Echinoctiul de toamna

Soarele in Balanta
23 septembrie 2015
„Suntem cu totii putin ciudati. Si viata este putin ciudata. Iar cand intalnim pe cineva a carui ciudatenie este compatibila cu a noastra, creem cu el o conexiune si o ciudatenie mutual satisfacatoare pe care o numim dragoste. Dragoste adevarata.” (Robert Fulghum)
Toamna intra pe deplin in drepturi incepand de miercuri, 23 septembrie. La ora 11:20 are loc echinoctiul de toamna cand incepe toamna astronomica, iar ziua si noaptea sunt egale in orice loc de pe pamant. Durata zilelor va continua sa scada, iar cea a noptilor sa creasca, pana la data de 21 decembrie, cand va avea loc momentul solstitiului de iarna.
Punctul echinoctiului de toamna, numit si punct autumnal, se afla pe sfera cereasca la intersectia eclipticii (ce reprezinta proiectia pe sfera cereasca a planului orbitei Pamantului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele il traverseaza la aceasta data, trecand din emisfera nordica a sferei ceresti in cea sudica.
Din punct de vedere astrologic, odata cu intrarea Soarelui in Balanta se observa cresterea importantei pe care o acordam relatiilor, parteneriatelor. Balanta este guvernata de Venus, planeta frumusetii, a iubirii si a artei.
Pe astrograma echinoctiului de toamna din acest an ne atrag atentia cateva aspecte si pozitii foarte interesante.
Soarele si Venus sunt in receptie mutuala (Soarele e in Balanta, care e guvernata de Venus, iar Venus e in Leu, care e guvernat de Soare – cele doua planete sunt una in domiciliul celeilalte). Acest fapt vine sa amplifice si sa sustina combinatia de energie dintre aceste doua planete: dragostea se impleteste cu viata la fiecare pas, frumusetea e apreciata pentru bucuria pe care o aduce, relatiile umane capata o importanta deosebita. Atentie insa la planeta Venus: desi formeaza pe astrograma momentului un entuziast si plin de vitalitate trigon cu Uranus din Berbec, indemnandu-ne sa traim viata la cote maxime si sa iubim tot ce ne inconjoara, sa nu uitam ca Venus nu a iesit inca din perioada de umbra in urma retrogradarii, iar Uranus este retrograd. Sa luam aminte la ce ne-a adus viata in domeniul sentimental sau al valorificarii de sine in ultimele doua luni si sa ne bazam avantul emotional pe baza invatamintelor pe care le-am acumulat. Avem nevoie fiecare dintre noi de iubire, dar fii atent de ce ai tu nevoie in iubire!
Intrand in Balanta, Soarele se intalneste cu Nodul Nord, Juno si Lilith. Nodul Nord si Soarele isi impletesc energiile pentru a ne atrage atentia ca trebuie sa facem ceva anume pentru viata noastra. Ceva care implica partenerul de cuplu sau valorificarea noastra in cuplu. Juno indica dorinţa noastra de a avea o relaţie împlinita, fericita alaturi de jumatatea potrivita, dar Lilith scoate la iveala fricile interioare, dorintele refulate, proiectii inconstiente. Pentru cei cu planete in primele grade ale Balantei, intensitatea acestor zile ii va uimi si ii va fascina deopotriva. Hotarare amestecata cu decizie, putere de contopire cu celalat, dar o apasare din subconstient, mister si revelatie. Viata intr-o picatura de iubire cu gust de vant si ploaie.
Si peste toate astea, Responsabilitate si Maturizare. Soare in sextil cu Saturn din Sagetator.
Daca tot traiesti, macar nu o fa degeaba.
Daca tot iubesti, macar asuma-ti responsabilitatea relatiei respective.
Daca tot iti place frumusetea sub orice forma, fii la randul tau creator de frumusete pentru cei din jur.
Toamna plina de iubire sa avem cu totii.

Comments are closed