Careul in T Marte – Saturn – Uranus

Intre Ciocan si Nicovala

Uneori viata te pune in situatii care te forteaza sa-ti cunosti si sa-ti evaluezi limitele. Te apasa, te impinge, te ciocneste ca sa vezi pana unde rezisti. Te face sa reactionezi cu toata duritatea de care nu stiai ca esti capabil. Atunci cand esti sub o presiune maxima cedezi sau mergi mai departe. Asa se construieste lama unei sabii. Asa este Careul in T dintre Marte – Saturn – Uranus. Pentru a intelege mai bine acest careu trebuie sa privim in urma si sa-l incadram intr-un ciclu energetic.

In ultimul timp s-a manifestat destul de pregnant careul dintre Saturn in Varsator si Uranus in Taur. Fiind planete grele, acest careu dureaza, se formeaza de mai multe ori (in functie de retrogradarea planetelor) si energia se vede mai ales la nivel social. Framantari, dorinta de libertate, nevoia de a te exprima prin cuvinte, noi conceptii, noi asocieri, piata si sistem monetar in schimbare … toate acestea le-am vazut deja. Careul Saturn-Uranus se implineste la grad perfect pe 17 februarie, 14 iunie si 24 decembrie 2021, dar energia se manifesta pe o perioada mai larga, cam de cand a intrat Saturn in Varsator si pana iese de aici.

Pe de alta parte, de cate ori isi baga si Marte coada in combinatia Saturn-Uranus, treaba se complica. Marte vine cu o energie de foc care pune lucrurile in miscare si creeaza evenimente. Haideti sa vedem cum a punctat si provocat Marte, careul Saturn-Uranus pana acum:

Marte a intrat in Varsator pe 31 martie 2020, a fost conjunct cu Saturn pe 1 aprilie la gradul 0, si in careu cu Uranus pe 8 aprilie la gradele 5 Varsator-Taur. Intreaga lume a fost atunci blocata, data pe shut down din cauza Covid, si nevoita sa isi gaseasca noi cai de a functiona mai ales in online. Nimeni nu se astepta la asa ceva si toti am fost socati si bulversati.

Marte a intrat in Taur pe 7 ianuarie 2021, a facut careu la Saturn pe gradele 3 Taur-Varsator pe 13 ianuarie, si conjunctie cu Uranus la granul 6 pe 21 ianuarie. In SUA, Capitoliul era ocupat de protestatarii pro-Trump. Confruntari intre politie si protestatari. Stare de asediu. Apoi alegerile cu scandal din SUA. Cutremurele si avionul prabusit in Indonezia.

Acum, Marte a intrat in Leu pe 11 iunie, face opozitie la Saturn Rx pe 1 iulie, la gradele 12 Leu-Varsator si careu la Uranus pe 4 iulie, la gradele 13 Leu-Taur. La mijlocul lunii iunie, la Geneva, Biden si Putin s-au intalnit pentru o discutie belicoasa, in fapt urmarindu-si fiecare interesele in raport cu ascensiunea Chinei. Zilele astea vedem cum Rusia incearca sa se apropie de China, pentru a forma o alianta. Nota bene: ambele au in astrograma natala Marte in Leu, asadar ciocanul e in mainile lor deocamdata.

Marte este un jucator deosebit de important, care lucreaza cu energia careului Saturn-Uranus, dupa cum am vazut. In functie de pozitia pe care o ia vizavi de cele doua planete, dirijeaza energia intr-o parte sau in alta, pune accentul pe un anumit tip de evenimente. Per ansamblu, Marte vine si puncteaza etapele ciclului Saturn Uranus.

Ce este propriu si personal acestei energii in prezent?

Marte este in Leu, intr-o zodie de foc in care se simte foarte bine si unde are putere. Foc in foc. Forta agresiva de atac. Mandrie si constientizarea propriei puteri. Dorinta de a cuceri si de a invinge. Pe plan social putem asista la incendii, atacuri cu bomba, agresiuni care presupun exercitarea fortei sau folosirea armelor de foc. La nivel personal e atacul la persoana, afirmarea egoului cu orice pret, o lupta in care te implicit. Agresivitate.

Saturn e in Varsator. Forta represiva la nivel social. Control asupra unor grupuri mari de oameni. Saturn e in miscare aparent retrograda, asa ca se observa accentul pus pe a bloca unele comunitati. Reguli, severitate, a trage la raspundere. Marte in Leu in opozitie cu Saturn Rx in Varsator naste frustrare pentru ca vrei sa actionezi, dar nu esti lasat sa o faci. Sau vezi ca vine o lovitura, dar nu te poti ascunde, esti fortat sa o incasezi direct. E ca un Leu inchis intr-o cusca. Pe de o parte iti faci socoteala ca tii animalul la loc sigur si il controlezi tu pe el, pe de alta parte daca indraznesti sa te apropii de gratii, te va ataca mai virulent si mai frustrat decat ar face-o in mediul sau natural. La nivel social pot apare astfel actiuni in forta contra asupritorilor, sfidarea autoritatilor, aliante care au drept scop impartirea politica a puterii. La nivel personal, aceasta energie pasiv agresiva ne seaca de putere. Ne simtim mai obositi, dar suntem in acelasi timp iritabili si pusi pe scandal.

Uranus e in Taur. Forta evolutiva dinamica, creativa si revolutionara. Varful careului in T, locul in care se varsa toata energia opozitiei Marte-Saturn Rx. Atunci cand esti fortat (Saturn) sa actionezi (Marte), rezultatul poate fi imprevizibil. Cand busesti cu toata puterea un lucru de pamant, ti se poate sparge in fata. Cand ataci un Taur cu scopul de a-l pune la pamant, te trage dupa el in coarne. La nivel social poate duce la foc azvarlit din sau inspre pamant, ambuscade, atacuri surprinzatoare in online sau ale retelelor de securitate si/sau ale site-urilor, crize sau probleme care implica energia electrica, fluctuatii bruste financiare ori varfuri pozitive/negative fara precedent, caderea cu rasunet, sacrificarea sau asasinarea unor personaje politice sau cu impact asupra societatii. La nivel personal e picatura aia care umple paharul. Simti ca nu mai poti, ca nu mai rezisti, le dai naibii pe toate si te revolti.

Metaforic, careul in T dintre Marte – Saturn – Uranus este o lama de otel intre ciocan si nicovala. Ciocanul este Marte, forta bruta, cel care loveste si agreseaza, unealta transformata in arma de atac in mana noastra. Nicovala este Saturn, forta care opune rezistenta, pe care se construieste si se modeleaza, stabilitatea si baza care este fortata la maxim. Lama de otel a unei viitoare sabii este Uranus. Aflata intre ciocan si nicovala, lovita de primul, fortata sa preia loviturile fara scapare de a doua, trecuta prin foc si obligata sa ia o noua forma, lama de otel trebuie sa se transforme intr-o sabie perfecta sau va fi aruncata la gunoi. Cautati in astrograma personala ce aveti in jurul gradelor 12-13 (cu un orb de 5-6 grade), pe semne fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator) si veti observa daca sunteti ciocanul, nicovala sau lama de otel.

In definitiv, ce nu te omoara, te face mai puternic!

Pictura: Norman Rockwell – “Blacksmith’s Boy”

Comments are closed