Conjunctia Marte – Venus in Leu 13 iulie 2021

Du-te-ncolo, vino-ncoace, lasă-mă și nu-mi da pace

Mr. Boombastic si Lady Fantastic, a.k.a Marte si Venus se intalnesc maine, ora 16:54, la gradul 19 Leu si dau spectacol. Marte e pasiunea, Venus e iubirea. Incepe un nou ciclu al acestor doua planete si de aceasta data se lasa cu scantei. De ce zic asta? Pentru ca Marte si Venus isi dau intalnire in Leu si sunt dinamitate de careul la Uranus. La ce ne putem astepta? Dragoste cu nabadai, iubiri fulgeratoare, reaprinderea pasiunii in cuplurile vechi, dar si drame explozive, hartuire sexuala, scandaluri, posesivitate si gelozie. Nu prea exista echilibru sau cale de mijloc … vrem totul si vrem acum! Creste nivelul de incredere in sine si cheful de joaca, dar atentie si la jocul de putere dintre dominatie si subjugare. Suntem spontani si zglobii, dar in orice moment poate interveni dorinta de competitivitate dusa la extrem. Venus in Leu este, prin definitie, the Drama Queen, iar Marte in Leu este Cuceritorul incoronat cu laurii gloriei. Atunci cand se pun reflectoarele pe ei in mod instantaneu si li se zice sa faca show, rezultatele sunt spectaculoase, dar imprevizibile (careul la Uranus).

La nivel social ne putem astepta acum la “reinvierea” sau intensificarea relatiilor de dragoste cu forta/ura dintre anumite grupuri sociale sau popoare, marcarea teritoriului prin declaratii belicoase sau trimiterea de trupe armate, proteste sau cereri de a se face dreptate sau de razbunare. Scandaluri sexuale sau dezvaluiri care cer atentie/mila/admiratie.

Ce mi-a atras iar atentia pe astrograma momentului este trigonul Mercur – Jupiter. Mercur tocmai a intrat in Rac si dupa toata bulibaseala si ameteala traseului sau prin Gemeni, simtim nevoia sa ne exprimam emotiile. Trigonul la Jupiter il face sa dea afara tot ce a acumulat in suflet in ultimul timp. Drama Queen (Venus in Leu) se foloseste astfel de evantaiul sentimental al lacrimilor, iar Cuceritorul incoronat (Marte in Leu) pareaza cu scutul santajului emotional. Lady Fantastic se vrea iubita si apreciata, Mr. Boombastic ataca cu jocul seductiei. Se pot isca tot felul de discutii la nivel sentimental: ma iubesti – nu ma iubesti? esti cu mine – esti cu ea? tu este sefa – eu conduc? uitati-va la mine ca am nevoie de atentie – uitati-va la el ca-I the big boss sef din parcare! Oricum ar fi, sentimentul general e ca asa nu se mai poate si e nevoie de o clarificare emotionala, ca avem nevoie sa ne exteriorizam sentimentele, ca dorim sa fim apreciati si valorizati. Cat o fi el de Mercur in Rac, cu toata reputatia lui de poet lin si blajin, in contextul actual, cu trigonul la Jupiter si avand in zodia alaturata conjunctia Marte – Venus, toate emotiile tasnesc in afara fierbinti, intense, pasionale.

„Când cu totului răpită
Se-ndoi spre el din şele,
El înceată din cântare
Şi-i grăi cu graiu de jele,
Ş-o cuprinde de călare
Ea se apără c’o mână,
Însă totuşi lui se lasă,
Simte inima că-i plină.”
(Mihai Eminescu – “Făt-Frumos din tei”)

Conjunctia Marte – Venus din Leu din prezent este asadar un moment deosebit de intens si fierbinte. Atentie mare insa la dualitatea Marte – Venus, este o linie foarte fina intre iubire si ura, intre joc si razbunare, intre bani si razboi. Uranus accentueaza spontaneitatea, dar este foarte volatil. Ni se testeaza acum stabilitatea in cuplu, in relatiile interumane. Valoarea este privita prin lupa extravagantei si multi se dau mari cuceritori, ori mari victime. Mercur in Rac in trigon cu Jupiter isi varsa caldarea cu emotii drept in mijlocul scenei pe care danseaza Marte si Venus. Este un joc pasionalo-sentimental atat de bine exprimat in versurile populare: “Du-te-ncolo, vino-ncoace, lasă-mă și nu-mi da pace!”

Make love, not war!

Pictura: Lavinia Fontana – “Venus and Mars” (c. 1595)

Auditie muzicala: Shaggy – Boombastic https://www.youtube.com/watch?v=6W5pq4bIzIw

Comments are closed