Echinoctiul de primavara (Soarele intra in Berbec) Luna Plina pe Axa Balanta – Berbec (Opozitia Luna – Soare)

20/21 martie 2019

Bobocii

Boboci de flori. Boboci de rata. Boboc de fata.

Infloresc. Ies din gaoace. Primii pasi in viata.

Nastere. Explozie de viata. Intrarea intr-o lume noua.

Primavara. Inceput. Caldura. Viata.

La inceputul primaverii, toata natura pare sa renasca. Aerul devine mai cald, parca avem mai mult chef de viata. Ne simtim mai energici, vrem sa schimbam ceva, sa mergem inainte. Priviti acum copacii si florile: sunt plini de boboci si muguri care stau sa se deschida. Aceasta este natura energiei pe care Universul o revarsa inspre noi odata cu Echinoctiul de primavara care are loc in noaptea de 20/21 martie 2019.

Nasterea presupune eliberarea unei energii puternice, care da la iveala o multitudine de emotii. La scurt timp dupa intrarea Soarelui in Berbec se formeaza Luna Plina. Atat timp cat floarea se afla in interiorul bobocului, puiul in ou, iar bebelusul in burtica mamei, toate acestea erau protejate. Nasterea inseamna eliberare, dar cu pretul pierderii protectiei fata de lumea exterioara. Nasterea aduce in discutie raportul care se creeaza vizavi de ceilalti. In astrologie, Berbecului i se opune Balanta: eu – ceilalti, nastere – integrare relationala. Anul acesta Luna Plina pe Axa Balanta – Berbec are loc imediat dupa Echinoctiul de primavara, la gradul 0 in Berbec. Eu vreau sa scot capul la lumina, dar cum vor reactiona oare ceilalti daca apar si eu? Eu vreau sa-mi capat independenta, dar oare ceilalti nu vor considera ca astfel le stirbesc independenta lor? Eu vreau sa ma implic intr-un proiect nou, dar oare ceilalti nu vor considera ca astfel vreau sa-i dau pe ei la o parte? In contextul astral din prezent toate aceste intrebari devin stringente: Soarele si Luna sunt in careu cu Jupiter din Sagetator. Acesta din urma este in careu si cu Neptun si Mercur Rx din Pesti. Aparitia a ceva nou este greu de integrat intr-un sistem general de valori, si prima reactie din partea celorlalti este una de respingere, de inconfort, de revolta. Ce mai vrea si asta de la noi? Abia s-a nascut si are cicu’ mare?

Luna Plina de acum aduce un potential de conflict la nivelul relatiilor interumane:

– Careul in T dintre Soare – Luna –Jupiter
– Marte (guvernatorul Berbecului, zodie in care intra Soarele) e in careu cu Venus (guvernatoarea Balantei, zodie in care in care este Luna)
– Mercur este Rx, in conjunctie cu Neptun, in Pesti, si in careu cu Jupiter din Sagetator.
– Axa Nodurilor Lunare e in careu cu Uranus.
– Soarele e in conjunctie cu Chiron.
– Jupiter este varf de Yod, avand la baza pe Marte si Nodul Nord.

La nivel personal, individul simte ca intrarea sa in lume, noile sale cerinte de la viata, noile sale proiecte sunt intampinate cu reticenta de catre ceilalti. Procesul nasterii noului in sine este unul destul de dureros (Soarele in conjunctie cu Chiron), pentru ca presupune managerierea unor rani interioare din trecut, trecerea peste unele bariere ale durerii. Este destul de greu sa fii puternic pentru tine insuti, incat sa ai destul curaj sa deschizi o noua poarta in viata. Dar este cu atat mai complicat cand trebuie sa pui in Balanta si sentimentele (Luna) celorlalti din jurul tau. Iar cei din jur poate nu sunt pregatiti pentru schimbarea ta. Si atunci ce faci? Te revolti, urli, tipi si mergi mai departe singur pe drumul tau (Soare in careu cu Jupiter) sau ramai alaturi de ei, dar te distantezi emotional si nu mai ai incredere in ei (Luna in careu cu Jupiter)? Este extrem de greu de luat o decizie (Mercur Rx), pentru ca te nasti intr-o lume in care tiparele psihosociale sunt deja stabilite, fara sa se tina cont de nevoile tale (careul Neptun-Jupiter). Este o lupta de individualizare in cadrul unui proces de integrare in societate. Si daca vi se pare ca discutia a ajuns la un nivel prea filozofic, lucrurile stau cam asa, pe romaneste: simti nevoia ca vrei sa faci ceva nou sau doresti sa-ti fie respectate niste drepturi…si te duci la nevasta, sot, copil, mama, tata, sef, coechiper de orice tip (cautati pe astrograma personala locul exact al Lunii Pline) …ii spui despre ce doresti sa schimbi…iar celalalt nu te intelege, ca deh, ce te-a apucat asa deodata, ca trebuie sa se gandeasca, ca sa-ti bagi mintile in cap…si de aici tot conflictul aferent. Si tu simti ca explodezi. Si bobocii se deschid, ca le-a venit timpul, indiferent ca e vreme buna sau nu, indiferent ca-s boboci de floare doriti si iubiti, sau sunt boboci de buruieni.

La nivel social, vor interveni conflicte si dispute intre personalitati individuale vizavi de sistemele sociale. Voci individuale care se vor revolta impotriva totalitarismului si dictaturii. Purtatori de opinie care vor vorbi in numele unui grup social. Atentate, atunci cand psihicul individual va claca. Un castigator la Premiul Nobel pentru Pace cu adevarat reprezentativ. Cu ocazia Lunii Noi din Berbec, atunci cand si Mercur va fi in mers direct, poate vom intelege mai bine lucrurile. Dar situatiile de genul acesta vor continua pe un plan mai extins pana anul viitor, pentru ca acum avem si Echinoctiul de primavara, inceputul Noului An astrologic.

Ce imi place mie la momentul acesta de Luna Plina si Echinoctiu de primavara? Curajul vietii! Marte si Axa Nodurilor Lunare.

Marte este guvernatorul Berbecului. Este Curajul, dorinta de a lupta, puterea de a trece peste greutati.

Axa Nodurilor Lunare este Viata, drumul nostru pe care ni-l da Dumnezeu.

Marte este in sextil cu Nodul Nord si in trigon cu Nodul Sud, Saturn si Pluto.

Orice ar fi, oricate greutati am avea, oricat de frica ne-ar fi, trebuie si putem sa mergem mai departe. Curajul nu inseamna absenta fricii, ci infruntarea ei. (Pluto in trigon cu Marte si in sextil cu Mercur). Cu siguranta ca am avut greutati si in trecut, si acum ar fi momentul sa ne amintim de ele, nu pentru a ne victimiza, ci pentru a realiza ca putem trece de greutatile din prezent, asa cum am trecut si peste cele din trecut . (Saturn in trigon cu Marte si in sextil cu Mercur). In viata luam decizii uneori gandindu-ne la trecut (Mercur Rx in trigon cu Nodul Nord), dar viata se traieste actionand pentru viitor (Marte in sextil cu Nodul Nord).

In fiecare primavara, bobocii infloresc. Le-o fi greu, le-o fi usor? Asta-i mersul vietii! Frumusetea naturii. Sensibilitatea sufletului omenesc.

O primavera minunata, dragii mei !

Nu uitati sa infloriti !

Foto artist: Cenusa Silviu Carol Sasch

Comments are closed