Eclipsa de Luna in Taur – No more bullshit!

19 noiembrie 2021

Taurul e o fiinta rabdatoare si docila, prin definitie. Nu prea il scoti din ale lui, pentru ca ii place confortul emotional si stabilitatea. E capabil sa indure multe si marunte din partea altora. Si parca ne-am obisnuit asa cu totii, ca Taurul duce oricate, o fi el cam plicticos, da’i om de treaba. Atat de mult ne-am obisnuit cu asta, ca uitam ca Taurul suporta tot … pana se umple paharul ! Si cand ti-o tranti odata un Taur in fata: “No more Bullshit!”, apoi sa stii ca e groasa treaba!

…………………………………………………………….

Luna Plina pe Axa Taur – Scorpion are loc pe data de 19 noiembrie, la ora 10:56, ora Romaniei, pe gradele 27 Taur (Luna) – 27 Scorpion (Soarele). Este in acelasi timp si o Eclipsa de Luna pentru ca opozitia Luna – Soare este in conjunctie cu Axa Nodurilor Lunare. Din punct de vedere tehnic este doar o Eclipsa partiala, dar totusi foarte importanta, pentru ca 97% din suprafata Lunii va fi acoperita de umbra Pamantului. Pe de alta parte este o Eclipsa partiala de Luna extrem de lunga: dureaza 3 ore, 28 de minute si 23 de secunde (sau 6 ore si 2 minute daca punem la socoteala si fazele de penumbra). O eclipsa de acest tip mai lunga decat atat a mai avut loc anterior in 18 februarie 1440, iar urmatoarea va fi abia in 8 februarie 2669. Numai uitandu-ne la aceste date, si ne dam seama cat de important si de interesant este acest moment.

…………………………………………………………….

Eclipsa de Luna pune fata in fata doua energii extraordinare: Soarele in conjunctie cu Mercur in Scorpion si in conjunctie cu Nodul Sud din Sagetator vizavi de Luna in conjunctie cu Algol in Taur si in conjunctie cu Nodul Nord din Gemeni, axa dinamitata de Jupiter in Varsator, dar mediata de Pluto in Capricorn. Haideti sa le luam pe rand.

…………………………………………………………….

Scorpionul e nevoia de control. Taurul e nevoia de stabilitate. Soarele in Scorpion e dorinta de manipulare. Luna in Taur e dorinta de siguranta emotionala. Pe Axa Taur – Scorpion se acumuleaza multe: valori materiale si puterea de dincolo de ele, stima de sine si capacitatea de a-ti invinge fricile. Atasamentele de orice fel, crizele existentiale, instinctul de viata si instinctul de moarte. Cand un Taur si un Scorpion se privesc ochi in ochi, Taurul vrea sa castige, dar Scorpionul va face orice ca sa nu piarda.

…………………………………………………………….

Soarele e in Scorpion si Mercur se apropie cu viteza de el, observam deja ca am acumulat in interiorul nostru mai mult decat pot cuvintele sa descrie. E o senzatie de prea-plin pe dinauntru, de fierbinteala acida care care e pe punctul de a erupe. Simturile sunt ascutite la maxim. Pe de alta parte, Luna e in Taur, si oricata nevoie am avea de confort emotional, conjunctia cu Algol ne face sa ne simtim exclusi, neintelesi sau neacceptati, vinovati de vina altora. Algol, capul Gorgonei Medusa, este o stea considerate “cu ghinion”, blamata, la fel ca Medusa din mitologie. Daca privim mai in amanunt insa, este vorba de un complex mult mai complicat. Medusa a fost initial o tanara fecioara foarte frumoasa care a fost violata de Poseidon in templul Atenei, iar ca pedeapsa aceasta din urma a transformat-o intr-un monstru cu serpi in cap. Dap, ati priceput bine, Medusa a fost violata, si tot Medusa a fost pedepsita pentru asta, iar apoi omorata de Perseu. Sub o forma sau alta acest complex a dainuit milenii de-a randul: femeile necasatorile care ramaneau insarcinate erau ostracizate, sclavii umani erau considerati animale, etc.

…………………………………………………………….

Axa Nodurilor Lunare vine sa complice si mai mult lucrurile. Da, Axa Nodurilor Lunare e pe Gemeni – Sagetator, in timp ce opozitia Luna – Soare e pe Taur – Scorpion, dar cele doua capete ale acestor axe sunt la diferenta de doar 4 grade, asadar in conjunctii. Ca prima observatie, se formeaza asadar prima eclipsa dintr-o serie de eclipse pe Axa Taur- Scorpion din urmatoarele 18 luni. Energia acestui moment este foarte importanta pentru destinul nostru. In plus, cele doua axe fiind pe patru zodii diferite, in loc de doua, energia implicata este mult mai complexa decat la o opozitie obisnuita. Senzatia de prea-plin interior scorpionica este dublata de energia de foc a Sagetatorului, in cautarea de idealuri inalte. Dar suntem “facuti” emotional din vorbe (Nodul Nord din Gemeni in conjunctie cu Luna), in asa fel incat sa consideram ca e vina noastra (Luna in conjunctie cu Algol).

…………………………………………………………….

Si daca ati avut rabdare sa cititi pana aici si vi s-au rotit ochii in cap ca titirezele incercand sa intelegeti toate explicatiile astea complicate si de fapt vreti sa ma intrebati: “Mai Alina, dar despre ce e vorba pana la urma cu eclipsa asta?”, raspunsul e: “No more Bullshit!” Luna Plina isi varsa toata energia in Varsator, pe un Jupiter strachiat si enervat. Taurului i s-a umplut paharul, si erupe ca un vulcan. Mai nenicule, eu sunt bun ca vreau sa fiu bun, nu ca-s prost! Iti dau de la mine si te sprijin ca asa vreau eu, nu ca ma manipulezi tu! Ia uite, ca daca incerci sa ma santajezi emotional, iti las caruta in drum! “No more” e Jupiter in Varsator, “Bull” e Luna in Taur, “Shit” e Soarele in Scorpion. “No more Bullshit!” E determinarea aia: “Destul e destul!” Multe lucruri vor erupe. Sub un calm aparent, lucrurile au fiert la foc mic pana acum. Dar atunci cand iti dai seama ca e vorba de viata ta la mijloc, si in definitiv doar o viata ai, parca nu mai esti dispus sa inghiti toate Bullshit-urile (Luna Plina in conjunctie cu Axa Destinului), chiar daca asta inseamna sa-ti arunci in aer toate bunele-maniere (Luna Plina in careu cu Jupiter din Varsator). Nu mai e vorba nici de drepturi (Soarele in conjunctie cu Nodul Sud din Sagetator), nici de cuvinte sentimentale (Luna in conjunctie cu Nodul Nord in Gemeni), nici de discutii savante despre libertate (Jupiter in Varsator). E vorba ca te-ai saturat pur si simplu, mergi mai departe. “No more Bullshit!”

…………………………………………………………….

Ce-mi place mie insa la Eclipsa asta? Felul in care vine Pluto sa medieze tot conflictul. Pluto din Capricorn este in trigon cu Luna din Taur si in sextil cu Soarele din Scorpion. Dap, iese cu scantei de Eclipsa, dar nu ca revolta, nu ca lupta de idei, nu ca nevoie de libertate, nu ca filosofie … e pur si simplu o nevoie profund omeneasca de a supravietui. Dai cu toate de pamant, te ridici, te scuturi si-ti vezi de viata. Nu ai nimic de demonstrat nimanui.

…………………………………………………………….

Pictura: Mrs Dalahaye – John Collier

Comments are closed