Eclipsa de Luna 31 ianuarie 2018

Avangarda Trecutului

Oare cum ar fi daca ceva deosebit de complex si de evoluat din trecutul tau iese acum la iveala, dar tu nu esti capabil sa-i intelegi semnificatia si aceasta ti se va dezvalui doar peste un anumit timp?

Cum ar fi daca ar fi posibil un salt din trecut, direct in viitor, facand o bucla peste prezent?

Psihologic, este oare posibil ca in trecut sa fi fost mai evoluat interior decat in prezent, si tu sa nu-ti dai seama de asta acum, dar ceea ce descoperi sa fie un un pas inainte pe care-l vei constientiza mai tarziu?

Tehnic, exista vreun mecanism informational care sa fi fost construit cu mii de ani in trecut, iar cand a fost descoperit in viitor, sa nu se poata identifica ce anume este si cum functioneza, decat mult timp dupa descoperirea lui?

Mereu am considerat ca evolutia este normal sa fie liniara, ascendenta si pe etape de-a lungul timpului. Ceea ce construim in prezent este bazat pe informatiile din trecut si evoluam pas cu pas spre viitor. Suntem invatati ca aceasta este calea normal, iar ce este pe alaturi este ori misterios, ori ciudat, ori doar o efuziune sentimentala.

Eclipsa de Luna din 31 ianuarie 2018 este deosebit de interesanta.

La o privire superficiala, lucrurile par simple: vedem pe astrograma momentului o opozitie Luna in Leu – Soare in Varsator (Luna Plina) in conjunctie cu Nodurile Lunare (Eclipsa de Luna). E si Venus langa Soare. Fara aspect majore. Ceva din trecut care ne solicita emotional in prezent. Oricum am da-o si oricum am intoarce-o, cu povesti mai inspirate sau in cuvinte mai simple, concluzia e cam aceeasi.

(Si aici am sa fac o paranteza. Era un serial mai demult cu vrajitoarea Samantha care dadea din nasuc cand nu-I convenea ei ceva, sau urmarea un lucru, sau facea o vraja. Era un deliciu sa o vezi cum da deodata ea din nas si … Abracadabra, se intampla ceva la care nici nu te gandeai.  Ei, cam asa au facut antenutele de la neuronii mei cand ma uitam la astrograma momentului. Repede si imperceptibil cand la stanga cand la dreapta….mai ! ce-mi scapa?)

Soarele este in conjunctie cu Nodul Sud, dar in cea mai evoluata zodie din punct de vedere informational si tehnologic. Trecutul in Viitor. Luna este pe Nodul Nord, dar in Leu, al carui guvernator este tocmai Soarele, situat, asa cum am vazut, la polul opus. Totul dirijat prin reglaje extreme de fine: Luna este in inconjunctie cu Neptun din Pesti si cu Lilith din Capricorn, Soarele este in semisextil cu ele, dand nastere unei configuratii astrologice care poate aminteste de Zmeu, dar la o scara mai evoluata si mai incifrata. Neptun este planeta care il depaseste pe Uranus in evolutie, pentru ca face un pas in plus catre spiritualitate. Lilith este cea care isca mereu intrebari si fascinatie. Iar Uranus, guvernatorul de Nod Sud arunca sageti catre Mercur si Pluto, furandu-ne intelesurile necesare pentru a dezlega misterul, pe baza informatiilor din trecut. Informatia este in fata ochilor nostri si totusi nu intelegem: Mercur la gradul 29 si 59 de secunde in Capricorn in careu cu Uranus.

Este un moment foarte interesant pentru aceia dintre noi care avem planete intre gradele 5 -17 pe axa Leu Varsator. Ceva din trecut apare. Nu e o noutate in sensul pe care i-l dam acestei notiuni, pentru ca are radacinile in trecut, deci e ceva care exista de mult timp e vechi, nu are cum sa fie nou. Dar e o noutate pentru noi la nivel emotional si senzitiv(Luna pe Nodul Nord) pentru ca am uitat de acel lucru, sau persoana, sau situatie, nu mai exista in sistemul nostrum informational si nu stim sa-I dam un sens. O “Ciudatenie” din trecut care apare acum si nu stii ce sa faci cu ea. E clar ca o sa-ti foloseasca in viitor, dar acum stai si analizezi uimit si nu ajungi la o concluzie: la ce o sa-ti foloseasca. Si care e scopul a ceva care ridica mai multe intrebari, in loc sa dea raspunsuri? La nivel de exemple poate fi o persoana din trecut care apare acum, bani sau o mostenire, o propunere veche cu privire la un job, etc, in functie de casele in care cade axa acestei Luni Pline.

Oare cum ar fi daca ceva deosebit de complex si de evoluat din trecutul tau iese acum la iveala, dar tu nu esti capabil sa-i intelegi semnificatia si aceasta ti se va dezvalui doar peste un anumit timp?

Cum ar fi daca ar fi posibil un salt din trecut, direct in viitor, facand o bucla peste prezent?

Trecut? Ceea ce noi percepem ca fiind trecut in acest moment este de fapt viitorul.

Care viitor?

Pe 27 iulie 2018 va fi o alta Eclipsa, tot pe axa Leu-Varsator. Uitati-va pe astrograma acelui moment. Un prim pas.

Si daca vi s-a parut destul de incifrat mesajul meu, haideti sa luam un exemplu practic: Mecanismul de la Antikythera.
Acesta este considerat un calculator mecanic antic realizat pentru calculul pozițiilor astronomice. A fost descoperit în anii 1900-1901 intr-o epavă de lângă insula Antikythera. Importanța și complexitatea mecanismului au inceput sa fie înțelese abia câteva decenii mai târziu, si este studiat si inca pe deplin neinteles si acum, la o suta de ani dupa descoperirea lui, cu toata tehnica avansata de care cica dispunem. Perioada sa de construcție este în prezent estimată a fi între 150 și 100 î.Hr.. Gradul de sofisticare mecanică este comparabil cu a unui ceas elvețian din secolul al XIX-lea. Mai nou, Christian Carman, istoric la Universitatea Quilmes din Argentina şi fizicianul James Evans de la Universitatea Puget Sound din SUA au analizat în detaliu fragmente din acest dispozitiv. Astfel, ei au aflat că mecanismul a funcţionat prima dată cu o sută de ani înainte de data calculată iniţial. Mai exact, calculatorul fusese pornit pe 12 mai 205 î.e.n. Deocamdată nimeni nu ştie cine şi când a construit acest dispozitiv. Cert este că mecanismul este mult mai avansat pentru perioada din care datează. Cu ajutorul lui, grecii puteau calcula cu precizie eclipsele, mişcarea planetelor şi puteau stabili datele la care erau organizate Jocurile Olimpice.
Facand o alegorie, mi se pare ca momentul Lunii Pline si al Eclipsei din 31 ianuarie 2018 are semnificatia momentului in care a fost descoperit Mecanismul de la Antikythera.

Avangarda Trecutului.

In imagine aveti mecanismul asa cum a fost descoperit (sus) si reconstructia lui moderna (jos).

Comments are closed