Conjunctia Soare – Mercur in Gemeni in careu cu Neptun din Pesti

Iluzia optica in miscare

Zilele urmatoare Mercur va pasi peste Soare in Gemeni. De obicei acest tranzit creste nevoia de comunicare, de miscare. De aceasta data, conjunctia Soare – Mercur este insa in careu cu Neptun din Pesti. Energia specifica Gemenilor este distorsionata prin canalul neptunian al Pestilor. Informatiile devin proiectii cu o mare putere iluzorie.
Pe de alta parte, la nivel subtil, actioneaza din umbra si energia unor aspecte minore.

Conjuctia Soare – Mercur este in inconjunctie cu Jupiter Rx din Scorpion. Nivelul de stres intelectual creste, pentru ca nu nu intelegem cum sa folosim informatiile la care avem acces acum. Sunt simple minciuni, iluzii? Sau sunt adevaruri pe care nu le putem accesa pentru ca nu suntem inca pregatiti spiritual (Neptun din Scorpion e in trigon cu Neptun din Pesti)?
Uranus din Taur este in semicareu cu planetele din Gemeni si in acelasi timp cu Neptun din Pesti. Este varful prin care se elibereaza tensiunea careului. Urasus este excitat si enervat de Marte din Varsator. Toata aceasta energie duce la conflicte interioare si exterioare, la frustrare si enervare. De ce nu pricep despre ce e vorba? Ce pot face sa inteleg? Ce-mi scapa? Cine de de vina? Eu, pentru ca nu am capacitatea sa inteleg ceva, sau celalat, pentru ca nu-mi prezinta informatia in asa fel incat sa o inteleg?

Asadar, zilele urmatoare, informatii vin cu rapiditate inspre noi (conjunctia Soare – Mercur in Gemeni), dar pe cai la care nu ne asteptam sau pe care nu le intelegem rational (careul cu Neptun din Pesti) , creand o incompatibilitate intre sistemul nostru de valori si sistemul social informational. Ne mint altii sau ne amagim singuri? Facem planuri de anvergura sau doar ne proiectam dorintele in exterior? Alergam dupa himere sau avem acces la o sfera informationala oculta, superioara contextului social actual? Totul depinde de nivelul nostru de perceptie acum. Energia este volatila si greu de prins intr-un tipar rational, dar deosebit de interesanta. Nu este indicat sa facem acum planuri concrete, sa semnam contracte, sa plecam la drum. Dar este o perioada interesanta pentru a observa, pentru a crea legaturi subtile, pentru a descoperi lucruri uimitoare.

Pentru a ilustra energia Conjunctiei Soare – Mercur in Gemeni in careu cu Neptun din Pesti am ales o fotografie cu o iluzie optica a miscarii. Iluzia optică (sau iluzia vizuală) reprezintă perceperea unei imagini care conduce la o estimare eronată a realității. Iluziile optice sunt studiate de psihologia percepției. Priviti cu atentie fotografia 10-15 secunde. Vi se pare ca formele incep sa se miste? Atentie: precizez inca odata, e o simpla fotografie, imagine statica, NU este un filmulet, gif animat, imagine dinamica! In realitate, nimic nu se mista! Este o iluzie optica, imaginea statica pare ca se misca datorita efectelor cognitive de interactionare a contrastelor culorilor cu pozitia formelor. Iluziile optice exploatează schimbarea dintre ceea ce ochii noştri văd şi ceea ce creierul percepe. Informaţiile captate de ochi sunt procesate de creier pentru a da o percepţie care nu corespunde cu măsurătoarea fizică a sursei de stimulare. Pe baza acestui principiu, dar intr-o alta forma, a luat nastere industria cinematografica. Filmul e format din mii de de imagini statice care se schimba cu repeziciune, dandu-ne iluzia ca ceva se misca acolo pe ecran. Si daca ar fi sa filosofam mai departe, filmul ne da iluzia ca prezinta franturi din viata reala, dar e doar o proiectie sociala.

No, bun. Daca nu va doare capul dupa ce ati citit textul plin de informatii mai tehnice decat de obicei, sau daca nu sunteti ametiti dupa ce ati privit mai mult timp imaginea, atunci sa speram ca nu o sa ne zapaceasca prea tare de cap nici tranzitele zilelor urmatoare. 

 

Comments are closed