Echinoctiul de toamna septembrie 2013

fgffEchinoctiul marcheaza inceputul toamnei din punct de vedere astronomic. Soarele intra in Balanta. Este data in care ziua este egala cu noaptea. De la acest moment incolo zilele incep sa scada, ier noptile devin din ce in ce mai lungi.

Anul acesta echinoctiul de de toamna are loc pe 22 septembrie, 23:44, ora Romaniei. Ajungand in Balanta, Soarele aduce un suflu nou la nivelul relatiilor, facandu-ne, in mod normal, mai diplomati, mai deschisi catre iubire.Ascendentul momentului e la gradul 17 Rac, cu Jupiter in prima casa. Inca un accent pus pe sentimente. Odata cu intrarea Soarelui in semnul cardinal al Balantei observam de obicei o schimbare de registru la nivelul evenimentelor. In acest an insa vechile probleme ramase nerezolvate sunt in prim plan: careul Marte cu planetele din Scorpion e inca prezent, crucea cosmica pe semne cardinale se va forma din nou din weekend, iar conjunctia Saturn Venus Nodul Nord e inca vedeta acestei saptamani. De ce consider aceasta conjunctie ca fiind punctul principal al acestui echinoctiu?

Asa cum am vazut echinoctiul de toamna reprezinta intrarea Soarelui in Balanta. Si ma repet doar pentru a observa faptul ca guvernatoarea acestui semn (Venus) si planeta aflata in exaltare aici (Saturn) sunt inconjunctie in Scorpion, alaturi de Nodul Nord, in casa 5, a iubirii si creativitatii (casa guvernata la randul ei de Soare). In plus, aceasta conjunctie este cea mai aspectata, e ca si cum ar dirija toate energiile planetare ale momentului:

echinociul de toamna–          opozitie cu Luna, guvernatoarea Ascendentului

–          sextil cu Pluto, care tocmai a intrat in miscare directa

–          trigon la Chiron

–          inconjunctie cu Uranus

–          trigon cu Lilith

–          trigon Venus-Jupiter

–          careu cu Marte

Momentul exact al conjunctiei Saturn Venus Nodul Nord ne-a marcat tuturor vietile saptamana trecuta. Acum sunt ultimele zile in care mai putem inca intelege sensul sau: iubirea (Venus) ca lectie (Saturn) de viata (Nodul Nord). E ca si cum timpul (Saturn) ar transcede cursul sau firesc (Nodul Nord), si nu mai conteaza nimic altceva decat dragostea (Venus), ceea ce ne ajuta sa ne vindecam ranile (trigon Chiron) si sa ne invingem fricile (trigon Lilith).  Tot acest proces se petrece in interiorul nostru, daca avem forta necesara sa ne sondam propriul suflet (Scorpion). Sa nu ne asteptam la evenimente venite din exterior, ci la schimbari interioare. In momentul echinoctiului, Luna fiind in opozitie cu Saturn Venus Nodul Nord, vom avea posibilitatea de a simti, de a intui foarte clar acest lucru, fie ca ne place, fie ca nu: daca intelegem lectia de viata, vom putea lasa in urma ranile sufletesti pentru a reconstrui pe noi baze, mai solide (sextilul cu Pluto) si vom fi pregatiti pentru o noua iubire (trigonul Venus – Jupiter). Daca negam in continuare importanta lectiilor de viata, vom ajunge intr-un punct in care simtim ca lucrurile scapa de sub control (Saturn Nodul Nord inconjuctie Uranus) si ca soarta ne loveste din nou (Marte careu Venus).

cesaria-evoraMie personal, conjunctia Saturn Venus Nodul Nord si multiplele sale valente imi aminteste de Cesária Évora si de cantecele sale. Succesul sau pare curios pentru lumea in care traim, unde imaginea este totul. Cesária Évora, cantareata cu picioarele goale (în semn de respect pentru cei care trăiesc în sărăcie), aflata la varsta a treia (Saturn), care a trecut prin viata si a fost greu incercata (Saturn Nodul Nord) canta cu melancolie despre iubirile trecute (Saturn Venus), dar cu o pasiune intensa, mistuitoare (Scorpion). In astrograma natala, interpreta are Luna la gradul 6 in Scorpion.

Comments are closed