa Nodurilor Lunare). Rezultatul sau cui ii foloseste? Tuturor spectatorilor, sau fiecaruia in parte, in functie de cum stie fiecare sa preia energia (Marte din Berbec in sextil cu Nodul Nord si in trigon cu Nodul Sud).

Sa avem cu totii un moment minunat, care sa scoata la lumina toate resursele voastre interioare acumulate de-a lungul timpului, cu ocazia acestei Eclipse!

PS: Flo, daca n-ai adormit intre timp, si nu ti-au cazut ochelarii de pe varful nasului…ai mila de mine si nu ma omori! Nu-I vina mea, Eclipsa te-a facut vedeta, cade pe casa ta 10!

Comments are closed