Marte in Balanta

Marte in Balanta ti-o da cu stil si eleganta. Lupta prin cuvinte intr-un grup social. Stiu ca multa lume ii plange de mila lui Marte in Balanta ca e slab, ca deh, nu sare direct cu puscoiul intr-o mana si urland in gura mare. Insa energia lui nu e de ignorat. Are o capacitate deosebita de-a ti-o servi frumos, gratios si rafinat, de nici nu-l poti ignora, dar nici nu ai cum sa-l pui la punct si sa-i inchizi gura.

Acum doua zile a avut loc Gala sau Balul Met, o strangere de fonduri dedicata Institutului de Costume, aripa a Muzeului Metropolitan de Arta din New York. Este un eveniment social luxos de amploare, multe vedete vin si se fatzaie in rochii scumpe, se pupa suav din varful buzelor de parca n-ar exista nici o grija pe lume si fac poze fashion. Very Libra like, yeah?

Anul acesta democrata Alexandria Ocasio-Cortez si-a facut aparitia la MET Gala intr-o rochie alba cu mesajul “Impoziteaza-i pe cei bogati” (Tax the Rich). Rochia, creata de Brother Vellies, a fost gandita pentru a transmite un mesaj politic, referitor la planul democratilor de crestere a impozitelor pe profit. “Este vorba intr-adevar despre o conversatie reala cu privire la corectitudine si echitate in sistemul nostru si cred ca aceasta conversatie este deosebit de relevanta pe masura ce dezbatem proiectul de lege privind bugetul si rectificarea bugetara. (…) Am inceput intr-adevar sa vorbim despre ce inseamna sa fii o femeie de culoare din clasa muncitoare la Met. (…) Si am spus ca nu putem sa judecam, dar trebuie sa spargem al patrulea zid si sa provocam unele institutii.”, a declarant Alexandria Ocasio-Cortez.

Si uite asa, o biata rochie a starnit atentia internationala. Elegant, subtil, si-a purtat mesajul pe tot parcursul galei. Si-a atins scopul mai mult decat orice alta arma. Daca ne uitam la contextul astrologic actual, Marte tocmai a intrat in Balanta, Mercur e si el acolo, Soarele va poposi aici cam peste o saptamana. Alexandria Ocasio-Cortez, cea care a purtat rochia, are in astrograma natala Mercur, Marte si Soare in Balanta, cu Mercur conjunct cu MC. Cat despre mesajul in sine, impozitarea celor bogati, e specific lui Venus in Scorpion, in opozitie cu Uranus in Taur si in careu cu Saturn in Varsator, tranzit actual.

Priviti fotografia. Hmmm, doar o rochie frumoasa? Nop, arma gratioasa a lui Marte in Balanta!

Comments are closed